Life Science Mentors - Mentorointipalvelu Suomen Life Science toimijoille

Jaa
Suomalaiset Life Science -alan toimialajärjestöt ja fasilitaattorit ovat yhteistyössä rakentaneet nettipohjaisen mentorointipalvelun alan startup -yrittäjille, yrittäjäksi aikoville ja tutkimuksen kaupallistamisesta kiinnostuneille tutkijoille. Palvelun tarkoituksen on välittää alalla pitkään olleiden tietoa ja kokemusta vasta-alkajille ja liiketoiminnan kehittämisessä apua kaipaaville. Palvelu on käyttäjille maksutonta.

Mentorointi on tärkeätä tiedon ja kokemuksen välittämistä sitä tarvitseville. Suomessa toimii useita mentorointipalveluita, mutta erityisesti Life Science -alalle suuntautunutta palvelua ei ole ollut aiemmin tarjolla. Suomalaiset toimialajärjestöt Lääketeollisuus ry, Terveysteknologia ry ja Suomen Bioteollisuus ry päättivät yhdessä muiden alan toimijoiden kuten Helsinki Innovation Services, Life Science Accelerator/Turku Business Region ja IBC Finland ry:n kanssa tuottaa erityisesti Life Science -alaan erikoistuneen mentorointipalvelun.

Life Science -alalla on useita erityispiirteitä, jotka vaativat juuri tämän alan asiantuntijoiden kokemusta ja tietämystä mentorointiin. Alalle on tyypillistä pitkät tuotekehityskaaret, jotka vaativat usein perusteellista tieteellistä tutkimusta ja pitkäjänteistä riskirahoitusta. Ala on myös hyvin tarkkaan säädeltyä.

Nyt toteutettu Life Science Mentors - nettipalvelu on tarkoitettu kaikille mm. tutkimuksen kaupallistamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen, markkinointiin ja immateriaalioikeuksiin liittyviin asioihin mentorointia kaipaaville tutkijoille, startup-yrittäjille ja yrittämisestä kiinnostuneille Life Science toimijoille.

Palvelu on nettipohjainen ja mukana olevat tahot toimivat palvelun moderaattoreina ja välittävät rekisteröityneiden mentori -aktori parien muodostumista. Palvelussa on kiinnitetty huomiota sekä mentoreiden että aktorien yksityisyyden suojaan. Palvelun mentoreina toimivat alalla pitkään toimineet eri yrityksissä tai organisaatioissa toimineet asiantuntijat.

Life Science Mentors -palvelu on avoinna kaikille ja se on englanninkielinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Carmela Kantor-Aaltonen, Suomen Bioteollisuus ry, puh. 050 404 5166
Saara Hassinen, Terveysteknologia ry, puh. 040 531 1661

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Bioteollisuus ry
Eteläranta 10
00131 Helsinki

09 172 841http://www.finbio.net/fi

Suomen Bioteollisuus ry FIB on suomalaisen biotekniikkateollisuuden toimialayhteisö. Jäseniä on noin 60 kaikilta biotekniikan sovellusalueilta, niin suuria kuin pieniä yrityksiä.  Vuonna 1997 perustettu FIB on Kemianteollisuus ry:n jäsen.

FIB on vuonna 1996 perustetun, eurooppalaista bioteollisuutta edustavan EuropaBion (European Association of Biotechnology) kansallinen jäsenjärjestö. FIB on myös amerikkalaisen BIOn (Biotechnology Industry Organisation) ja australialaisen AusBiotechin jäsen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Bioteollisuus ry

Life Science Mentors – Mentoring Service for Finnish Life Science Actors11.4.2018 09:00:00 EEST | Press release

Finnish industry organisations in the Life Science field have collaboratively created an internet based mentoring service for start-up companies, fledgling entrepreneurs and researchers interested to commercialise their inventions. The purpose of the service is to share the knowledge of experienced people with beginners and support their business development. The service is offered free of charge.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme