Vihdin kunta

Lantaa tankkiin Vihdissä – biokaasulla huoltovarmuutta

Jaa
Vihtiin suunnitellaan kotimaisen biopolttoaineen ja kierrätyslannoitteiden valmistusta. TTS Työtehoseura on selvittänyt Vihti Energian kanssa taloudellisia edellytyksiä maatalouden massoilla toimivan PK-biokaasulaitoksen rakentamiseksi.
Ilmakuva Vihdistä: Joenrinne Films
Ilmakuva Vihdistä: Joenrinne Films

Vihti Energian Mikko Keisala tuottaa Uudellamaalla lähilämpöä hakkeella ja suuntaa katseen seuraavaksi kohti biometaania. ”Aika on nyt kypsä” toteaa Keisala. Laitoksen syötteeksi on selvitetty mahdollisuutta hyödyntää peltobiomassoja sekä lantaa alueen lypsykarja- ja hevostiloilta. Paikallisista lähteistä kestävästi tuotettu biokaasu riittäisi lämmittämään vuodessa noin 300 omakotitaloa tai vaihtoehtoisesti korvaisi liikenteessä 900 000 litraa dieseliä. ”Tässä on selvitetty kestävää tapaa tuottaa energiaa ja edistää kotimaista ruoantuotantoa” lisää Juhani Piekkala TTS Työtehoseuralta.

Laitoksesta saataisiin kaasun lisäksi luomukelpoisia kierrätyslannoitteita, joita voitaisiin hyödyntää lähialueiden pelloilla ja korvata fossiililannoitteita. Suomessa on tavoitteena kierrättää ravinteita paremmin suljetussa kierrossa ja siten vähentää riippuvuutta tuontilannoitteista.

TTS on selvittänyt hankkeessa PK-biokaasulaitosten edellytyksiä valtakunnalliseen siirtoverkkoon liittymiseksi. Maakaasun siirtoverkkoa avautui avoimelle kilpailulle vuonna 2020, mutta sitä hyödyntää kaasun siirtämisessä edelleen vain Gasum Oy. Vihti Energian laitos olisi uusi avaus ja yritys selvittää seuraavaksi laitokselle lupia ja rahoitusta. Tavoiteltu aikataulu laitoksen valmistumiselle on kesällä 2024. Hankkeessa vertaillaan vaihtoehtona siirtoverkolle biokaasun käyttämistä Vihdin alueella.

Hanke on tuottanut uutta tietoa alan toimijoille ja sen tuloksia voidaan hyödyntää tulevissa suunnitelmissa, joissa harkitaan PK-biokaasulaitosten liittämistä osaksi maakaasun siirtoverkkoa.

Hanketta ovat rahoittaneet Hämeen ELY-keskus ja Marjatta ja Eino Kollin Säätiö.
Vihti Energia on lämpöyritys, joka tarjoaa hakkeella tuotettua lämpöä Vihdin ja Nurmijärven alueella.

TTS Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. Pian satavuotisen historiansa aikana Työtehoseura on kehittänyt suomalaisten työn tuottavuutta ja ammatillista osaamista usealla eri toimialalla. Erikoisosaamistamme ovat maa- ja metsätalous, asuminen ja rakentaminen sekä logistiikka-ala.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Tiedotustilaisuuden 14.6.2022 tallenne

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juhani Piekkala
+358444314876
juhani.piekkala@tts.fi

Kuvat

Ilmakuva Vihdistä: Joenrinne Films
Ilmakuva Vihdistä: Joenrinne Films
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Vihdin kunta sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, Turun moottoritien ja valtatie 25:n risteyskohdassa. Vihdissä asuu lähes 30 000 asukasta ja yrityksiä on noin 3 000. Kunnan päätaajama on Nummela. Vihdin historia ulottuu yli 500 vuoden päähän.

Luonto on Vihdissä aina lähellä. Suurin osa Nuuksion kansallispuistosta sijaitsee Vihdissä, kunnan tärkein vesistö Hiidenvesi on osa Etelä-Suomen laajinta vesistöaluetta ja Salpausselkään kuuluva Nummelan harju kulkee kunnan läpi. Vihdin moni-ilmeinen luonto tarjoaa erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet.

Lisätietoja: vihti.fi ja visitvihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Sotaveteraani Hannes Tuoviselle puu Menestyjien puistoon Vihdissä – Vuoden liikuntateko -palkinto Lähiliikuttajille10.10.2022 12:05:13 EEST | Tiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan tänä syksynä vain yksi puu. Vihdin kunnanhallitus päätti, että istutettavalla puulla kunnioitetaan sotaveteraani Hannes Tuovista. Vuoden liikuntateko 2021 -palkinnon saa Lähiliikuttajat, jotka liikuttavat kuntalaisia vapaaehtoistyönä. Puun saavaa Hannes Tuovista juhlistetaan Menestyjien puistossa Pajuniityn puistoalueella keskiviikkona 12. lokakuuta kello 17 alkaen. Tilaisuus on kaikille avoin ja yleisö on lämpimästi tervetullut seuraamaan tapahtumaa.

Vihdille yritysmarkkinoinnin brändi V2B – Tervetuloa kasvun kotiin!13.9.2022 13:58:20 EEST | Tiedote

Vihdin kunta on julkaissut Vihtibusiness.fi-sivuston, joka kokoaa yhteen tärkeät sisällöt Vihtiin sijoittumista harkitseville yrityksille. - Panostamme kunnassa voimakkaasti yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön ja haluamme, että liiketoiminnan sijoittaminen Vihtiin on kannattava päätös. V-to-B on yhteistyömallimme, jossa asiakaspalvelu tapahtuu yhdeltä luukulta, heti yksilöllisesti kohdaten ja palvellen. Tämän työn tueksi yritysmarkkinointi saa nyt uuden kodin Vihtibusiness-sivustosta ja samalla oman visuaalisen ilmeen, kertoo kunnan elinkeinopäällikkö Mika Partanen. Yritysmarkkinoinnin brändin visuaalisen ilmeen ja verkkosivuston on luonut mainostoimisto Dirty, joka toteutti aiemmin Visit Vihdin uudet kotisivut. Kunnan yrityspalvelut tukevat yrittäjää aktiivisesti Vihdin kunnan elinkeino- ja yrityspalvelut tukevat yrityksiä toiminnan laajennushankkeissa sekä tarjoavat tietoa soveltuvista yritysalueista ja toimitiloista. Jo toimivien yritysten kanssa tehtävän yhteistyön lisäksi yrit

Päivölän kirjallisuuspäivä Vihdissä järjestetään 3. syyskuuta tieteiskirjallisuuden teemalla11.8.2022 17:01:52 EEST | Tiedote

Vihtiläisten kirjallisuuden ystävien vuoden kohokohdaksi muodostunut perinteikäs Päivölän kirjallisuuspäivä järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen lauantaina 3. syyskuuta 2022. Lämminhenkinen ja intiimi kulttuuritapahtuma on kerännyt Vihtiin suuren joukon kirjallisuuden ystäviä ja kirjailijoita useiden vuosien ajan. Tänä vuonna järjestettävä tapahtuma on järjestyksessään 24. Päivölän kirjallisuuspäivä ja sitä vietetään sci-fi -teemalla Tulevaisuus ei ole kuin ennen -otsikon alla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme