Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

KUTSU MEDIALLE: Millaiset ovat Suomen talouspolitiikan vaihtoehdot?

Jaa
EVAlla on ilo kutsua median edustajat tilaisuuteen, jossa keskustellaan Suomen talouspolitiikasta.

Maanantaina 13. helmikuuta klo 9.0010.30

Paikka: Etänä tai Sanomatalo, Flikin Eliel-sali, 1. krs, Töölönlahdenkatu 2

Suomella on edessään kolmoishaaste: menot paisuvat, työvoiman määrä laskee ja tuottavuus ei kasva. Tulevan hallituksen pitää löytää uskottava tapa säästää ja mahdollistaa talouskasvu. Millaisella talouspolitiikalla tämä onnistuu?

Tervetuloa Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn hybriditapahtumaan, jossa esittelemme Suomen talouspolitiikan vaihtoehdot. Julkaisemme tilaisuudessa Jussi Pyykkösen kirjoittaman analyysin, jota ovat kommentoimassa valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Mika Niemelä ja Etlan ennustepäällikkö Päivi Puonti. Esittelyn jälkeen EVAn johtaja Emilia Kullas vetää poliitikkopaneelin, jossa keskustelevat muun muassa vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen, sdp:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen, perussuomalaisten kansanedustaja Sakari Puisto ja kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen.

Pyydämme ilmoittautumista sunnuntaihin 12.2 kello 20.00 mennessä: viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 97 28. Kerrothan, osallistutko paikan päällä vai etänä. Lähetämme webinaarilinkin ilmoittauduttuasi. Webinaarilinkkiä saa jakaa toimituksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

Ensimmäistä kertaa suomalaisten enemmistö suhtautuu työperäiseen maahanmuuttoon myönteisesti26.4.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisista 55 prosenttia arvioi, että maamme väestön ikääntyminen ja uhkaava vähentyminen edellyttävät ulkomaalaisten Suomeen muuton helpottamista, käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. Ensimmäistä kertaa 25-vuotisen mittaushistorian aikana enemmistö suomalaisista katsoo heikon väestökehityksen edellyttävän maahanmuuton helpottamista.

Kokoomus joutuu valitsemaan julkisen talouden ja maahanmuuton väliltä14.4.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

Kokoomuksen (97 %) ja perussuomalaisten (95 %) äänestäjät ovat yksimielisiä siitä, että tulevan hallituksen tulisi painottaa valtion velkaantumisen pysäyttämistä enemmän suhteessa viime aikoina harjoitettuun politiikkaan. Lähellä toisiaan näkemykset ovat myös siinä, että velkaantuminen pysäytetään menoja leikkaamalla. SDP:n äänestäjistä velkaantumisen pysäyttämistä painottaisi 67 prosenttia, käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme