Palkansaajien tutkimuslaitos

KUTSU MEDIALLE (25.1.): Kotitalousvähennyksen vaikutukset -tutkimusraportin julkaisutilaisuus

Jaa

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) tutkijoista koostuva ryhmä selvitti kotitalousvähennyksen vaikutuksia palveluiden kysyntään, työllisyyteen ja harmaaseen talouteen. Julkaistava raportti on ensimmäisiä tutkimuksia kotitalousvähennyksen työllisyysvaikutuksista. Julkaisutilaisuudessa 25.1. tutkijat esittelevät raportin pääkohdat.

Paikka: Julkaisutilaisuus järjestetään Zoomissa. Tilaisuus myös striimataan.

Aika: Maanantai 25.1.2020 klo 13.15-14.30 

Ohjelma:

13.15 Tilaisuuden avaus
Neuvotteleva virkamies Reetta Varjonen-Ollus, Valtiovarainministeriö

13:20 Projektin esittely ja keskeiset tulokset, 
Tutkimusjohtaja Tuomas Kosonen, Palkansaajien tutkimuslaitos
Tutkimusprofessori Jarkko Harju, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus

13:50 Kyselytutkimuksen toteutus ja tulokset
Tutkija Sami Jysmä, Pakansaajien tutkimuslaitos

14:00 Keskustelua

Zoom-tilaisuuteen osallistuvilla toimittajilla on mahdollisuus pyytää tilaisuudessa puheenvuoroa ja esittää kysymyksiä suoraan tutkijoille ja muille läsnäoleville asiantuntijoille. Lisäksi he voivat osallistua keskusteluun Zoomin keskusteluikkunassa.

Kysymyksiä ja kommentteja voi myös esittää striimauspalvelun kommenttikentässä sekä Twitterissä hastagilla #kotitalousvähennys2021

Ilmoittaudu Zoom-tilaisuuteen perjantaihin  22.1. klo 14 mennessä joko lomakkeella tai Anna-Maija Juusolle, p. 0295 519 424. Lähetämme ilmoittautuneille toimittajille linkin Zoom-palaveriin aamupäivällä 25.1.

Tutkimusraportti ja mediatiedote ovat saatavissa embargolla. Embargo-tiedustelut pyydetään lähettämään Risto Alatarvakselle (Risto.Alatarvas@vnk.fi). Materiaali on julkaistavissa maanantaina 25.1. klo 13.00, jolloin raportti julkaistaan tietokäyttöön.fi-verkkosivuilla. 

Tutkimuksen toteuttamiseen on myönnetty valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan (VN TEAS) rahoitus.

Lisätietoja tutkimuksesta: 
tutkimusprofessori Jarkko Harju, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus, p. 0295 519 410
tutkimusjohtaja, akatemiatutkija Tuomas Kosonen, Palkansaajien tutkimuslaitos, p. 040 940 2336

Lisätietoja julkaisutilaisuudesta:
viestintäpäällikkö Anna-Maija Juuso, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus, p. 0295 519 424

Ilmoittautumislomake: https://webropol.com/s/kotitalousvahennys-media 

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) on soveltavan taloustieteellisen tutkimuksen asiantuntijayksikkö, joka tuottaa tutkimustietoa talouspoliittisen päätöksenteon ja sen vaihtoehtoja koskevan keskustelun tueksi.

Tutustu työhömme tarkemmin: https://vatt.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Palkansaajien tutkimuslaitos (PT) on itsenäinen taloudellinen tutkimuslaitos, jossa tehdään riippumatonta ja tieteen kansainväliset laatukriteerit täyttävää soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta. Tutkimuksen painopistealueet ovat työn taloustiede mukaan lukien koulutuksen tutkimus, julkistaloustiede sekä makrotaloustiede.

Tutustu työhömme tarkemmin: https://labour.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Palkansaajien tutkimuslaitos
Palkansaajien tutkimuslaitos
Arkadiankatu 7
00100 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Palkansaajien tutkimuslaitos

PT:n tutkija Sakari Lähdemäen väitöstutkimus: Miten yksityistäminen vaikuttaa Suomen valtionyhtiöiden tuottavuuteen?2.3.2021 09:25:49 EETTiedote

KTM Sakari Lähdemäki väittelee 5.3.2021 klo 12 Turun yliopiston taloustieteen laitoksella aiheesta ”Essays on Economic Productivity”. Väitöstutkimus käsittelee Suomen teollisuudessa toimivien valtionyhtiöiden yksityistämistä ja sen vaikutusta tuottavuuteen. Lisäksi väitöskirjassa tarkastellaan, vaikuttiko yksityistäminen toimipaikkojen henkilöstörakenteeseen. Vastaväittäjänä on professori Mika Maliranta (Jyväskylän yliopisto) ja kustoksena on professori Janne Tukiainen (Turun yliopisto). Väitöstilaisuus on suomenkielinen ja sitä voi seurata etäyhteyden kautta.

Työllisyyden kuntakokeiluista ei ollut merkittäviä vaikutuksia työllisyyteen19.2.2021 08:13:21 EETTutkimus

PT:n tutkijoista koostuva tutkijaryhmä julkaisi tänään Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä tutkimusartikkelin vuosina 2012–2015 ja 2017–2018 toteutettujen työllisyyden kuntakokeilujen vaikutuksista. Tulosten perusteella ensimmäisellä kokeilulla ei ollut tilastollisesti merkitsevää vaikutusta työttömyyteen tai aktivointiasteeseen. Toinen kokeilu nosti aktivointiastetta huomattavasti laskien työttömyysastetta lyhyellä aikavälillä. Työttömien ja aktivoitujen yhteenlaskettu osuus ei kuitenkaan vähentynyt kokeilujen aikana.

Tutkimuslaitosten yhteisponnistus tuo taloustieteellisen tutkimuksen lähelle nuoria22.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Suomalaiset taloudelliset tutkimuslaitokset järjestävät vuonna 2021 yhteistyönä hankkeen, jossa edistetään soveltavan taloustieteellisen tutkimuksen tunnettuutta Suomessa ja houkutellaan nuoria taloustieteen pariin. Taloustieteen taju -hankkeessa käsitellään erityisesti nuoria kiinnostavia taloustieteen aiheita sekä alan tutkimusta. Tutkimuslaitosten organisoima hanke on osa Suomen Akatemian Tutkitun tiedon teemavuotta 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme