Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto valitsi Helsingin uuden pormestarin ja apulaispormestarit

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi ensimmäisessä kokouksessaan pormestariksi Juhana Vartiaisen (kok.). Kaupunkiympäristön apulaispormestarina jatkaa Anni Sinnemäki (vihr). Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarina edellisellä kaudella toiminut Nasima Razmyar (sd.) siirtyy kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi. Sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarina aloittaa Daniel Sazonov (kok.) ja kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarina Paavo Arhinmäki (vas.).

Helsingin pormestarikunta: (vasemmalta) Paavo Arhinmäki, Anni Sinnemäki, Juhana Vartiainen, Nasima Razmyar ja Daniel Sazonov. Kuva: Pertti Nisonen
Helsingin pormestarikunta: (vasemmalta) Paavo Arhinmäki, Anni Sinnemäki, Juhana Vartiainen, Nasima Razmyar ja Daniel Sazonov. Kuva: Pertti Nisonen

Ensimmäisessä kokouksessa valtuusto valitsi myös puheenjohtajiston. Valtuusto valitsi puheenjohtajakseen vihreiden Fatim Diarran. Diarra on ammatiltaan viestinnän asiantuntija, Vihreän liiton varapuheenjohtaja ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu.

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana aloittaa kansanedustaja Wille Rydman (kok.) ja toisena varapuheenjohtajana valtiosihteeri Pilvi Torsti (sd.).

Kaikki valinnat olivat yksimielisiä. Pormestarien toimikausi alkaa 2.8.2021 ja kestää valtuustokauden eli neljä vuotta.

Valtuuston kokous jatkuu vielä. Kokouksen esityslistalla on muun muassa kaupunginhallituksen, sen jaostojen sekä lautakuntien ja niiden jaostojen valinnat. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä.

Kokousta voi seurata osoitteessa www.helsinkikanava.fi. 

Pormestari Juhana Vartiainen

Juhana Vartiainen (kok.) on kansanedustaja, ekonomisti ja valtiotieteiden tohtori.

Vartiainen on syntynyt vuonna 1958. Lapsena sekä Helsingissä että Pariisissa asunut Vartiainen opiskeli taloustieteitä Helsingin yliopistossa ja väitteli tohtoriksi vuonna 1992. Sen jälkeen hän on toiminut ekonomistina, tutkijana sekä tutkimusorganisaatioiden johtotehtävissä Suomessa ja Ruotsissa.

Vuonna 2003 Vartiainen aloitti Ruotsissa ammattiyhdistysliikkeen tutkimuslaitos FIEF:n johtajana, josta hän siirtyi Ruotsin valtiolliseen Suhdanneinstituutin tutkimusjohtajaksi. Vuonna 2012 Vartiainen siirtyi Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n ylijohtajaksi. Vuonna 2015 hänet valittiin kansanedustajaksi.

Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki

Anni Sinnemäki (vihr.) on työskennellyt kaupunkiympäristön apulaispormestarina vuosina 2017-2021 ja vuosina 2015-2017 Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.

Aikaisemmin Sinnemäki on toiminut vihreiden kansanedustajana, puolueen puheenjohtajana sekä työministerinä. Helsingissä hän on toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2005 ja muun muassa kulttuuri- ja kirjastolautakunnan puheenjohtajana.

Anni Sinnemäki on syntynyt Helsingissä vuonna 1973. Hän on opiskellut Venäjän kirjallisuutta Helsingin yliopistossa ja valmistunut humanististen tieteiden kandidaatiksi vuonna 2001. Hän on kirjoittanut sanoituksia Ultra Bra -yhtyeelle sekä runokirjat Sokeana hetkenä ja Aleksis Kiven katu.

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyar

Nasima Razmyar (sd.) on toiminut Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarina vuosina 2017-2021.

Aikaisemmin hän on työskennellyt kansanedustajana, Sdp:n eduskuntaryhmän poliittisena avustajana sekä eduskuntaryhmän viestintäsihteerinä. Razmyar on toiminut myös Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) tehtävissä sekä Mannerheimin Lastensuojeluliitossa ja Monika-Naiset-liitossa maahanmuuttajia koskevissa tehtävissä. Razmyar valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon ensimmäisen kerran vuonna 2012.

Nasima Razmyar on syntynyt Kabulissa, Afganistanissa vuonna 1984. Hän on opiskellut yhteisöpedagogiksi HUMAK-ammattikorkeakoulussa ja suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kulttuurituotannosta Metropolia ammattikorkeakoulussa.

Sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestari Daniel Sazonov

Daniel Sazonov (kok.) on Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja kokoomuksen strategiapäällikkö. Aikaisemmin Sazonov on työskennellyt muun muassa opetusministerin erityisavustajana opetus- ja kulttuuriministeriössä, edunvalvonta-asiantuntijana ja neuvontalakimiehenä sekä toiminut Suomen Lukiolaisten Liiton ja Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajana.

Sazonov on syntynyt Helsingissä vuonna 1993. Hän on opiskellut oikeustiedettä Helsingin yliopistossa ja valmistunut oikeustieteen maisteriksi vuonna 2020.

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki

Paavo Arhinmäki (vas.) on kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007 sekä kulttuuri- ja urheiluministerinä vuosina 2011-2014. Aiemmin hän on toiminut kansanedustajan avustajana, Vasemmistonuorten puheenjohtajana ja toimitustyössä. Helsingin kaupunginvaltuustossa hän on istunut vuodesta 2001.

Arhinmäki on syntynyt Helsingissä vuonna 1976. Koulutukseltaan hän on ylioppilas ja valtiotieteiden ylioppilas Helsingin yliopistosta.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 509 64 10
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Helsingin pormestarikunta: (vasemmalta) Paavo Arhinmäki, Anni Sinnemäki, Juhana Vartiainen, Nasima Razmyar ja Daniel Sazonov. Kuva: Pertti Nisonen
Helsingin pormestarikunta: (vasemmalta) Paavo Arhinmäki, Anni Sinnemäki, Juhana Vartiainen, Nasima Razmyar ja Daniel Sazonov. Kuva: Pertti Nisonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin väkiluku ylittää 700 000 asukasta vuonna 202824.9.2021 10:12:02 EEST | Tiedote

Helsingin kasvun ennustetaan jäävän tänä vuonna 2 000 asukkaaseen, kun 2010-luvulla kasvu on ollut keskimäärin 7 000 asukasta vuodessa. Ensi vuoden kasvuksi ennustetaan 4 400 ja kasvun oletetaan palautuvan lähelle tavanomaista vuodesta 2023 alkaen. Helsingin väkiluvun ennustetaan ylittävän 700 000 asukkaan rajan vuonna 2028. Tiedot selviävät Helsingin kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Helsingin ja Helsingin seudun väestöennuste 2020-2060 sekä Helsingin alueittainen väestöennuste vuoteen 2036.

THL:n uutta koronapassin lukusovellusta testattiin Helsingin kaupungin aamukahvitilaisuudessa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto on jättänyt eduskunnalle esityksen, jonka perusteella koronapassin käyttöönotto Suomessa mahdollistettaisiin lokakuussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kehittää parhaillaan koronatodistuksen QR-koodin lukusovellusta, jolla Omakannasta saatavaa koronatodistusta voitaisiin käyttää koronapassina. Ennen lukusovelluksen julkaisemista THL on halunnut kokeilla sen toimivuutta ja käytettävyyttä. THL pyysi Helsingin kaupungilta apua kokeiluun, johon kaupunki suostui mielellään. Helsingin kaupunki järjesti jo elokuussa kaksi tilaisuutta, joissa koronapassin mahdollisia toimintamalleja pilotoitiin.

Ekologinen kompensaatio ei estä luontokatoa – luontoa hävittävien hankkeiden hyvitykset eivät ole kattaneet heikennyksiä22.9.2021 09:32:25 EEST | Tiedote

Tuoreet tutkimukset osoittavat, ettei ekologisesta kompensaatiosta, eli elinympäristöhotelleista tai luontoa hävittävien hankkeiden hyvitysjärjestelmistä ole uudeksi keinoksi luontokadon estämiseen. Epäonnistumiset johtuvat yhteisten pelisääntöjen, ohjeiden, velvoitteiden ja seurannan puutteesta sekä kohteiden biodiversiteetin virhearvioinneista. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Ekologinen kompensaatio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme