Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 12.8.2019

Jaa

Kaupunginhallitus myönsi aloitusluvan Matinkylän uimahallin rakennushankkeelle. Uimahalli valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

Uimahallin rakentaminen voidaan käynnistää ja allekirjoittaa toteuttamisen edellyttämät urakka- ym. tarvittavat sopimukset. Urakkakilpailutuksen mukaan kokonaiskustannukset ovat yhteensä noin 32,5 milj. euroa.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Finnoonkallio II, asemakaavan hyväksymistä Kaitaalla. Suunnittelualue sijaitsee Kaitaantien ja tulevan Finnoonsilta -kadun risteysalueella, tulevan Finnoon metroaseman välittömässä läheisyydessä. Tavoitteena on kaavoittaa alue asuinkerrostalojen korttelialueeksi, jolla sallitaan myymälä- ja palvelutiloja, sekä asumista palvelevaksi yhteiskäyttöiseksi korttelialueeksi ja näin mahdollistaa tiiviimpää asumista Finnoon tulevan metroaseman läheisyydessä. Kaava täydentää aikaisemmin hyväksyttyä Finnoonkallion asemakaavaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi Ylä-Soukka B asemakaavan muutoksen. Asemakaavamuutos muuttaa liiketontin käyttötarkoituksen asuinkerrostalojen korttelialueeksi sekä nostaa rakennusoikeutta 400 kerrosneliömetristä 3 080 kerrosneliömetriin.

Kaupunginhallitus käsitteli myös useita vastauksia valtuustoaloitteisiin ja -kysymyksiin sekä nimityksiä toimielimiin. Valtuustoaloite lapsivaikutusten arvioinnista Espoon kaupungin päätöksentekoon palautettiin uudelleen valmisteltavaksi siten, että lapsivaikutusten arviointia kuvataan nyt esitettyä hieman monipuolisemmin ja että tässä otetaan huomioon myös valtuuston päätökset koskien UNICEFin Lapsiystävällinen kunta –mallia.

Pöydälle jätettiin oikaisuvaatimus tonttipäällikön päätöksestä, joka koskee maankäyttölupaa neljän maalämpökaivon sijoittamiseksi kaupungin maalle Tapiolassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Visual Festival on uusi kolmipäiväinen visuaalisen taiteen tapahtuma upeassa Träskändan puistossa ja kartanossa23.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Befolkningen i Esbo ökar i rekordtakt, skatteinkomstutvecklingen är osäker22.8.2019 15:19:15 EESTTiedote

Stadsstyrelsen behandlar stadens andra delårsrapport måndag 26.8. Enligt den ökar befolkningen i Esbo snabbt. Under de senaste 12 månaderna har invånarantalet ökat med 6 000 personer, medan den normala ökningen är cirka 4 000–5 000 nya invånare per år. Från början av 2019 är ökningen redan 3 260 personer. Arbetslöshetsgraden är 8,4 procent, det vill säga 0,3 procentenheter mindre än ett år tidigare.

Espoon väestö kasvaa ennätystahtia, verotulojen kehityksessä epävarmuutta22.8.2019 15:15:39 EESTTiedote

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin 2. osavuosikatsausta maanantaina 26.8. Sen mukaan Espoon väestö kasvaa nopeasti. Viimeisen 12 kuukauden aikana asukasmäärä on kasvanut 6 000 henkilöllä, kun normaali vuosikasvu on noin 4 000 - 5 000 uutta asukasta. Vuoden 2019 alusta lukien kasvua on jo 3 260 henkilöä. Työttömyysaste on 8,4 % eli 0,3 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme