Pohjois-Savon ELY-keskus

Kuopion moottoritiellä vaihdetaan valaisimia

Jaa

Valtatiellä 5 välillä Pitkälahti - Päiväranta aletaan vaihtaa vanhoja valaisimia LED-valaisimiin sekä oikaisemaan tievalaistuspylväitä. Työt käynnistyvät viikolla 23 ja ne kestävät elokuulle saakka. Työstä aiheutuu vähäistä haittaa liikenteelle.

Yli 25 vuotta vanhojen suurpainenatriumvalaisimien vaihto LED-valaisimiin on tarkoituksenmukaista vähäisemmän huoltotarpeen ja 40 % alhaisemman energiankulutuksen vuoksi. Samassa urakassa oikaistaan kallellaan olevia valaisinpylväitä. Jälkimmäistä työtä suoritetaan myös Pitkälahti - Päiväranta välin eteläpuolella.

Työn aikana joudutaan tekemään liikennejärjestelyjä, jotka aiheuttavat vähäistä haittaa liikenteelle: nopeusrajoitus on alennettu työmaan vaikutusalueella ja yksi ajokaista on poistettu työn ajaksi käytöstä. Työ toteutetaan sekä päivä- että yötyönä, mutta iltapäivän kiivaimpana ruuhka-aikana moottoritiellä ei työskennellä.

Pyydämme tiellä liikkujia noudattamaan erityistä varovaisuutta työmaa-alueella! Hankkeen tilaajana on ELY-keskus ja toteuttajana Destia Oy Energiaverkot.    

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Kai Tamppinen
kai.tamppinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

ELY-keskus kartoittaa perinnemaisemia ja etsii kunnostuskohteita Pohjois-Savossa1.6.2021 08:31:01 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon ELY-keskuksen biologit kartoittavat maakunnan perinnemaisemia jälleen tulevana kesänä. Inventoinnit ajoittuvat kesä-elokuulle ja painottuvat Kiuruveden, Vieremän, Sonkajärven, Iisalmen ja Lapinlahden alueille. Aiemmin inventoitujen kohteiden tiedot päivitetään ja lisäksi kartoitetaan uusia kohteita, kuten maatalouden ympäristösopimuksilla hoidettavia alueita sekä maanomistajien ilmoittamia kohteita.

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 27.5.202127.5.2021 10:27:16 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,56. Pinta lienee tämän kevään osalta ylimmillään. Nyt taso on 9 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Lisäjuoksutukset ovat olleet täysitehoisesti käynnissä Konnuksen tulvakanavasta ja Naapuskosken säännöstelypadosta jo kaksi kuukautta. Juoksutuksia jatketaan niin kauan, että vedenpinta kääntyy selvästi laskuun Kallavedessä. Iisalmen reitillä tulvahuiput olivat latvajärvissä jo huhtikuun viimeisinä päivinä ja Onkivedessä toukokuun ensimmäisellä viikolla. Ensimmäisen huipun jälkeen tuli toinen matalampi nousu pitkän viileän sääjakson jälkeen. Säännöstellyissä Kiuruvedessä, Porovedessä ja Onkivedessä pinnat on saatu laskettua kesäajan lupatasoihin. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet lienevät lähellä huippuaan. Sama tilanne on etelämpänä Juojärvellä, missä nousuvaraa luvan ylärajaan on 15 cm. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 48 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen v

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme