Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Kotitalousvähennys säilyi osin ennallaan

Jaa

Kiinteistöjen ja huoneistojen korjauksien ja huollon työkustannuksia – eli esimerkiksi sähkölaitteistojen asennuksen kustannuksia – voi vuonna 2022 vähentää 40 % osuudelta 2 250 euroon saakka henkilöä kohden.

Ammattilainen on hyvä kutsua tarkistamaan sähköistykset, jos jotain vikaoireilua on havaittu.
Ammattilainen on hyvä kutsua tarkistamaan sähköistykset, jos jotain vikaoireilua on havaittu.

 

Omavastuu on 100 euroa.  Puolisot saavat siis kotitalousvähennystä yhteensä 4 500 euroa. Vähennys tehdään ansiotulojen veroista, mikä tarkoittaa juuri vähennyssumman suuruista etua

Lämmitysjärjestelmän vaihtamisesta suurempi vähennysoikeus

Verottajakin kannustaa ihmisiä vaihtamaan fossiilista polttoainetta käyttävät lämmitysjärjestelmät vihreämpiin vaihtoehtoihin. Öljylämmityksestä luopumisesta aiheutuvista työkuluista palkitaan kotitalousvähennyksellä, jonka maksimimäärä on 3 500 euroa henkilöä kohden. Omavastuu on 100 euroa vuodessa ja kustannuksia voi vähentää 60 % työn osuudesta, jos työ on ostettu yritykseltä.

Satsaa asumisen mukavuuteen hiilijalanjälkeä pienentäen

Sähköistyksien kohentaminen on samalla investointia elämän laatuun, sillä toimivassa kodissa on ilo asua. Uudistettu sähköistys ja automaatio voi parantaa myös energiatehokkuutta. Esimerkiksi oma sähköntuotanto aurinkopaneeleilla on yhä suositumpaa. Paneelien asennuttaminen on sekin kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvaa työtä!

Tärkeintä sähköistyksessä on sähköturvallisuus. Sähkön käytön on oltava aina olosuhteista riippumatta turvallista niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL muistuttaa, että sähkötyöt eivät ole jokamiehen oikeus.

- Omistaja vastaa sähköistyksen turvallisuudesta. Esimerkiksi silloin, kun kiinteistöä tai huoneistoa ollaan myymässä – tai ostamassa – kannattaa varmistaa sähköistyksen turvallisuus ja teettää kuntokartoitus. Sähköistyksen ongelmat ja viat eivät välttämättä näy päällepäin, mutta ammattilaisen tekemä perusteellinen tarkastus voi paljastaa piileviäkin vaaranpaikkoja. Niitä on voinut syntyä vuosien myötä esimerkiksi liitosten löystymisestä, kun kasvanut laitteiden määrä lämmittää johtoja ja liitoksia, sanoo tekninen asiantuntija Jenna Kauppila Sähkö- ja teleurakoitsijaliitosta.

Sähköasennusalan ammattilaisten yhteystiedot ovat kätevästi löydettävissä STULin ylläpitämästä Löydä sähkömies -palvelusta osoitteessa www.loydasahkomies.fi
Portaalista voi hakea sähköurakoitsijaa kartalta, maakuntavalikosta tai esim. postinumerolla omalta tai lähialueelta.

Tietoa kotitalousvähennyksestä verohallinnon sivuilla

Kuvat: Anne Yrjänä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Tekninen asiantuntija Jenna Kauppila, puh. 041 453 4081, jenna.kauppila@sahkoinfo.fi

Tietoja Löydä sähkömies -palvelusta:
- Viestintäjohtaja Paula Ihamäki, puh. 041 451 5482, paula.ihamaki@stul.fi
- www.loydasahkomies.fi

Kuvat

Ammattilainen on hyvä kutsua tarkistamaan sähköistykset, jos jotain vikaoireilua on havaittu.
Ammattilainen on hyvä kutsua tarkistamaan sähköistykset, jos jotain vikaoireilua on havaittu.
Lataa
Kutsu sähkömies käymään ja suunnittele hänen kanssaan kodin toimivuutta parantavat ratkaisut.
Kutsu sähkömies käymään ja suunnittele hänen kanssaan kodin toimivuutta parantavat ratkaisut.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Harakantie 18 b
02601 Espoo

09 547 610http://www.stul.fi

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on sähköisen talotekniikan asiantuntija, elinkeinopoliittinen edunvalvoja ja tiedon tuottaja. Liitolla on kaikkiaan noin 3 000 jäsenyritystä ja 16 alueosastoa. STULin urakoitsijajäsenten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 4,5 miljardia euroa ja ne työllistävät 22 000 asentajaa sekä 5 000 toimihenkilöä.   
stul.fi 

Löydä sähkömies on verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta tai lähialueelta. Palvelussa mukana olevat sähköasennusyritykset ovat kaikki Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n jäseniä ja mukana myös Luotettava kumppani -palvelussa.
Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Korjausrakentaminen pitää pintansa – talotekniikka-alan odotukset maltilliset epävakaassa maailmantilanteessa23.3.2022 06:00:00 EET | Tiedote

Talotekniikka-alan suhdannekyselyn aikana maailma muuttui kertaheitolla Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Tilanne ei vielä ehtinyt heijastumaan vastauksiin. Uudisrakentamisen arvioidaan kuitenkin hiipuvan hieman, korjausrakentaminen pysyy pinnalla. Suuria kysymysmerkkejä ovat rakennusmateriaalien saatavuus sekä kustannusten nousun ennakointi tarjouksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme