Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kansalaistorin ja Makasiinipuiston liikennejärjestelyt muuttuvat 22.5.

Jaa

Kansalaistorin ja Makasiinipuiston viereisen reitin kaventaminen ja sulkeminen kävelyltä ja pyöräilyltä on aiheuttanut paljon keskustelua. Liikenteenohjaajat tulevat opastamaan Musiikkitalon vieressä kulkevan reitin liikennettä tiistaina 22.5. alkaen.

Havainnekuva valmiista puistosta. Kuva: Näkymä Oy / Helsingin kaupunki
Havainnekuva valmiista puistosta. Kuva: Näkymä Oy / Helsingin kaupunki

Liikenteenohjaajat ovat paikalla maanantaista perjantaihin ruuhka-aikaan klo 7.00–10.00 ja klo 15.00–18.00 varmistamassa, että Kiasman huoltoliikenne pystyy kulkemaan vaarantamatta kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta. Tämä järjestely on väliaikainen arviolta juhannukseen saakka.

”Suosittelemme ehdottomasti käyttämään vaihtoehtoisia reittejä Mannerheimintien ja Töölönlahdenkadun kautta koko työmaan keston ajan. Opasteet löytyvät reitin varrelta. Työmaan vuoksi Kansalaistorin ja Makasiinipuiston viereistä reittiä on jouduttu kaventamaan ja liikkuminen sitä kautta on hitaampaa kuin normaalioloissa”, kertoo projektinjohtaja Anna Nyyssönen Helsingin kaupungilta.

Eero Erkon katu suljetaan kävely- ja pyöräliikenteeltä kokonaan torstaista 24.5. alkaen. Tästä syystä myös Sanomatalon edessä pyöräpysäköinti loppuu ja pyörät kehotetaan siirtämään keskiviikkona 23.5. puoleen päivään mennessä.

”Pyrimme tekemään työt alueella nopeasti. Urakoitsijalle on annettu lupa työskennellä kahdessa vuorossa seitsemän päivää viikossa. Keväällä urakkaa hidastivat muun muassa ylimääräiset louhintatyöt, sillä kalliota on tullut vastaan yllättävissä paikoissa, kertoo Anna Nyyssönen.

Töölönlahdenkadulla ja Eero Erkon kadulla on parhaillaan tekeillä vesihuolto- ja kadunparannustöitä. Työmaa laajeni myös Kansalaistorin ja Makasiinipuiston alueelle toukokuun puolivälissä. Työt liittyvät ensi syksynä valmistuvan keskustakirjasto Oodin käyttöönottoon. Helsingin kaupungin tavoitteena on saattaa alueen ensimmäisen vaiheen katu- ja puistotyöt päätökseen vuoden loppuun mennessä. Koko alue on valmis 30.6.2019.

Urakoitsijana on Destia Oy ja tilaajana Helsingin kaupunkiympäristön toimiala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

(rakentaminen) Kimmo Perttu, Destia Oy
puh. 0400 311 193
etunimi.sukunimi@destia.fi

(rakennuttaminen) Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 20569
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva valmiista puistosta. Kuva: Näkymä Oy / Helsingin kaupunki
Havainnekuva valmiista puistosta. Kuva: Näkymä Oy / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.8.201817.8.2018 17:06Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-08-17_Ylja_10_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 31.8.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Rantojen uimavesi viilentynyt ja sinilevätilanne rauhoittumaan päin17.8.2018 14:47Tiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla joen rannoilta (Pakila, Pikkukoski, Tapaninvainio), Veijarivuoren rannalta sekä saarten (Pihlajasaari, Mustasaari, Suomenlinna, Uunisaari) uimarannoilta. Veijarivuoren ja Tapaninvainion näytteiden hygieeninen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Veijarivuoren ja Tapaninvainion rannoilta otettiin myös uusintanäytteet. Veijarivuoren rannan uusintanäyte oli hygieeniseltä laadultaan hyvä. Tapaninvainion rannan tulokset valmistuvat ensi viikon alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme