Tapio Karttakeskus

Kirjauutuus opastaa luontoon hyvinvointikokemusten äärelle

Jaa

Luonnossa oleilu ja liikkuminen parantavat hyvinvointiamme. Uuden Metsämieli-kirjan harjoitukset tarjoavat vuoden jokaiselle viikolle rentoutumista ja hyvän mielen hetkiä luonnon hyvinvointipoluilla.

Luontokokemukset vahvistavat, rauhoittavat ja virkistävät mieltä ja kehoa. Hetkessä oleminen, lohduttautuminen ja toiveikkuus ovat läsnä luonnossa. Metsämieli-menetelmä monipuolisine harjoituksineen kannustaa luonnon hyvinvointivaikutusten säännölliseen lataamiseen.

Tapio Karttakeskuksen julkaisema Metsämieli – Mielen ja kehon viikkopolut sisältää vuoden jokaiselle viikolle suunnitellun harjoituksen. Kirjan läsnäolo-, rentoutus-, virkistys-, voimavara- ja mielentaitoharjoituksia voi suorittaa yksin tai porukassa. Luonnossa tehdyt hyvinvointiharjoitukset rauhoittavat ja virkistävät mieltä sekä poistavat stressiä.

— Luonto voi lohduttaa ja tarjoilla laajempaa perspektiiviä vaikeinakin aikoina, kertoo Sirpa Arvonen. Korona-aika on ollut melkoinen kärsivällisyysharjoitus. Vastoinkäymisten sietokykyä ja toipumistaitoja on monessa kohtaa tarvittu. Arkiset itsesäätelykeinot ovat olleet koetuksella työelämän epävarmuudessa, etätöissä tai perheiden karanteenikokemuksissa.
Harjoitukset on suunniteltu kaikkiin vuodenaikoihin Suomen luonnossa. Niitä voi toteuttaa omassa lähiluonnossa, eivätkä ne vaadi valmistautumista tai erityisvarusteita.

— Ihmisten yksinäisyys ja alakuloisuus on lisääntynyt. Toivon, että viikkopolkujen idea kutsuu ystäviä, perheitä ja eri ikäisiä lähimmäisiä säännöllisesti lähiluontoon, Arvonen kertoo. Metsämieli-harjoitukset toimivat omien ajatusten selkeyttäjinä ja arjen tasapainottajina.

Sirpa Arvonen on Metsämieli-menetelmän kehittäjä ja alan edelläkävijä Suomessa. Tämä on jo hänen kolmastoista tietokirjansa.

Mikä Metsämieli?

Suomessa vuodesta 2006 alkaen kehitetyssä Metsämieli-menetelmässä hyödynnetään luontoympäristön hyvinvointia edistäviä vaikutuksia ja käytetään luontoa mielentaitojen harjoittelupaikkana. Mielentaidot ovat elämäntaitoja, jotka vahvistavat psyykkistä hyvinvointia, itsetuntemusta sekä tietoisuus- ja tunnetaitoja. Luonnossa voi harjoitella omien aistimusten, havaintojen, reaktioiden, ajatusten ja tunteiden tunnistamista ja itsesäätelyn taitoja. Menetelmän avulla harjoitellaan arkeen sopivia palautumisen ja voimavaraistumisen tapoja.

Tuotetiedot:
Sirpa Arvonen
Metsämieli – Mielen ja kehon viikkopolut
nidottu, 144 s.
12 x 18,5 cm
ISBN 978-952-266-723-6

Julkaisija: Tapio Karttakeskus
suositushinta 19 €

Pyydä arvostelukappale ja kysy lisää! Metsämieli-menetelmän koulutettuja ohjaajia on satoja eri puolilla Suomea, ja heiltä voi pyytää suoraan haastattelua aiheeseen liittyen. Yhteystiedot kouluttajille saa osoitteesta www.metsamieli.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Etukansi: Metsämieli – Mielen ja kehon viikkopolut
Etukansi: Metsämieli – Mielen ja kehon viikkopolut
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin autoilun, matkailun, retkeilyn kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Karttakeskus on osa Tapio-konsernia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutuusopas johdattaa pyörämatkalle Saimaan järvimaisemiin13.6.2022 07:12:00 EEST | Tiedote

Saimaan upeita maisemia ja hienoja nähtävyyksiä voi ihailla pyörän satulasta. Tapio Karttakeskuksen uutuusopas esittelee keskeisimmät pyörämatkailureitit Lappeenrannasta Imatralle, Puumalaan, Mikkeliin, Savonlinnaan ja Punkaharjulle. Alueella on niin vilkkaita kesäkaupunkeja toreineen kuin maaseudun rauhaa. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Imatrankoski, Lappeenrannan linnoitus, Olavinlinna, Punkaharju, Lietveden maisematie ja Astuvansalmen kalliomaalaukset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme