Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 11.2.2019

Jaa

Raide-Jokerin kokonaiskustannuksen hyväksyminen jätettiin yksimielisesti pöydälle lisäselvityksiä varten.

Kaupunginhallitus päätti antaa Uudenmaan ELY-keskukselle lausunnon, jonka mukaan Espoon kaupunki pitää kaupungintalon suojeluesitystä perusteettomana. Espoon kaupungintalon suojelukysymys on jo aiemmin lainvoimaisesti ratkaistu virastokeskuksen asemakaavoituksen yhteydessä. Näin ollen talon suojelemiseen rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla ei ole perusteita, ja suojeluesitys tulisi hylätä.

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan poikkihallinnollisten kehitysohjelmien seurantaraportit vuodelta 2018. Kehitysohjelmat ovat yksi keskeinen keino Espoo-tarinan toteuttamisessa. Poikkihallinnollisia kehitysohjelmia ovat: Hyvinvoiva Espoo, Innostava elinvoimainen Espoo, Kestävä Espoo ja Osallistuva Espoo.

Gräsantullin asemakaavan muutos Olarissa hyväksyttiin, joten rakentamattomat opetustoimintaa palvelevien rakennusten ja toimistorakennusten korttelialueet muutetaan asuinkerrostalojen korttelialueeksi ja lähivirkistysalueeksi.

Vanbronniityn asemakaavan muutos Henttaalla hyväksyttiin. Suurpellon eteläosan rakentumaton toimistorakennusten kortteli muutetaan asuinkerrostalojen korttelialueeksi.

Kaupunginhallitus päätti käynnistää Postipuun lastensuojelupalveluiden uudisrakennuksen rakentamisen. Kysymyksessä on kaksikerroksinen uudisrakennus, johon sijoittuu lastensuojelun ympärivuorokautinen toiminta, vastaanottoperhetoiminta ja omatilapalvelu. Hankkeen kustannusarvio on 7,413 milj. euroa.

Kaupunginhallitus päätti hylätä oikaisuvaatimuksen, joka on tehty kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätöksestä vuokrata 66 omakotitonttia Laaksolahdesta.  

Kaupunginhallitukselle esiteltiin tiiviit ennakkotiedot tilinpäätöksestä. Varsinainen tilinpäätös on kaupunginhallituksen käsittelyssä maaliskuussa.

Vastaukset valtuustoaloitteisiin ja kysymyksiin hyväksyttiin edelleen valtuuston käsiteltäviksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme