Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronatartuntojen lisääntyminen kuormittaa tartunnanjäljitystä

Jaa

Koronavirustartuntojen määrä Espoossa on kasvanut. Tartuntoja todetaan tällä hetkellä erityisesti nuorilla aikuisilla, ja niiden lähteenä korostuu vapaa-ajan toiminta. Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut tartuntojen nopean kasvun vuoksi. Tavoitamme altistuneet tällä hetkellä viimeistään 2–3 vuorokauden sisällä.

Ruuhkautuneen tilanteen vuoksi olemme lisänneet tartunnanjäljityksessä työskentelevää henkilökuntaa. Tartunnanjäljityksemme toimii maanantaista sunnuntaihin kello 8–21.

Ensi tieto koronavirustautiin sairastumisesta tai taudille altistumisesta voidaan lähettää tekstiviestillä. Jos saat tekstiviestin, noudata huolellisesti siinä annettuja ohjeita. Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa Espoon koronaneuvonta- ja ajanvarausnumeroon: 09 816 34600 (ma–pe klo 7–18 ja la–su 9–15).

Kaikkien, jotka epäilevät altistuneensa koronavirukselle, on tärkeää itse huolehtia siitä, etteivät levitä tautia.

Useita altistumisia julkisilla paikoilla

Tietoomme on tullut useita tapauksia, joissa koronavirukselle on voinut altistua julkisilla paikoilla eikä kaikkia paikallaolijoita pystytä tunnistamaan. Tiedot mahdollisista altistumisista julkisilla paikoilla on koottu verkkosivuillemme. Lisäksi ilmoitamme altistumisista Twitterissä tililtä @Espoonsote.

Jos olet ollut kyseisissä paikoissa kyseisinä aikoina, seuraa erityisen tarkkaan 14 päivän ajan, saatko koronavirustautiin liittyviä oireita ja hakeudu vähäisistäkin oireista testiin. Voit varata testiajan sähköisesti osoitteessa koronabotti.hus.fi tai soittamalla koronaneuvonta- ja ajanvarausnumeroon p. 09 816 34600 (ma–pe klo 7–18 ja la-su 9–15).

Vähäisistäkin oireista testiin

Koronaviruksen oireet muistuttavat flunssaa ja vatsatautia. Tartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus tai haju- tai makuaistin menetys.

Jos sinulla on vähäisiäkin oireita, on syytä hakeutua testiin ja välttää kontakteja, kunnes saat testituloksen. Missään tapauksessa oireisena ei pidä tavata muita ihmisiä.

Lataa Koronavilkku

Jos et ole vielä ottanut käyttöösi Koronavilkkua, lataa se puhelimeesi. Koronavilkun avulla saat tiedon ja ohjeet, miten toimia, jos olet altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi.

Espoossa voimassa olevat rajoitukset ja suositukset voit katsoa kootusti espoo.fi/koronavirus.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme