Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kiertotalouden palvelut löytyvät nyt pääkaupunkiseudun palvelukartalta

Jaa

Pääkaupunkiseudun palvelukartalta löytyy nyt uusi palvelukokonaisuus nimeltä Kiertotalouden palvelut. Palvelukokonaisuuteen on koottu alkuvaiheessa pääasiassa Helsingissä toimivia kierto- ja jakamistalouden palveluja, mutta jatkossa kaikki pääkaupunkiseudun kiertotaloustoimijat ovat tervetulleita mukaan. Tavoitteena on helpottaa palvelujen löytämistä ja edistää kiertotaloutta asukkaiden arjessa.

Kuva: Helsinki Marketing / Jussi Hellsten
Kuva: Helsinki Marketing / Jussi Hellsten

Mukana on sekä yritysten tarjoamia, että kaupungin omia palveluja. Kartalle merkityt toimijat ja yritykset toteuttavat toiminnassaan kierto- ja jakamistaloutta ja edistävät kestäviä elämäntapoja.

Palvelukartalta osoitteesta palvelukartta.hel.fi hakusanalla ”kiertotalous” löytyy muun muassa kirpputoreja, käytetyn tavaran ja vaatteiden sekä uusiomateriaaleista valmistettujen tuotteiden liikkeitä, kirjastojen välineiden ja laitteiden lainauspalvelut, hävikkiruoan myyjiä, vuokrauspalveluja, yhteiskäyttötiloja sekä yhteiskäyttöisiä kulkuneuvoja.

Kaupungin omia kiertotalouden toimijoita ovat Uusix-verstaat, Pakilan työkeskuksen kalustemyymälä ja Staran kierrätyskeskus. Uusix-myymälöissä myydään kierrätettyjä ja kunnostettuja tavaroita sekä uusiotuotteita, Pakilan työkeskuksen kalustemyymälässä myydään kaupungin käytöstä poistettuja kalusteita sekä uusiotuotteita ja Staran kierrätyskeskuksessa myydään kaupungin korjaus- ja rakennuskohteista yli jääneitä rakennustarvikkeita sekä kaupungin käytöstä poistettuja ajoneuvoja ja työkoneita.

Lisää yrityksiä ja toimijoita mukaan

Palvelukartan Kiertotalouden palvelut kehittyy jatkuvasti ja kartalle otetaan mukaan lisää yrityksiä ja toimijoita. Mikäli yrityksesi edistää kestäviä elämäntapoja ja toteuttaa kierto- tai jakamistaloutta toiminnassaan, voit ilmoittautua mukaan. Helsingille valmistuu kesäkuuhun mennessä sähköinen Kaupunki alustana -ilmoittautumislomake, jonka kautta kiertotalouden toimija voi itse ilmoittaa kiertotalouspalvelunsa Palvelukartalle. Uutisoimme Palvelukartassa, kun lomake avautuu käytettäväksi.

Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Yhtenä keinona tämän tavoitteen saavuttamisessa on kiertotalouden edistäminen.

Kiertotalouden palveluita on jo tarjolla ja kuluttajat ovat kiinnostuneita uusista kestävämmistä tavoista kuluttaa, mutta palvelujen tulisi olla helposti ja kätevästi löydettävissä. Palvelukartan Kiertotalouden palvelut -kokonaisuus vastaa tähän tarpeeseen ja auttaa palveluita ja asukkaita löytämään toisensa.

Kiertotalouden perusajatuksena on resurssien tehokas käyttö. Luonnonvaroja käytetään säästeliäästi, tuotteet ja materiaalit säilytetään kierrossa mahdollisimman pitkään ja tuotannosta ja kulutuksesta syntyvän hukan ja jätteen määrä pyritään minimoimaan.

Kiertotaloudessa kuluttaminen ei perustu omistamiseen vaan jakamiseen. Jakamistalouden ydinajatuksena on tavaroiden, tilojen ja palvelujen tehokkaampi hyödyntäminen siirtymällä omistajuudesta käyttöoikeuksiin, vuokraamiseen, lainaamiseen ja yhteiskäyttöön.

Tutustu Palvelukartan uuteen Kiertotalouden palvelut -kokonaisuuteen:

https://palvelukartta.hel.fi hakusanalla "kiertotalous"

Lisätietoja kaupungin omista kiertotaloustoimijoista:

helsinginilmastoteot.fi/idea/kiertotalousvalintoja-arjessa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirita Kuikka
ympäristösuunnittelija, ympäristöpalvelut
pirita.kuikka@hel.fi
09 310 32045

Viestintä:
Liisa Leeve
viestintäasiantuntija
liisa.leeve@hel.fi
09 310 20433

Kuvat

Kuva: Helsinki Marketing / Jussi Hellsten
Kuva: Helsinki Marketing / Jussi Hellsten
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Sittenkin töihin! – maahan muuttaneiden naisten työllistymistä tukenut hanke päättyy7.5.2021 12:00:00 EEST | Kutsu

Helsingin kaupungin työllisyydenhoidon koordinoima Women to Work -hanke (ESR) on päättymässä. Hankkeessa on vuosina 2019–2021 ohjattu yli 200 osallistujaa intensiivisesti ja omakielisesti osallistujien lähtötilanne huomioiden. Hanke oli suunnattu naisille, jotka puhuvat äidinkielenään somalia, arabiaa tai venäjää tai pärjäävät selkosuomeksi. Tervetuloa Helsingin kaupungin Women to Work -hankkeen loppuwebinaariin 18.5. klo 9–12.

Helsingin, Espoon, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupunginjohtajat: Päivitetyt rahoituslaskelmat nostavat esiin sote-uudistuksen ongelmat6.5.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen sote-esityksen taloudelliset vaikutukset näyttävät yhä huolestuttavammilta. Jo aiemmin on arvioitu, että uudistus heikentäisi julkisen talouden tasapainoa koko 2020-luvun ajan. Toukokuun alussa julkaistut päivitetyt hyvinvointialueiden rahoituslaskelmat osoittavat, että toteutuessaan sote-uudistus loisi huomattavia haasteita talouden elpymiselle koronan jälkeen. Kun otetaan lisäksi huomioon, että kuntien veroprosenttia ollaan uudistuksen yhteydessä leikkaamassa, on uudistus kaupunkien näkökulmasta merkittävä heikennys nykytilanteeseen. Kaupunkien toimintaedellytykset ja mahdollisuudet huolehtia niille jäljelle jäävistä tehtävistä vaarantuisivat olennaisesti.

Koko Helsingissä saa esiopetuspaikan tekstiviestillä ilman hakemusta29.4.2021 11:25:00 EEST | Tiedote

Helsingin tavoitteena olla kaupunki, joka ennakoi asukkaidensa ja yritysten palvelutarpeita ja jossa palvelua voi saada aina ilman aikataulua tai palvelupisteitä. Askel tätä kohti on, että vuoden 2021 alusta Helsinki on tarjonnut koko kaupungissa eskari-ikäisten lasten vanhemmille esikoulupaikkaa sopivasta päiväkodista suoraan tekstiviestillä ilman hakemusta. Ennakoivan esiopetuspaikan haun ideana on, että aloite eskaripaikaksi tulee kaupungilta eikä vaadi vanhemmilta yhdenkään lomakkeen täyttämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme