Tieteentekijöiden liittoTieteentekijöiden liitto

KUTSU: Tuhansien urapolkujen tohtorit -verkkotapahtuma 2.9.2021

Jaa

Miten tutkijanurista tehdään vetovoimaisia ja monipuolisia? Mitä yliopistoissa tehdään tutkijanurien hyväksi? Mitä nuoret tutkijat ajattelevat uranäkymistään ja tulevaisuudestaan?Millaiset valinnat voivat johtaa erilaisille tohtorinurille?

Lämpimästi tervetuloa Tuhansien urapolkujen tohtorit -verkkotapahtumaan torstaina 2. syyskuuta 2021 klo 14!

Tarjolla tuore raportti nuorempien tutkijoiden työskentelyolosuhteista ja uranäkymistä, napakkaa keskustelua, sekä erilaisia tosielämän urapolkuja. 

Ohjelma 

klo 14 Tervetuloa

Nuoret tutkijat urapolkujen risteyksessä. 

Erityisasiantuntija Miia Ijäs-Idrobo, Tieteentekijät

klo 14.15 Paneelikeskustelu: Miten tutkijanurista tehdään vetovoimaisia ja monipuolisia? 

Vararehtori Jari Hämäläinen, LUT-yliopisto, erityisasiantuntija Miia Ijäs-Idrobo, Tieteentekijät, akateeminen rehtori Tapio Määttä, Itä-Suomen yliopisto, tutkijakoulun johtaja Pirjo Nikander, Tampereen yliopisto, väitöskirjatutkijoiden opintopsykologi Maria Törnroos, Aalto-yliopisto

Tauko klo 15.30-15.45   

3 X PechaKucha - erilaisia urapolkuja  

VTT Erkka Railo, johtava politiikan asiantuntija, MustRead, FT Kai Ruusuvuori, integraatiokonsultti, HTT Kirsi Pulkkinen, SuomenTiedekeskukset ry:n pääsihteeri

Päätössanat

Tieteentekijöiden puheenjohtaja, professori Maija S. Peltola 

Tilaisuus päättyy noin klo 16.30. 

Tapahtuma simultaanitulkataan suomesta englanniksi, ja sen juontaa toimittaja Jenni-Maarit Koponen.            

Ilmoittaudu tästä  

Saat sähköpostiisi linkin tapahtumaan. Jos linkkiä ei tule, tarkistathan roskapostikansion. Ilmoittautuminen tapahtumaan sulkeutuu 30.8.21.

Ystävällisin terveisin,

Tieteentekijöiden tiimi

#1000Urapolkua #TohtorienUrapolut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tieteentekijöiden liitto
Tieteentekijöiden liitto
Rautatieläisenkatu 6
00520 HELSINKI

https://tieteentekijat.fi/

Tieteentekijät on Suomen johtava tutkitun tiedon puolustaja sekä tiedepolitiikan, tutkimustyön ja tieteentekemisen edunvalvoja. Olemme keskeinen toimija turvaamassa korkeatasoisen tieteen tekemisen edellytysten säilymistä Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tieteentekijöiden liitto

Työtilojen ja yhteisöllisyyden tulevaisuus huolettavat tieteentekijöitä - Yhteisön hiljainen tieto ei siirry virtuaalisissa kohtaamisissa10.8.2021 08:45:00 EEST | Tiedote

Tieteentekijöiden työskentely on sujunut korona-aikana enimmäkseen etätyönä ja pääsääntöisesti hyvin. Isoimpia huolia ovat työtilojen säilyminen työpaikoilla ja siihen liittyvä työyhteisön merkitys työhyvinvoinnille ja jaksamiselle, ilmenee Tieteentekijöiden liiton tekemässä kyselyssä jäsenilleen. Lisäksi etenkin ulkomaalaistaustaisten tieteentekijöiden integroitumista työhön ja työyhteisöön toista vuotta jatkunut etätyö on heikentänyt merkittävästi.

Tieteentekijöiden yhdistykset ja hallitus käsittelevät OKM:n autonomiaselvitystä1.3.2021 16:01:50 EET | Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriön kesäkuussa 2020 asettaman selvittäjäryhmän raportti yliopistojen hallinnollisen autonomian tilasta on valmistunut ja luovutettu tänään tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikolle. Tieteentekijät vaikutti vahvasti siihen, että arvioinnin tekeminen kirjattiin Marinin hallitusohjelmaan. Ministeriö kutsui viisihenkiseen selvittäjäryhmään Tieteentekijöiden puheenjohtaja Maija S. Peltolan, sekä selvittäjäryhmän työtä tukevaan seurantaryhmään liiton varapuheenjohtaja Tero Karjalaisen. ”Kiitämme selvitysryhmää kattavasta selvityksestä, jossa on tehty laaja aineistopohjainen analyysi, ja huomioitu yhteisön kolmikantainen kuuleminen. Tutustumme raporttiin huolella. Valtakunnallisena liittona kuulemme seuraavaksi jäsenyhdistyksiämme ja käsittelemme sen jälkeen raporttia liiton hallituksessa 19.3., jossa meillä on edustajia eri säätiö- ja julkisoikeudellisista yliopistoista”, toteaa Tieteentekijöiden varapuheenjohtaja Tero Karjalainen. Selvityksessä arvioitiin au

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme