Helsingin seudun kauppakamari

Kutsu: Yritysvastuu – suosituksista kohti sääntelyä

Jaa

Mitä on yritysvastuuoikeus? Miten esimerkiksi kiertotalous, rahoituksen sääntely tai kilpailuoikeus näyttäytyy suhteessa yritysvastuuseen? Mikä on juristin rooli yritysvastuussa?

Vastuullisuus on viime vuodet ollut yksi keskeisimmistä yritystoimintaan vaikuttavista teemoista. Yrityksiltä edellytetään yhä enemmän toimia kestävän ja eettisen yhteiskunnan hyväksi, ja yritysvastuuseen liittyviä lainsäädäntöaloitteita on tehty kansainvälisesti ja erityisesti EU:n tasolla ennätysmäärä. Millaista tämä sääntely on, mitä tämä tarkoittaa yritystoiminnan kannalta ja miten tämä kaikki tulee näkymään juristin työssä?

Tule kuulemaan, kun Yritysvastuu & oikeus -kirjan kirjoittajat keskustelevat aiheesta ja kertovat yritysvastuuseen liittyvän sääntelyn kehityksestä eri näkökulmista!

Yritysvastuu & oikeus on ensimmäinen kotimainen yritysvastuun ja juridiikan rajapintoja käsittelevä teos. Se on suunnattu erityisesti juristeille, yritysjohdolle ja yritysvastuuammattilaisille. Kirjan kokonaisuudesta vastaavat Anne Vanhala ja Michael Ristaniemi. Lisäksi kirjaan on kirjoittanut teema-artikkeleita 13 alansa huippuasiantuntijaa.

Julkistamistilaisuus pe 3.6. klo 14.00–15.15

Tervetuloa seuraamaan striimattua Yritysvastuu & oikeus -kirjan julkistamistilaisuutta pe 3.6. klo 14.00–15.15. Voit ilmoittautua mukaan Kauppakamarikaupasta alla olevasta linkistä.

Lisätietoa julkistamistilaisuudesta

Lisätietoa kirjasta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Viitala, tuottaja, Helsingin seudun kauppakamari
Puh.: 050 447 1111, leena.viitala@chamber.fi

Katariina Suominen, myyntipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
Puh.: 045 773 32978, katariina.suominen@chamber.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Kauppakamarin toimialakatsaus: Väkeä muuttaa nyt vilkkaasti Helsingin seudun kuntien välillä, opiskelijat valuvat alueelta pois29.6.2022 10:30:00 EEST | Tiedote

Helsingin seudun yritysten suhdanneodotukset ovat heikentyneet Ukrainassa käytävän sodan vaikutuksesta erityisesti teollisuudessa, rakentamisessa ja palvelualoilla. Seudun tuotannossa näkyy pientä kasvua, mutta kustannusten voimakas nousu painaa liiketoimintaa. Seudun kuntien välinen muutto käy vilkkaana. Väkeä muuttaa myös aiempaa enemmän pois Helsingin seudulta, selviää 29. kesäkuuta 2022 julkistetusta Helsingin seudun kauppakamarin toimialakatsauksesta.

Ennakointikamarin tilannekatsaus: Yritysten rekrytointitarpeet kasvavat Helsingin seudulla17.6.2022 09:51:02 EEST | Tiedote

Uusia avoimia työpaikkoja avautuu kaikilla toimialoilla enemmän kuin vuotta aikaisemmin, mutta myös runsaammin kuin alkuvuodesta 2020. Palvelu- ja myyntityöntekijöiden kysynnän kasvu on nyt erityisen vahvaa. Pula osaavasta työvoimasta ei ole helpottanut Helsingin seudulla, vaikka yritysten suhdannenäkymät ovat heikentyneet, selviää Ennakointikamarin kevään 2022 tilannekatsauksesta.

Kaupallistamisen tila 2022: Kansainvälisesti menestyneet yritykset satsaavat kumppanuuksiin enemmän kuin kotimarkkinayritykset15.6.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Verkostoihin kytkeytyvä strategia-ajattelu jakaa suomalaisyritykset kahteen leiriin: kumppanuuksien hyödyntäjiin ja niihin, jotka eivät koe verkostoja toiminnalleen strategisesti oleellisiksi. Lähes 50 % suomalaisyrityksistä pitää verkostoitumista yhä vaikeana selviää Helsingin seudun kauppakamarin ja Proof Advisory Oy:n Kaupallistamisen tila 2022 -tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme