Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuntavaalien ennakkoäänestysaika on 26.5.-8.6.2021 – katso äänestyspaikat Espoossa

Jaa

Espoossa on useita ennakkoäänestyspaikkoja, joista osa on ulkona tai nk. drive-in-äänestyspaikkoja, joihin voi ajaa suoraan autolla. Äänestyspaikkojen aukioloajat vaihtelevat, ja osa kellonajoista on varattu riskiryhmiin kuuluville äänestäjille.

Äänestämällä kuntavaaleissa voit vaikuttaa siihen, ketkä edustavat espoolaisia valtuustossa ja muissa kaupungin luottamuselimissä ja päättävät kaupunkilaisten arkeen vaikuttavista asioista.

Vaaleissa valitaan 75 valtuutettua seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Uusi valtuusto aloittaa työnsä 1.8.2021.

Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 26.5.-8.6.2021 ja ulkomailla 2.-5.6.2021

Ennakkoäänestysaika on koronan takia normaalia pidempi eli kaksi viikkoa. Tullessasi äänestämään ota mukaan henkilöllisyystodistus. Koronapandemian takia pyydämme tuomaan myös oman lyijy- tai kuulakärkikynän.

Espoossa on useita ennakkoäänestyspaikkoja, joista osa on ulkona tai nk. drive-in-äänestyspaikkoja, joihin voi ajaa suoraan autolla. Äänestyksen sujuvoittamiseksi ja ruuhkien välttämiseksi äänestyspaikat ovat avoinna viikon jokaisena päivänä. Äänestyspaikkojen aukioloajat vaihtelevat, ja osa kellonajoista on varattu riskiryhmiin kuuluville äänestäjille.

Metro Areenan äänestyspaikalla tulee olemaan peräti 10 palvelupistettä. Kaikille avoimet ulkoäänestyspaikat ovat Leppävaarassa ja Espoonlahdessa. Lisäksi Otaniemessä on ulkoäänestyspaikka, joka on tarkoitettu vain riskiryhmiin kuuluville.

Ruuhkien välttämiseksi toivomme, ettet jätä ennakkoäänestystä viimeisille päiville.

Espoon ennakkoäänestyspaikojen sijainnit ja aukioloajat

Kotiäänestykseen on ilmoittauduttava 1.6.2021 klo 16 mennessä

Äänioikeutettu, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- tai ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää ennakolta kotonaan siinä kunnassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin hänen kotikunnakseen.

Henkilön, joka haluaa äänestää ennakolta kotonaan, on ilmoitettava siitä keskusvaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 1.6.2021 ennen klo 16.00 kirjallisesti tai puhelimitse. Ilmoituksen voi äänestäjän puolesta tehdä tämän valitsema henkilö. Jos samassa taloudessa asuva omaishoitaja aikoo äänestää kotiäänestyksen yhteydessä, se on mainittava ilmoituksessa.

Ennakkoäänestyksen toimittamisesta Espoon kaupungin alueella sijaitsevissa tietyissä laitoksissa ilmoitetaan jokaisessa laitoksessa erikseen.

Lisätietoa koti- ja laitosäänestyksestä

Vaalipäivä on sunnuntai 13.6.2021

Espoon kaupunki on jaettu 71 äänestysalueeseen, joiden äänestyspaikat ovat vaalipäivänä avoinna klo 9–20. Oma äänestyspaikka kerrotaan äänioikeudesta kertovassa ilmoituksessa.

Tullessasi äänestämään ota mukaan henkilöllisyystodistus. Koronapandemian takia pyydämme tuomaan myös oman lyijy- tai kuulakärkikynän.

Vaalipäivän äänestyspaikat Espoossa 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapio Erma och Juha Nurmi utnämnda till nya resultatsenhetsdirektörer inom Esbo stads sektor för fostran och lärande14.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Till den ordinarie tjänsten som direktör för resultatenheten för finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster inom Esbo stads sektor för fostran och lärande valdes Tapio Erma (FM, eMBA) och till den ordinarie tjänsten som direktör för grundläggande utbildning inom resultatenheten för finsk grundläggande utbildning Juha Nurmi (FM, eMBA). Erma har verkat som chef för Esbo stads finska gymnasielinje sedan 2014. Nurmi har verkat som utvecklingschef för finsk utbildning sedan 2002. Båda rapporterar till sektordirektör Harri Rinta-aho och är medlemmar i ledningsgruppen för sektorn för fostran och lärande. Stadens organisationsreform träder i kraft 1.8.2021 då den nya sektorn för fostran och lärande inleder sin verksamhet. Sektorn för fostran och lärande består av följande resultatenheter: finsk grundläggande utbildning, finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster, finsk småbarnspedagogik och Svenska bildningstjänster.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme