Espoon kaupunki - Esbo stad

Keilaniemen uuden toimisto- ja hotellitornin suunnittelu etenee

Jaa

Keilaniemenrantaan tulevan, 161 metriä korkean toimisto- ja hotellitornin suunnittelussa päästään askel eteenpäin, kun kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Keilaniemenrannan asemakaavan muutosta tiistaina 23.10.2018. Asemakaavan muutoksen mukaan tornin viereen rakennetaan myös asuntoja, palveluja ja liiketiloja.

Keilaniemenranta, näkymä Keilaniementieltä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc
Keilaniemenranta, näkymä Keilaniementieltä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc

Korkeuksiin nousevan uuden tornin toimisto-osan päävuokralainen olisi KONE Oyj. Tornin alimpiin kerroksiin tulisi Rantaraitin suuntaan avautuvat kongressi-, ravintola- ja kahvilatilat. Torni valmistuu vuonna 2022.

Tornihankkeen takana on Regenero Oy, jonka hallituksen jäsen Kari Helin ottaa asemakaavan muutoksen ilolla vastaan.

”Asemakaavan muutos mahdollistaa suunnitelmiemme etenemisen. Haluamme olla mukana kehittämässä Keilaniemestä näyttävää, monipuolista ja elävää merellistä kaupunginosaa, jossa yhdistyvät työskentely, asuminen ja laadukkaat palvelut.”

Entisen Fortumin pääkonttoritornin Regenero uudistaa nykyaikaiseksi toimistotilaksi, jonka päävuokralaisena on Accountor. Ylimpään kerrokseen on suunnitteilla näköalaravintola. Tornin peruskorjaus on jo käynnissä ja valmistuu vuonna 2020. 

Rantaraitista viihtyisä rantapromenadi

Uuden toimisto- ja hotellitornin tuntumassa sijaitsevasta Rantaraitista kehitetään vihreä, yhtenäinen ja esteetön meren äärellä kulkeva rantapromenadi. Hotellin viereinen ranta-alue muutetaan aukioksi. Pysäköinti Keilaniemenrannassa sijoitetaan kokonaan maan alle.

Keilaniemen metroaseman ja tulevan Raide-Jokerin päätepysäkin ympäristö rakennetaan viihtyisäksi jalankulkuympäristöksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keilaniemenranta, näkymä Keilaniementieltä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc
Keilaniemenranta, näkymä Keilaniementieltä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc
Lataa
Keilaniemenranta etelästä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc
Keilaniemenranta etelästä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme