Alko Oy

Klassiset juomavalinnat pääsiäispöytään

Jaa

Pääsiäinen on perinteinen kevään ruokajuhla. Pitkät juhlapyhät ovat oivallista aikaa valmistaa upea menu alusta lähtien itse laadukkaista raaka-aineista. Myös pääsiäispöydän juomiin panostetaan normaalia enemmän. Pääsiäisviikon myyntijakso onkin yksi Alkon vuoden vilkkaimpia. Kokonaisuudessaan myynnin arvioidaan kasvavan reilut 40 prosenttia verrattuna normaaliviikkoon. Arviot perustuvat edellisvuoden myyntilukuihin.

Punaviini on pääsiäispöydän ehdoton suosikki. Pääsiäisviikolla Alkoista myydään arvion mukaan yli 750 000 litraa punaviiniä. Prosentuaalisesti kasvaa eniten 15-19,99 euron punaviinien myynti, noin 110 prosentilla. Roseeviinien myynnin arvioidaan kasvavan 59 prosenttia, kuohuviinien 56 prosenttia ja valkoviinien 49 prosenttia. Jälkiruokaviineissä löytyy paljon valinnanvaraa pääsiäisen makeille herkuille ja juustoille ja madeiraa, portviiniä sekä liköörejä myydäänkin normaalia enemmän. Myös alkoholittomat tuotteet ovat löytäneet tiensä suomalaisten juhlapöytään.

Klassiset juomavalinnat pääsiäispöytään, nappivalinnat myös olutvalikoimasta

Lammasruokien kanssa klassisia viinivalintoja löytyy esimerkiksi kauniisti kehittyneistä Riojan alueen punaviineistä. Karitsan herkät maut puolestaan rakastavat Ranskan Provencen aromaattisia roseeviinejä. Kala- ja kasvisruokien keveää makumaailmaa voi juhlia tyylikkäästi valitsemalla pirteää ja hedelmäistä kuohuviiniä lasiin.

Pääsiäispöydän jälkiruuat saavat arvoisensa seuran kehittyneemmistä viikunaisista ja rusinaisista portviineistä. Vin santot ja madeirat sopivat tuhdimpien ja tummempien jälkiruokamakujen kanssa upeasti yhteen.

Oluen yhdistäminen ruokaan on trendinä jatkuvassa kasvussa ja Alkon yli 800 oluen valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Rohkean kannattaa kokeilla tukevan pashan kanssa aromikasta IPA-olutta, jonka trooppisen hedelmäinen humalointi suorastaan nostaa pashan maun uusiin ulottuvuuksiin. Runsaat ja makeanmaltaiset tummat lagerit ja tuhdimmat porterit ovat nappivalintoja klassisessa pääsiäispöydässä lampaanpaistin kyljessä tai mämmin kaverina.

Yhä tiedostavammat kuluttajat valitsevat pääsiäispöytään ympäristöä vähiten kuluttavia sekä eettisiä juomavaihtoehtoja. Luomun, vegaanisuuden ja reilun kaupan lisäksi voi vastuulliseen juomavalintaan vaikuttaa esimerkiksi kevyempi pakkaus, paikallinen ympäristösertifiointi tai biodynaamisuus. Vihreät valinnat -symbolit Alkon hintaviestinnässä auttavat ostajaa tekemään vastuullisempia juomavalintoja. Vihreitä valintoja löytyy jokaisesta Alkon tuoteryhmästä.

Lue lisää juoma- ja ruokavinkkejä pääsiäiseen.

Myymälöiden aukioloajat pääsiäisenä

Kiirastorstaina 18.4.2019 Alkon myymälät palvelevat pääosin klo 9–21. Alko palvelee myös pääsiäislauantaina, jolloin suuri osa myymälöistä palvelee normaalien lauantaiaukioloaikojen (9.00–18.00) mukaisesti. Myymälät ovat kiinni pitkäperjantaina 19.4. sekä sunnuntaina 21.4. ja maanantaina 22.4.

Huomioithan, että muutamilla Alkon myymälöillä aukiolot poikkeavat yllämainituista. Oman Alkon aukioloaika kannattaa vielä tarkistaa sivuiltamme.

Alkon poikkeusaukioloajat kiirastorstaina 18.4.

 • Enontekiö Hetta 9–20
 • Helsinki Wanha Kauppahalli 9–18
 • Inkoo 9–18
 • Jomala Maxinge Center 10–20
 • Turku keskusta Kauppahalli 9–18
 • Utsjoki Karigasniemi 11–20
 • Utsjoki Nuorgam 10–20
 • Tampere Stockmann 9–20
 • Maarianhamina Sittkoff 10–18

Alkon poikkeusaukioloajat pääsiäislauantaina 20.4.

 • Inkoo 9–16
 • Jomala Maxinge Center 10–17
 • Turku keskusta Kauppahalli 9–16
 • Utsjoki Karigasniemi 11–18
 • Utsjoki Nuorgam 10–17
 • Maarianhamina Sittkoff 10–16

Lisätietoja

viestintäpäällikkö Varpu Göös, p. 050 3413 053

viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho, p. 040 544 3123

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Tarjoamme niin 360 myymälässämme kuin digitaalisissa kanavissamme erinomaista ja asiantuntevaa palvelua sekä kiinnostavia tuotteita Hangosta Nuorgamiin. Asiakkaitamme palvelee noin 2500 alkolaista. Vuosittain meillä asioi reilut 55 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2018 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Heli Hassinen-Biberger Alkon uudeksi henkilöstöjohtajaksi1.8.2019 09:00:00 EESTTiedote

Filosofian maisteri, MBA Heli Hassinen-Biberger on nimitetty Alkon uudeksi henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässään loppuvuoden 2019 aikana. Heli Hassinen-Bibergerillä on laaja-alainen kokemus henkilöstöjohtamisen ja liiketoiminnan tehtävistä eri palvelualan yrityksissä. Hän työskentelee tällä hetkellä Realia Group -konsernin henkilöstöjohtajana. Aiemmin hän on toiminut johtotehtävissä muun muassa ISS Palveluissa ja Nissanilla. Hassinen-Bibergerillä on vahvaa kokemusta ja näyttöä strategiaa tukevista henkilöstön sekä organisaation kehittämishankkeista. Hän on kehittänyt HR-toimintamalleja painopistealueina esimerkiksi johtaminen, esimiestyö ja osaamisen kehittäminen niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin organisaatioissa. ”Toivotan Heli Hassinen-Bibergerin lämpimästi tervetulleeksi Alkoon. Hänellä on monipuolinen kokemus palveluyritysten henkilöstön johtamisen ja kehittämisen osa-alueilta”, toimitusjohtaja Leena Laitinen kertoo. ”Olen saanut Alkon my

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme