Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Vanha Lillhemtintie-Maakirjantie-yhteys avataan ajoneuvoliikenteelle

Jaa

Kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta käynnistämään pikaisesti asemakaavan muutosprosessin Vanha Lillhemtintie-Maakirjantie-yhteyden avaamiseksi kaksisuuntaiselle ajoneuvoliikenteelle, kiirehtimään kaavamuutosta ja lisäämään asemakaavan kaupunkisuunnittelun työohjelmaan vuodelle 2023.

Asemakaavan muutoksessa tulee huomioida sekä kevyen liikenteen että ajoneuvoliikenteen sujuvuus ja turvallisuus. Erityistä huomioita tulee kiinnittää ajonopeuksien pitämiseen turvallisella tasolla. Kaupunginhallitus kehottaa kaupunkitekniikan keskusta ja kaupunkisuunnittelukeskusta valmistelemaan ja tekemään tarvittavat toimenpiteet, esimerkiksi poikkeuslupapäätöstä hyödyntäen, Vanha Lillhemtintie-Maakirjantie-yhteyden avaamiseksi kaksisuuntaiselle ajoneuvoliikenteelle kunnes uusi asemakaava on saatu lainvoimaiseksi. Päätöksen perustelut ja toteutus tulee laatia huolella huomioiden asiaan liittyvät lait ja ohjeistukset.

Kaupunginhallitus päätti keskeyttää Suurpelto III-asemakaavan toimeenpanon siltä osin kuin sillä on välitöntä vaikutusta asemakaavamuutoksen toteuttamiseen.

Lisäksi kaupunginhallitus totesi, että Maakirjantiellä ja muiden lähistöllä asuvien ja erityisesti jalankulkijoiden turvallisuuden varmistamiseksi ajonopeudet on pidettävä maltillisella tasolla. Suunnitelman toteutuksen edellytyksenä on, että katusuunnitelmassa toteutetaan ajohidasteet tiehen ja maapohjan rakenteeseen sopivalla tavalla.

Vanha Lillhemtintie-Maakirjantie-alueella tulee kiinnittää erityistä huomioita liikenneturvallisuuteen. Liikenneturvallisuuden parantamiseen voidaan hyödyntää esimerkiksi nopeusnäyttöjä, tien kavennuksia, kameravalvontaa tai muita liikenneturvallisuutta parantavia keinoja.

Keväällä 2022 kaupunginhallitus päätti, että Henttaan liikenneyhteyksien kokonaisuus saatetaan kiireellisesti kaupunginhallituksen linjattavaksi. Kaupunkisuunnittelukeskus on vuoden 2022 aikana toteuttanut Henttaan liikenteestä erilaisia tarkasteluja, kuten liikennelaskentoja, aamuruuhkan seurantaa ja ulkopuolisen asiantuntijan arvion liikennetilanteesta. Lisäksi Henttaalla liikkuville on järjestetty aiheesta kysely ja asukastilaisuus.

Lillhemtin pientaloalueen liittyminen muuhun liikenneverkkoon osoitettiin Suurpelto III-asemakaavassa, joka hyväksyttiin 2016. Maakirjantien läpiajoyhteys katkaistiin asemakaavan mukaisesti syksyllä 2019 korvaavan kokoojakadun Lillhemtintien valmistuttua.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme