Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.11.2017

Jaa

Espoon kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti antaa kehotuksen valmistella toimiohje Länsimetro Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen, jossa nimetään yhtiön hallitus.

Länsimetro Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidetään vuoden loppuun mennessä. Hallitus huolehtii yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksen tehtävänä on edistää yhtiön ja osakkeenomistajien etua.

Länsimetrohanke on Suomen toiseksi suurin yksittäinen rakennushanke Olkiluodon ydinvoimalan jälkeen. Konsernijaoston päätöksen mukaan yhtiön hallituksen osaamisen tulee vastata kaikilta osin metrohankkeen vaativuutta. Hallituksen kokoonpanolla ja osaamisella kokonaisuudessaan pyritään osaltaan varmistamaan Länsimetron toisen vaiheen onnistunut rakentaminen. Yhtiö omistaa myös bussiterminaali- ja liityntäpysäköintiyhtiöt.

Valmistelukehotuksen mukaan vaihtoehtoina on hallituksen täydentäminen asiantuntijajäsenillä, viranhaltijajäsenen ja luottamushenkilöjäsenen vaihtaminen projekti- ja rakennuttajaosaajiin, vähintään kahden jäsenen vaihtaminen projekti- ja rakennuttajaosaajiin hallituksen kokonaisosaamisprofiilin arvioinnin kautta tai yhtiöjärjestyksen muuttaminen siten, että hallitusjäsenten määrää kasvatetaan projekti- ja rakennuttajaosaajilla.

Konsernijaosto päättää toimiohjeesta 11.12.2017. Länsimetro Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidetään ennen vuodenvaihdetta.

Konsernijaosto päätti myös kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi tulevista konserniyhteisöjen tulostavoitteista vuodelle 2018.

Myös muut asiat päätettiin esityksen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme