Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Kolottaako polvi tai olkapää? Omaolon oirearvio auttaa

Jaa

Keusoten Omaolon oirearvio auttaa, kun tuki- ja liikuntaelinten kipu vaivaa. Omaolon oirearvio kannattaa ensisijaisesti tehdä, kun kipu, jäykkyys tai vamma haastavat arkea. Keusote ottaa käyttöön 15.6. uudet oirearviot alaselän, olkapään ja polven kipu- tai vammatilanteisiin.

Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon kivun tai vamman vuoksi tulee hakeutua ja miten oireita voi hoitaa itse. Oirearviot perustuvat tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin. Lisäksi Omaolossa voi jättää terveydenhuollon ammattilaiselle yhteydenottopyynnön, jos oirekuva sitä edellyttää.  

- Omaolon laajenevat oirearviot mahdollistavat asukkaiden itsehoidon ja antaa ymmärrystä hoidon tarpeesta itselle sopivimpaan aikaan. Omaolon oirearvioiden hyödyntäminen nopeuttaa hoidon aloittamista, toteaa palvelujohtaja Susanna Pitkänen. 

Omaolo tukee potilaan hoitoa

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee asiakkaan itsehoitoa sekä ohjaa hänet tarvittaessa tarkoituksenmukaisen hoidon piiriin.

Keusoten tavoitteena on ottaa kaikki Omaolon oirearviot vaiheittain käyttöön vuoden 2022 aikana. Keusotessa on jo entuudestaan käytössä neljä oirearvioita: yleinen oirearvio, koronavirustaudin oirearvio sekä virtsatietulehdus- ja seksitautiepäily-oirearviot.

Lisäksi palvelussa voi hyödyntää kaikkien Omaolon oirearvioiden itsehoito-ohjeita, mutta niiden kautta ei vielä voi tehdä yhteydenottopyyntöä terveydenhuollon ammattilaiselle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Järvenpään uudesta sosiaali- ja terveysasemasta laajan palvelun terveyspalveluyksikkö Keusoten Akuutti14.6.2022 16:11:03 EEST | Tiedote

Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST) avataan 1. elokuuta laajan palvelun terveyspalveluyksikkö Keusoten Akuutti. Muutoksen myötä Keusoten alueen virka-ajan ulkopuolinen kiireellinen vastaanottotoiminta keskitetään JUSTiin ja Hyvinkään sairaalan yhteispäivystykseen. Muut Keusoten alueen terveysasemat palvelevat muutoksen jälkeen virka-aikana arkisin kello 8–16.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme