Espoon kaupunki - Esbo stad

Kivimies yhdistää Otaniemen ja Keilaniemen

Jaa

Kivimies yhdistää tulevaisuudessa Otaniemen ja Keilaniemen yhtenäiseksi kaupunkialueeksi. Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kokouksessaan 12. joulukuuta tavoitteita ja lähtökohtia, jotka antavat suuntaviivat Keilaniemen ja Otaniemen välissä sijaitsevan Kivimiehen alueen kaavoitukselle ja luovat edellytykset asuntorakentamiselle sekä palveluiden toteuttamiselle.

Havainnekuvassa Kivimiehen alue. Kuva: Arkkitehtitoimisto A-konsultit Oy
Havainnekuvassa Kivimiehen alue. Kuva: Arkkitehtitoimisto A-konsultit Oy

Tavoitteena on yhdistää kaupunkirakenteessa Otaniemi ja Keilaniemi kehittämällä Kivimiehen aluetta, jossa sijaitsee tällä hetkellä lähinnä valtion ja yliopiston toimintaa palvelevia rakennuksia. Aalto-yliopistolla ja Senaatti-kiinteistöillä on keskeinen rooli alueen maanomistajina ja kiinteistökehittäjinä.

Tavoitteena 3 000 uutta asukasta

”Kivimiehen alueelle olisi mahdollista toteuttaa jopa 150 000 kerrosneliömetriä uudisrakentamista ja koteja noin 3 000 uudelle asukkaalle, mikä muuttaisi nykyisin työpaikkoihin, yliopiston toimintoihin sekä opiskelija-asumiseen painottuvan Otaniemen entistä monipuolisemmaksi”, kertoo projektinjohtaja Antti Mäkinen Espoon kaupungilta.

Kivimiehen valtteja ovat erinomainen sijainti, merellinen ympäristö sekä raideliikenteeseen tukeutuvat joukkoliikenneyhteydet.

”Valtion toimintoja Otaniemessä keskitetään ja tiivistetään, mikä mahdollistaa vaille valtion omaa käyttöä jäävien kiinteistöjen kehittämisen uusiin tarkoituksiin. Raideliikenteeseen tukeutuva yhdyskuntarakenteen täydentäminen on perusteltua, ja Kivimiehen alueella on merkittävä rooli koko Otaniemen kehittämisessä toiminnoiltaan monipuolisemmaksi”, toteaa kiinteistökehityspäällikkö Emmi Sihvonen Senaatti-kiinteistöistä.

”Aalto-yliopisto keskittää toimintansa Espooseen ja haluaa samalla kytkeytyä paremmin ympäröivään kaupunkiin ja monipuolistaa aluetta. Otaniemen innovaatioekosysteemi edellyttää elävää kaupunkiympäristöä, jossa asuminen, työpaikat, palvelut ja eri käyttäjäryhmät sekoittuvat kiinteästi”, sanoo Aalto-yliopiston vararehtori Antti Ahlava.

Rakentamaan voitaisiin päästä 2020-luvun alkuvuosina

Mikäli lautakunta hyväksyy Kivimiehen kaavalliset tavoitteet, tulee asemakaavaa koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtäville alkuvuodesta 2019. Kaavaehdotus saadaan kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn arviolta vuonna 2020. Asemakaavan hyväksyy lopulta valtuusto. Jos kaavoitus etenee suunnitellusti, päästään Kivimiehen aluetta rakentamaan 2020-luvun alkuvuosina, jolloin alue olisi pääosin valmis 2030-luvun alussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoon kaupunki:
Antti Mäkinen, projektinjohtaja, puh. 050 593 1339, antti.o.makinen@espoo.fi
Petteri Erling, arkkitehti puh. 043 825 3629, petteri.erling@espoo.fi

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:
Kari Talvitie, johtaja, kiinteistökehittäminen, puh. 040 095 6089, kari.a.talvitie@aalto.fi

Senaatti-kiinteistöt:
Emmi Sihvonen, kiinteistökehityspäällikkö, puh. 050 340 1408, emmi.sihvonen@senaatti.fi

Kuvat

Havainnekuvassa Kivimiehen alue. Kuva: Arkkitehtitoimisto A-konsultit Oy
Havainnekuvassa Kivimiehen alue. Kuva: Arkkitehtitoimisto A-konsultit Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme