Espoon kaupunki - Esbo stad

Kulttuuriaukion ja Kulttuurikeskuksen arkkitehtuurikilpailun ehdotukset nähtävillä

Jaa

Espoon kaupunki etsii Kulttuuriaukion ja Kulttuurikeskuksen sekä niiden ympäristön kehittämiseen ratkaisua arkkitehtuurikilpailulla. Kilpailuun valittujen viiden suunnitteluryhmän työt ovat nyt nähtävillä, ja niitä voi kommentoida 17.12.2018 saakka.

Kilpailuehdotus λ
Kilpailuehdotus λ

Ehdotuksiin voi tutustua osoitteessa espoo.fi/kulttuuriaukio. Palkintolautakunnalla on mahdollisuus käyttää yleisön palautetta arviointityönsä tukena.

Voittajalta edellytetään korkeatasoista, tulevaisuuteen katsovaa ratkaisua

”Kilpailuehdotuksensa lähettäneet ryhmät ovat tehneet ansiokasta työtä ja tuoneet ratkaisuissaan esiin monia kiinnostavia näkökulmia. Palkintolautakunnan puheenjohtajana olen erittäin tyytyväinen, että aihetta on tutkittu monipuolisesti ja perusteellisesti”, toteaa Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

”Kiinnitämme kilpailutöiden arvioinnissa huomiota siihen, kuinka hyvin ehdotukset liittyvät ympäristöönsä ja ympäristön toimintoihin. Edellytämme toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoista ja vahvasti tulevaisuuteen katsovaa ratkaisua, joka huomioi Tapiolan perinteen, perheet ja lapset sekä Kulttuurikeskuksen arkkitehtoniset arvot."

Tavoitteena on saada voittaja selville tammi–helmikuun 2019 aikana. Tuloksen perusteella palkintolautakunta antaa suosituksensa kulttuurikeskuksen ja sen ympäristön kehittämiseen.

Kulttuuriaukiosta halutaan Tapiolan keskustaa elävöittävä korkeatasoinen alue, joka tarjoaa elämyksiä ja toimintaa kaiken ikäisille. Kulttuurikeskus on tavoitteena muuttaa nykyistä monipuolisemmaksi kulttuurikeskittymäksi, jonne sijoittuvat myös Espoon kaupunginteatterin uudet tilat.

Kilpailu koskee aluetta, joka sisältää nykyisen Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion sekä aukiota ympäröivät korttelit.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo
puh. 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi

Palkintolautakunnan jäsen, Tapiolan alueen projektinjohtaja Antti Mäkinen
puh. 050 593 1339, antti.o.makinen@espoo.fi

Kuvat

Kilpailuehdotus λ
Kilpailuehdotus λ
Lataa
Kilpailuehdotus Uusikuu
Kilpailuehdotus Uusikuu
Lataa
Kilpailuehdotus Amfi
Kilpailuehdotus Amfi
Lataa
Kilpailuehdotus Vaarallinen juhannus
Kilpailuehdotus Vaarallinen juhannus
Lataa
Kilpailuehdotus Play
Kilpailuehdotus Play
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme