Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus hyväksyi pääkaupunkiseudun yhteistyösopimuksen vuosille 2017–2021

Jaa

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten uuden yhteistyösopimuksen päämääränä on edistää kaupunkien välistä strategista vuoropuhelua ja operatiivista yhteistyötä.

Sopimuksen tavoitteena on parantaa pääkaupunkiseudun kansainvälistä kilpailukykyä, kehittää seudun yhteistyötä ja metropolipolitiikkaa sekä yhteistä kansallisen tason edunvalvontaa. Sopimuksella edistetään myös kaupunkien välistä yhteistyötä maankäytön, asumisen ja liikenteen kysymyksissä sekä parannetaan ja tehostetaan kaupunkien palveluita ja yhteisten yhteisöjen omistajaohjauksen koordinaatiota.

Pääkaupunkiseudun keskeisiä yhteistyökysymyksiä käsitellään pääkaupunkiseudun yhteistyöryhmässä, joka korvaa edellisen sopimuksen perusteella toimineet yhteistyöryhmät eli pääkaupunginseudun neuvottelukunnan ja koordinaatioryhmän. Yhteistyöryhmän tehtävä on luonteeltaan entistä strategisempi. Kaupunginhallitus nimesi yhteistyöryhmän jäseniksi apulaispormestarit Anni Sinnemäen, Pia Pakarisen, Sanna Vesikansan ja Nasima Razmyarin.

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten sopimuspohjainen yhteistyö käynnistyi vuonna 2004. Yhteistyösopimukset on hyväksytty kaudesta 2009 - 2013 alkaen valtuustokausittain.

Kaupunginhallitus käsitteli ja hyväksyi myös monia aloitteita. Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Maija-Liisa Kasurinen
Va. viestintäpäällikkö
Kaupunginkanslia
puh. 050 310 3954
maija-liisa.kasurinen@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset14.2.2018 21:57Tiedote

Helsingin keskushallinto uudistaa organisaatiotaan, jotta se pystyisi paremmin vastaamaan kaupunkistrategian tavoitteisiin. Kaupunginkanslian toimintoja ajatellen näitä yleisiä strategian tavoitteita ovat esimerkiksi päätöksentekomallien ja palveluprosessien tehostaminen sekä byrokratian keventäminen. Strategian painotusten ja tavoitteiden pohjalta kansliassa on erityisen perusteltua arvioida muun muassa viestinnän organisointia ja tietohallinnon roolia digitalisaatiokehityksessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme