Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Kokkolan koulutukset suosittuja syksyn haussa

Jaa

Syksyn yhteishaku on päättynyt, ja Kokkolan hakukohteet pitivät pintansa. Opiskelijoita valitaan haussa informaatioteknologian ja kasvatustieteen yksiköihin. Hakijat saavat tiedot valinnoista viimeistään 26.11. Koulutukset käynnistyvät tammikuussa 2022.

Syksyn valtakunnallinen yhteishaku järjestettiin 1.–15.9.2021. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen oli yhteishaussa mahdollista hakea opiskelemaan tietotekniikkaa ja luokanopettajan tutkintoa. Lisäksi samaan aikaan oli haettavana varhaiskasvatuksen opettajan koulutus. Kokkolan hakukohteisiin saatiin yhteensä 211 hakemusta.

Kokkolan tietotekniikkakoulutus JYU:n suosituin maisteriohjelma

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tietotekniikan maisteriohjelma säilytti suosionsa keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa. Koulutus oli hakijamäärältään suosituin kaikista Jyväskylän yliopiston alaisista maisteriohjelmista.

Maisteriohjelman hakijamäärä on vakiintunut viime vuosina 40–50 välille. Tämän vuoden 42 hakijasta ensisijaiseksi Kokkolan hakukohteen oli asettanut 30 hakijaa.

"Hakijamäärämme on vakiintunut aika hyvin näihin määriin vuosittain. Kun muistetaan, että meillä on haku kahdesti vuodessa, saamme vuosittain hyvän määrän opiskelijoita meille”, peilaa tietotekniikan maisteriohjelman hakijalukuja professori Ismo Hakala. Hakala on informaatioteknologian yksikön johtaja.

Tietotekniikan maisteriohjelmaan on syksyn haussa 7 aloituspaikkaa. Tietotekniikan maisteriohjelmassa opinnot tarjotaan työn ohessa opiskeleville paikasta ja ajasta riippumattomina.

Kokkolan aikuisopiskelijoille suunnattu tietotekniikan maisteriohjelma edellyttää valituilta jonkin verran aiempia yliopisto-opintoja. Avoin yliopisto toimii tärkeänä väylänä niille maisteriopintoihin pyrkiville, joilla ei ole vielä tarvittavia tietotekniikan opintoja suoritettuna.

Opettajakoulutukset vetivät hakijoita Kokkolaan

Varhaiskasvatuksen koulutus oli Kokkolassa tarjolla nyt toista kertaa koskaan. Erillisiin varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antaviin opintoihin pyrki 35 hakijaa. Aloituspaikkoja koulutukseen on 10. Koulutus on tarkoitettu niille, joilla on aiemmin suoritettu kasvatustieteen kandidaatin tai maisterin tutkinto.

"Hakijamäärä erillisiin varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antaviin opintoihin yllätti meidät positiivisesti. On hienoa, että potentiaaliset opiskelijat ovat löytäneet Kokkolan uusimman hakukohteen", toteaa yliopistokeskuksen kasvatustieteen yksikön johtaja, professori Heidi Harju-Luukkainen.

Luokanopettajan aikuiskoulutuksen kandidaatti- ja maisteriohjelmaan saatiin 134 hakemusta, joista ensisijaisia oli 119.

Kokkolan luokanopettajakoulutus oli siten tässä yhteishaussa hakemusten kokonaismäärässä toiseksi suosituin kaikista Jyväskylän yliopiston hakukohteista ja ensisijaisten hakemusten perusteella kaikkein suosituin.

”On upeaa huomata, että vuosi toisensa jälkeen luokanopettajan aikuiskoulutuksen kandidaatti- ja maisteriohjelmaan hakeutuu hyvä määrä ensisijaisia hakijoita. Kokkolan näyttäytyy kansallisestikin houkuttelevana hakukohteena”, Harju-Luukkainen iloitsee.

Hakijoille tulokset marraskuussa

1.−15.9.
Hakuaika

22.9. klo 15
Hakemuksen liitteet tallennettava Opintopolkuun tai toimitettava korkeakouluun.

26.11. mennessä
Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille.

3.12. klo 15
Hakijan on ilmoitettava viimeistään opiskelupaikan vastaanottamisesta.

14.12. klo 15
Varasijoilta hyväksyminen päättyy.

Opinnot alkavat tammikuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Informaatioteknologian yksikön johtaja, professori Ismo Hakala
ismo.hakala@jyu.fi +358 40 7518089

Kasvatustieteen yksikön johtaja, professori Heidi Harju-Luukkainen
heidi.k.harju-luukkainen@jyu.fi +358 40 8477 225

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Liberialaisella järjestöllä on monta isäntää20.10.2021 01:00:00 EEST | Tiedote

Anja Onalin (VTM, KTM) väitöskirjatutkimuksen tulokset kertovat, miten globaalin etelän kansalaisjärjestöt tasapainottelevat paikallisen toimintaympäristön ja kansainvälisen kehitysyhteistyön vaatimusten välillä. Järjestöt ”palvelevat monia isäntiä” ollakseen sekä tehokkaita että ylläpitääkseen järjestön legitimiteettiä, eli uskottavuutta ja olemassaolon oikeutusta eri sidosryhmien silmissä.

Potkupyöräily voi varhentaa pyöräilytaidon oppimisikää19.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Tasapainon ylläpitämistä helpottavat välineet voivat merkittävästi varhentaa pyöräilytaidon oppimisikää. Erityisesti potkupyörän käytön yleistyminen 2010-luvulta alkaen yhdistyy selvästi varhaistuneeseen pyöräilytaidon oppimisikään. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan pyöräilytaidon keskimääräinen oppimisikä on laskenut noin 1,5 ikävuodella 1950-luvulta 2010-luvulle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme