HUS

Koronavirusnäytteiden diagnostiikassa ruuhkaa HUSLABissa

Jaa

Koronavirusnäytteiden tulokset valmistuvat viiveellä kasvaneiden näytemäärien takia.

Koronavirusnäytteiden tutkiminen on ruuhkautunut HUSLABissa.

HUSin tavoitteena on, että koronavirustestien tulokset valmistuvat laboratoriossa 48 tunnin kuluessa näytteen saapumisesta laboratorioon. Kesän aikana tulokset ovat valmistuneet yleensä tätäkin nopeammin, mutta viime päivinä näytemäärät ovat nopeassa tahdissa lisääntyneet.

Tämän vuoksi laboratorioon 7.8.2020 jälkeen lähetettyjen koronavirusnäytteiden tulosten saaminen viivästyy tavoitteena olevasta 48 tunnista jopa kolmeen–neljään vuorokauteen.

Teemme parhaamme, jotta vastausviiveet lyhenisivät, mutta juuri nyt asiakkaiden on syytä varautua yllä mainittuihin viiveisiin.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme