Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keusote ja Hyria suunnannäyttäjiä jatkuvan oppimisen kulttuurin luomisessa

Jaa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) ja Hyria Koulutus pilotoivat sosiaali- ja terveysalan esihenkilöiden ja asiantuntijoiden osaamisen kehittämistä Keusotelle räätälöidyillä ammatti- ja erikoisammattitukinnoilla. Ytimenä Keusoten ja Hyrian yhteistyössä on jatkuva oppiminen ja ketterä kehittäminen.

Keusotessa on sen lyhyestä historiasta huolimatta saatu vakiinnutettua yhteinen työ- ja toimintakulttuuri ja kehitetty sekä johtamista että yleisesti sote-alan toimintatapoja. Kuluvan vuoden aikana kehittämistyö on ottanut ison harppauksen yhteistyössä Hyria Koulutuksen kanssa: Keusoten työntekijöistä on koottu jo kaksi opiskelijaryhmää, jotka suorittavat Hyriassa lähiesimiehen ammattitutkinnon tai johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Osaamisen kehittämistä ja työurien kehittymistä

Keusoten henkilöstölle on Hyriassa ihan omat koulutusryhmät. Näin koulutusten sisältöjä on voitu räätälöidä sote-sektorin ja Keusoten tarpeet huomioiden.

– Osaamisen kehittämisen ympärillä termejä vilisee, ja uusin tulokas lienee oppimisen ekosysteemi. Yleensä sillä viitataan koulutuksen ja työelämän yhteistyöverkostoon. Yhteistyömme Keusoten kanssa on ollut oppimisen ekosysteemin oppikirjaesimerkki: sote-organisaatio saa lisäosaamista tarvitsemillaan alueilla ja me koulutuksen puolella saamme erinomaisen ikkunan työelämän ajankohtaisiin tarpeisiin. Vahvistumme yhdessä. Keusote on mielestäni ihan erinomainen esimerkki jatkuvan oppimisen organisaatiosta, kertoo Hyrian asiakasvastaava Liisa Nuutinen.

Keusotessa jatkuva oppiminen ja ketterä kehittäminen tähtäävät työarjen sujuvoittamiseen ja siten myös työhyvinvoinnin lisäämiseen.

– Työvoiman pito- ja vetovoiman merkitystä ei kukaan voi kieltää, ei varsinkaan sote-sektorilla. Työvoimapula on valtakunnallinen, ja samalla, kun kehitämme Keusoten osaamista Keusoten sisällä, kehittyy myös koko sote-sektori. Osaamisen kehittämisen ja työurien kehittymisen mahdollistavat rakenteet ovat meillä ihan keskiössä. Yhteistyömallimme Hyrian kanssa on helposti toistettavissa myös muissa sote-organisaatioissa, kysymys ei ole monimutkaisista asioista, vaan yhteisestä tahdosta, vinkkaa Keusoten henkilöstön kehittämispäällikkö Ville Saarikoski.

Lisätiedot:

Monica Hostio, henkilöstöjohtaja
monica.hostio@keusote.fi
puh. 050 497 2852
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Ville Saarikoski, henkilöstön kehittämispäällikkö
ville.saarikoski@keusote.fi 
puh. 050 497 7116
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Liisa Nuutinen, asiakasvastaava
liisa.nuutinen@hyria.fi 
puh. 050 4153 478 
Hyria Koulutus

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen 2. sijalle 100 terveysalan vaikuttajan joukosta2.12.2022 15:29:23 EET | Tiedote

Pirjo Laitisen-Parkkosen merkittävä työ kuntayhtymän johtajana huomioitiin valtakunnallisesti tänään, kun Mediuutiset nosti Laitisen-Parkkosen kakkossijalle Terveysalan 100 Vaikuttajaa -listalla. Laitinen-Parkkosen johdolla tehty pitkäjänteinen työ on mahdollistanut tilanteen, jossa Keski-Uusimaa on pisimmällä hyvinvointialueiden valmisteluissa koko Suomessa, todetaan valinnan perusteluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme