HUS

Kokonaisvaltainen JCI:n laatujärjestelmä käyttöön HUSissa

Jaa

Laatujärjestelmän käyttöönotolla tavoitellaan toiminnan laadun parannusta. Kyseessä on maailman laajimmin käytetty sairaaloiden laatujärjestelmä. Tärkeä valintaperuste oli JCI:n potilaslähtöinen lähestymistapa.

Kansainvälisen huippusairaalan perusominaisuuksiin kuuluu toiminnan laadun jatkuva arviointi ulkopuolisen, akkreditoidun laatujärjestelmän avulla. “Kiteytettynä se tarkoittaa, että laatua ja potilasturvallisuutta arvioidaan, kehitetään ja parannetaan järjestelmällisesti ja jatkuvasti.”, laatuylilääkäri Sanna-Maria Kivivuori sanoo.

HUSissa käyttöön otettava Joint Commission International (JCI) laatujärjestelmä on jo käytössä sadoilla terveysalan organisaatioilla ympäri maailman. JCI on voittoa tavoittelematon akkreditoija.

JCI myöntää akkreditoinnin eli osoituksen siitä, että sairaala täyttää huippusairaalalta vaaditut kansainväliset laatuvaatimukset. JCI käy tarkastamassa akkreditoitavan kohteen toimintaa kolmen vuoden välein.

Potilaan kohtaaminen tärkeää

“JCI:n vaatimuksissa potilaan kohtaaminen on avainasemassa. Siksi jo JCI:n käyttöönottovaiheessa olemme ottaneet mukaan myös potilaiden edustajan. HUS on myös lisäämässä potilaan kohtaamiseen liittyvää henkilöstön perehdytystä.”, Kivivuori sanoo.

Toinen tärkeä JCI:n korostama asia on potilaiden yhdenvertaisuuden lisääminen. Yhdenmukaistamalla toiminta- ja hoitotapoja sekä vakioimalla toimintoja voidaan kaikki sairaalassa hoidettavat potilaat saada samanarvoiseen asemaan. On myös erittäin tärkeää, että sairaalan toiminta pääosin sujuu kaikille yhteisten ohjeiden mukaisesti. Siten vaikeiden erikoistapausten ja poikkeustilanteiden hoitamiseen jää enemmän aikaa ja energiaa.

JCI:n laatujärjestelmä tulee kattamaan kaikki HUSin eri ammattiryhmät ja toiminnot. Siten syntyy toimintamalli, joka edistää järjestelmällisyyttä, ennakointia, laatua ja potilasturvallisuutta.

Lisätiedot:

Laatuylilääkäri Sanna-Maria Kivivuori 050 427 9685

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme