Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Lähes 330 kulinaristia tulossa Helsinkiin Chaîne des Rôtisseurs Finlanden suurkapituliin 19-21.8.

Jaa

Maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs järjestää tämän vuoden Suomen suurkapitulinsa Helsingissä. Rôtisseurs-toiminta tunnetaan parhaiten ravintoloille myönnettävästä Chaîne des Rôtisseurs-kilvestä sekä Rôtisseurs-arvonimen omaavien henkilöiden kantamista käädyistä. Kilpiravintoloita Suomessa on yli 80.

Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen
Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen

”Pääkaupunkiseutu on ollut jo vuosia ravintolakulttuurin tienraivaaja. Täällä on useita huippuravintoloita, erinomainen kattaus Street Foodia, artesaaripizzapaikkoja sekä laadukkaita ravintoloita, joissa keittiömestarit ja salihenkilökunta tekee ravintolassa käynnistä elämyksen. Arvostamme ravintola-alan ammattilaisia ja intohimoisia harrastajia ja olemme ylpeitä, että voimme esitellä Helsingin tarjontaa suomalaisille kulinaristisille”, sanoo Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen.

Gastronomiseen Rôtisseurs-järjestöön kuuluu yli 2000 jäsentä ympäri Suomea ja sen tehtävänä on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakuluttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Tämän vuoden Nuorten Kokkien mestari on Helsingin Lapland Hotels Bulevardin KÙLTA KITCHEN AND BAR -ravintolassa työskentelevä Otto Hietamies, joka lähtee lokakuussa edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun Meksikoon.

”Monet jäsenemme käyvät ravintolassa keskimääräistä suomalaista enemmän, seuraavat ravintola-alan trendejä, matkustavat hyvän ruoan perässä ja ennen kaikkea jakavat tietojaan toisilleen, olivatpa he ammattilaisia tai intohimoisia harrastajia. Tätä jälleennäkemistä on odotettu”, toteaa Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg.

Chaîne des Rôtisseurs Finlanden elokuisin järjestettävä suurkapituli on koko viikonlopun kestävä juhlava tilaisuus, joka kokoaa yhteen ruoan ja viinin kulinaristiset ystävät ympäri Suomea. Juhlavassa kapitulissa järjestetään vuosittain installointitilaisuus, jossa uudet jäsenet saavat Rôtisseurs-käätynsä. Käätyjä käytetään järjestön tapahtumissa ja ammattilaiset voivat hyödyntää niitä myös työssään. Harrastaja- ja ammattilaisjäsenillä sekä hallinnossa toimivilla jäsenillä on eri väriset käädyt. Helsingin installointitilaisuus järjestetään kaupungin sydämessä keskustakirjasto Oodissa. Installoinnin jälkeen vietetään suurta Grand Dîner -illallisjuhlaa, joka vietetään Scandic Grand Central -hotellin juhlatilassa.  

Lisätietoja tapahtumasta ja järjestöstä:

Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Chargée de Presse, Niki Malmros, puh. 040-5255982, finlande@rotisseurs.fi

Chaîne des Rôtisseurs Finlande, valtavouti Johanna Hornborg-Ojala, puh. 044-5451262

Chaîne des Rôtisseurs Helsinki, vouti Vesa Loponen, puh. 0400-605 045, helsinki@rotisseurs.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen
Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs Finlandehttp://www.rotisseurs.fi

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme