REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy

KUTSU KIRJANJULKISTUKSEEN

Jaa

Sanna Lönnforsin kirjan Pyhtää sisällissodassa (REUNA) julkistamistilaisuus pidetään Pyhtään Stockforsin tehdasalueen Kaarihallissa (Harjuntie 111, 49270 Pyhtää) tiistaina 18. elokuuta kello 18. Kirjaa on myynnissä tilaisuudessa, ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Sanna Lönnfors: Pyhtää sisällissodassa
Sanna Lönnfors: Pyhtää sisällissodassa

Reuna-kustantamo on julkaissut tietokirjan Pyhtää sisällissodassa. Vuoden 1918 sisällissodan tapahtumat imaisivat mukaansa Pyhtään pitäjän, ja miehiä lähti rintamalle taistelemaan niin punaisten kuin valkoisten puolelle. Kotipaikkakunnalla punaiset herättivät pelkoa takavarikoinneillaan ja vangitsemisillaan. Moni valkoiseksi luokiteltu päätyi kuulusteltavaksi Kouvolaan ja jäi sille tielleen, ja vielä useampi pakeni punaisia metsiin ja saaristoon. Maaliskuussa perustettiin Pyhtäälle punainen naiskaarti.

Saksalaiset marssivat Pyhtään läpi huhtikuussa noustuaan maihin Loviisassa ja perääntyivät sitten uudelleen Pyhtään läpi tultuaan torjutuksi Kyminlinnassa. Sisällissodan viimeinen rintama muodostui Pyhtään Ahvenkoskelle, missä viimeiset punaiset antautuivat toukokuussa 1918. Sadat pyhtääläiset päätyivät punavankileireille, joilta monet eivät koskaan palanneet. Sodan päätyttyä perustettiin Pyhtäälle suojeluskunta.

Pyhtään tapahtumat sisällissodassa olivat merkittäviä ja menetykset tuntuvia, mutta tapahtumista ei ole ennen tehty kattavaa tutkimusta. Pyhtää sisällissodassa kertoo pitäjän tapahtumista vuodesta 1917 lähtien, koko sisällissotakevään ajan ja aina jälkiselvittelyihin asti. Mukana on myös henkilökuvia sekä punaisten että valkoisten puolella olleista pyhtääläisistä ja ennen julkaisemattomia valokuvia sisällissodan ajalta. 

Kirjailija Sanna Lönnfors (1979) on pyhtääläissyntyinen, monen ulkomaanvuoden jälkeen nykyisin Kotkassa asuva kansanterveystieteen sekä taiteen maisteri ja innokas paikallishistorian harrastaja. Lönnfors työskentelee freelancerina viestinnän ja kirjallisuuden alalla.

Kirjan virallinen julkistamistilaisuus pidetään Pyhtään Stockforsin tehdasalueen Kaarihallissa (Harjuntie 111, 49270 Pyhtää) tiistaina 18. elokuuta kello 18. Kirjaa on myynnissä tilaisuudessa, ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Sanna Lönnfors kertoo kirjastaan Pyhtää sisällissodassa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, kuvat ja kirjan mediakappaleet:
REUNA Kustantamo ja kirjakauppa, info@reunalla.fi, puh. 040 578 8049, verkkokauppa https://reunalla.fi/products/pyhtaa-sisallissodassa

Kirjailijahaastattelut:
Sanna Lönnfors, sannalonnfors@gmail.com, puh. 040-1853357

Kuvat

Sanna Lönnfors: Pyhtää sisällissodassa
Sanna Lönnfors: Pyhtää sisällissodassa
Lataa
Sanna Lönnfors. Kuva Henna Virén
Sanna Lönnfors. Kuva Henna Virén
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy
REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy
Myllykoskentie 17
46800 Myllykoski

040 578 8049, info@reunalla.fihttps://reunalla.fi

REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy
on perustettu vuonna 2013. Kustantamo toimii Kouvolan Myllykoskella Kulttuuritalo Wanhassa Rautakaupassa, jossa on myös Reunan kirjakauppa, kirjakahvila, taidegalleria ja Henna Virenin valokuvastudio. Kirjakaupassa on Netticket-lipputulostus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy

KYMI KANTRI 2020 toteutuu 5.9.29.8.2020 09:48:56 EESTKutsu

Kymi Kantri on Kaakkois-Suomen ensimmäinen kantrifestivaali, joka järjestetään vuorovuosina Kymi Libri -kirjamessujen kanssa. Koronan takia kesäkuulta siirretty tapahtuma toteutuu lauantaina 5.9. Kouvolan Myllykoskella, Kulttuuritalo Wanhalla Rautakaupalla. Lippuja myydään rajoitettu määrä ja kaikille vieraille jaetaan ilmaiset kasvomaskit. Ohjelmassa on 12 bändiä, kirjailijahaastatteluja ja countyrivitanssin opetusta. Pääesiintyjät ovat eturivin country-kokoonpanot Huojuva lato ja Kevyet mullat. Tapahtuman juontaa Harri Saksala.

Suomalainen myötätuntotaide nousukiidossa Euroopassa3.8.2020 15:13:07 EESTTiedote

Kun Linnea-mummu kuoli, hänen pojantyttärensä Sanna-Marja Suojanen maalasi empaattisen ja oikeudenmukaisen mummun hengessä ensimmäisen taulunsa. Kuoleman vuosipäivänä syntyi toinen taulu. Sanna-Marja ymmärsi viestin: hänen täytyy maalata mummulle ja mummun takia tauluja. Jo ensimmäiset Instagramissa julkaistut kuvat tauluista herättivät kansainvälistä kiinnostusta. Sanna-Marjan ja mummun ”Compassion Art” -töitä alettiin kutsua taidenäyttelyihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme