Storytel Oy

Kun fiktiosta tuli pelottavan ajankohtaista – suositussa Storytel Original -äänikirjasarjassa käydään eloonjäämiskamppailua pandemian keskellä

Jaa

Virus-äänikirjasarjan tänään ilmestynyt seitsemäs osa päättää huikaisevan dystopiasaagan, jota on kuunneltu maailmanlaajuisesti jo yli miljoona tuntia. Sekä kirjailija Daniel Åberg että äänikirjan lukija Sanna Majuri yllättyivät, kun todellisuus alkoi jäljitellä fiktiota.

Virus 7 -äänikirjan kansikuva.
Virus 7 -äänikirjan kansikuva.

Virus 7 päättää Daniel Åbergin kirjoittaman suositun dystopiasaagan, jossa tappava ja aggressiivisesti leviävä virus autioittaa Tukholman ja kenties koko ympäröivän maailman vain muutamassa päivässä. Jäljelle jää vain muutamia ihmisiä, joista osa ei vielä ole saanut tartuntaa ja joista osa kantaa virusta sairastumatta itse. Selviytyneet saavat pian huomata, että tuhoutuvassa sivilisaatiossa on viruksen lisäksi muitakin uhkia. Yhteiskunta sellaisena kuin sen tunsimme on romahtanut, mutta tilalle on rakennettava jotain uutta.

– Koronaviruspandemia iski samaan aikaan kun kirjoitin viimeistä lukua Virus-sarjan seitsemänteen kirjaan. Se tuntui tietenkin surrealistiselta – kirjoitin fiktiota siitä, kuinka ihmiset taistelevat hengenvaarallista virustautia vastaan ja yhtäkkiä teema alkoi muuttua todellisuudeksi. Toivon kuitenkin, ettemme koskaan joudu todellisuudessa kohtaamaan yhtä hurjaa pandemiaa, jonka olen Virukseen luonut, sillä silloin pelimme olisi pelattu, kirjailija Daniel Åberg sanoo.

Virus on käännetty tai adaptoitu tähän mennessä kahdeksalle kielelle ja se on maailmanlaajuisesti toiseksi kuunnelluin Storytel Original -sisältö Jesper ja Joakim Ersgårdin kolmiosaisen Musta tähti -scifitrillerin jälkeen. Virus on myös kaikkien aikojen pisin Storytel Original -äänikirjasarja, jonka suomenkielisissä kirjoissa riittää kuunneltavaa yhteensä yli 80 tunniksi. Maailmanlaajuisesti Virusta on kuunneltu Storytelissä jo yli miljoona tuntia. Suomenkieliset äänikirjat on lukenut näyttelijä Sanna Majuri.

– Äänikirjojen lukijana olen viettänyt Viruksen tarinan parissa useita kymmeniä tunteja. Sarjaa vuosia sitten aloittaessani tuntui kovin etäiseltä, jännittävältä ja hieman epäuskottavalta ajatukselta, että olisi jokin virus joka leviäisi nopeasti maailmanlaajuiseksi murheeksi. Vaikka kirjan virus on erilainen ja hetkessä tappava, sellaisen karkaaminen maailmalle ei enää tunnu pelkästään mielikuvituksen tuotteelta. Sarja on saanut minut katsomaan myös Tukholmaa toisenlaisin silmin – tuossakin kadunkulmassa makasi kuolleita, tuolla piileskeli immuuneja, tuonneko oli piilotettu lapsia..., Sanna Majuri sanoo.

Storytel Original -sisällöt on kirjoitettu suoraan kuunneltaviksi, ääniformaatin mahdollisuudet ja erityispiirteet huomioiden. Storytel tekee projekteissa tiivistä yhteistyötä kirjailijan kanssa, jotta tarinasta saadaan rakennettua äänikirjaksi mahdollisimman hyvin soveltuva ja koukuttavasti etenevä kokonaisuus.

– Olen vakuuttunut, että kirjoittaminen suoraan ääniformaattiin on kehittänyt minua kirjailijana. Äänikirjojen kuuntelijat ovat vaativia – tarinan tulee imaista mukaansa nopeasti sekä pitää mielenkiintoa jatkuvasti yllä, ja siksi kirjailijankin on oltava jatkuvasti varpaillaan. Se on haastavaa – mutta myös todella hienoa ja palkitsevaa silloin kun tuntuu, että lopputuloksesta tulee hyvä, Daniel Åberg sanoo.

Daniel Åberg (s. 1975) on ruotsalainen kirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut menestyssarja Viruksen lisäksi Storytelille myös Tornionjokilaaksoon sijoittuvan psykologisen trillerin Erotetut (Nära gränsen). Viidentoista Tukholmassa vietetyn vuoden jälkeen Åberg asuu nykyisin perheineen Ruotsin Lapissa, Tornionjoen varrella.

Storytel julkaisee sekä kotimaisia että käännettyjä Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja ja podcasteja. Suosittuja kotimaisia Storytel Original -sisältöjä ovat muun muassa Miika Viljakaisen true crime -teos Myrkkyhoitaja, Mikko Kunnaksen ja Markus Majaluoman Albi rakentaa kodin -lastenkirjasarja, Maria Veitolan Maria tässä moi -podcast, Elina Kilkun romanttinen komedia Vaimovallankumous sekä Inari Fernandezin podcastsarja Lapin puheenvuoro. Storytel Original -sisällöt ovat kuunneltavissa yksinoikeudella vain Storytelissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa ja lehdistökuuntelut:

Mirka Vesala
Communications and Publishing Manager, Storytel Original
mirka.vesala@storytel.com
+358 50 490 0245

Kuvat

Virus 7 -äänikirjan kansikuva.
Virus 7 -äänikirjan kansikuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Käenkuja 3Aa
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Aula & Co, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Sisko Savonlahdelta Vastaa kysymykseen -niminen Storytel Original -haastattelusarja29.9.2021 13:54:46 EEST | Tiedote

Juuri uuden Kai minä halusin tätä -kirjansa julkaisseelta Sisko Savonlahdelta ilmestyy ääni- ja e-kirjapalvelu Storytelissä Vastaa kysymykseen -niminen haastattelusarja. Sarjassa suorapuheisina tunnetut suomalaiset vastaavat yllättäviin ja vähemmän yllättäviin kysymyksiin, jotka Sisko Savonlahti on löytänyt internetistä. Vastaa kysymykseen on Storytel Original -tuotanto ja kuunneltavissa vain Storytelissä.

Lucinda Rileyn Kadonnut sisar odotetusti Storytelin kesän kuunnelluin kirja - muut menestyjät yllättävät3.9.2021 11:43:40 EEST | Tiedote

Huippusuositun irlantilaiskirjailija Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan seitsemäs osa nousi odotetusti Storytelin kesän kappalemääräisesti kuunnelluimmaksi kirjaksi. Kymmenestä kuunnelluimmasta kirjasta kuusi oli lastenkirjoja. Top 10:ssä nähtiin myös Storytel Original -julkaisu Sydänjää, jonka ovat kirjoittaneet Camilla Läckberg ja Alexander Karim.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme