Espoon kaupunki - Esbo stad

Kulttuurilautakunnan päätöksiä 17.11.2020

Jaa

Syksyn toisessa kulttuurilautakunnan kokouksessa käsiteltiin muun muassa Viherlaakson kirjaston tilannetta sekä lisämäärärahaa ammatillisille kulttuuritoimijoille.

Lisämääräraha ammatillisille kulttuuritoimijoille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Kulttuurilautakunta päätti myöntää lisämäärärahan koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa espoolaisille ammatillisille kulttuuriyhteisöille, joiden toiminnan turvaamiseksi se on välttämätöntä valmistelussa saatujen tietojen perusteella. Yhteensä lisämäärärahaa myönnettiin 300 000 euroa.

Viherlaakson kirjaston tilanne

Kulttuurilautakunta päätti palauttaa Viherlaakson kirjastorakennuksen purkamista koskevan asian uudelleen valmisteltavaksi siten, että Tilapalveluiden kanssa jatketaan neuvotteluja soveltuvien korvaavien tilojen etsimisestä tai vaihtoehtoisten toimintatapojen toteuttamisen keinojen pohtimisesta, jotta alueen kirjastopalvelut voidaan toteuttaa kokonaisvaltaisesti. Kulttuurilautakunta päätti pyytää myös tarkempaa selvitystä, voidaanko purku siirtää myöhempään ajankohtaan.

Kirjastoverkkoselvitys

Kulttuurilautakunta keskusteli ja merkitsi tiedoksi kaupunginkirjaston palveluverkkotilanteen syksyllä 2020 sekä valmistelun lähikirjastoverkon kehittämisen yleisiksi periaatteiksi ja kriteereiksi.

Koska kirjastoverkkolinjauksilla on merkittäviä taloudellisia seurauksia, kulttuurilautakunta toivoi kaupunginvaltuuston käsittelevän kirjastoverkkoselvityksen ja päättävän lähikirjastoverkon kehittämisen yleisistä periaatteista ja kriteereistä. Kulttuurilautakunta toivoi, että kirjastoverkkoselvityksessä huomioidaan etäisyys sekä lähimpään aluekirjastoon, että lähimpään lähikirjastoon. Lisäksi lautakunta toivoi, että valmistelussa asetetaan tavoitteeksi, että uudet lähikirjastot tulee sijoittaa koulujen tai muiden palveluiden yhteyteen aina kun se on hyödyllistä. Lautakunta esitti niin ikään toiveen siitä, että valmistelussa huomioidaan, että uusia asuinalueita suunniteltaessa tulee tarkastella sitä, miten alueen kirjastopalvelut järjestetään ja onko lähikirjastolle tarvetta.

Kulttuurilautakunnan avustusperiaatteet 

Lautakunta hyväksyi uudet avustusperiaatteet ja ne tulevat voimaan 1.1.2021.

Kulttuurilautakunta päätti hyväksyä kulttuuriyhdistysten vuosiavustuksen hakuajan muutoksen yhdenmukaiseksi kotiseutuyhdistysten kanssa. Vuosiavustuksen selvityksen määräaika on sama kuin hakukauden päättymispäivä.

Lisäksi kulttuurilautakunta päätti, että kehittämisavustusta voivat jatkossa hakea myös luovien alojen rekisteröityneet toimijat, joiden kotipaikka on Espoo. Projektiavustuksiin sisällytetään uusi kategoria, kulttuurihyvinvoinnin avustus. Lyhytkestoisen taideapurahan jakson pituus määritellään avustuspäätöksen yhteydessä.

Tulostus- ja kopiomaksut kaupunginkirjastossa

Kulttuurilautakunta päätti ottaa käyttöön tuloste- ja kopiomaksun Espoon kaupunginkirjastossa. Maksun suuruus on 0,20 € per tuloste ja kopio. Maksua ei kuitenkaan peritä, kun tuloste tai kopio on välttämätön työllisyyteen, toimeentuloon, maahanmuuttoon tai sosiaalietuuksiin liittyvässä asioinnissa. Lisäksi maksua ei peritä lapsilta. Maksuttomien tulosteiden maksimimäärä yhdellä asiointikäynnillä on 20 kappaletta. Kopiointimaksu otetaan käyttöön, kun tulostussovellukseen on lisätty kopiomaksumahdollisuus. Arvioitu aikataulu on toukokuu 2021.

Muut asiat

Muut asiat lautakunta päätti esityslistan mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anitra Ahtola | kulttuurilautakunnan puheenjohtaja | 044 500 4022
Susanna Tommila | kulttuurijohtaja | 043 825 5074

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Epoossa vanhenevat Moderna-annokset ohjataan 2. annoksiin, immuunipuutteisille sekä sote-henkilökunnan käyttöön17.9.2021 13:18:34 EEST | Uutinen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on vanhenemassa suuri erä Modernan koronarokotteita. Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä HUS päätti yhdessä kuntien kanssa käynnistää ennen rokotusasetuksen voimaan tuloa kolmansien koronavirusrokoteannosten antamisen välittömästi, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme