Alko Oy

Lomakausi näkyy kesäpaikkakuntien Alkoissa

Jaa

Kesä vilkastuttaa erityisesti mökkipaikkakuntien Alkojen myyntiä ja lisää asiakasmääriä. Yhä useampi varmistaa lempijuomansa saatavuuden tilaamalla tuotteet omaan lähimyymälään tai noutopisteeseen. Kesän suosikkeja ovat keveät ja raikkaat juomat, alkoholilla tai ilman. Alko on varautunut kysyntään niin tuotteiden kuin riittävän henkilöstömäärän osalta.

Roseeviini kesäpöydän kuningatar

Alkon myymälöissä on valikoimaa muokattu tietyiltä osin kesäkuntoon ja kesäkuukausina (kesä-elokuu) suosituimmat tuotteet koostuvat keveistä ja raikkaista tuotteista.

Roseeviinien kysyntä lähes nelinkertaistuu kesäkuukausina. Valkoviinien kysyntä kasvaa 50 % ja kuohuviinien noin 80 %. Myös alkoholittomat tuotteet ovat löytäneet tiensä kesän suosikeiksi kasvattaen myyntiään 60 %. Longdrinkejä myydään eniten kesäaikaan - niiden myynti kesäkuukausina kasvaa reilut 60 % ja siidereiden myynti noin 50 %.

Lempiviinistä ei tarvitse tinkiä lomallakaan

Kesäreissuillakaan ei tarvitse tinkiä omista lempiviineistä, vaan ne voi tilata Alkon verkkokaupan kautta itselle sopivaan myymälään tai Alkon noutopisteeseen, jotka yhdessä muodostavat Alkon palveluverkoston. Alkon verkkokauppa tarjoaa noin 9 000 tuotteen valikoiman, jossa myös tilausvalikoiman viinit ovat saatavilla.

- Jos oman kesänviettopaikan valikoimasta ei löydy omia suosikkeja, voi pienellä etukäteissuunnittelulla varmistua siitä, että halutun tuotteen saa lähimmästä Alkon myymälästä tai noutopisteestä. Toimitamme tuotteet pääosin 2-3 arkipäivässä. Jos tekee tilauksen esimerkiksi keskiviikkona, on tilaus alueesta riippuen noudettavissa vaikkapa mökkimatkan varren noutopisteestä perjantaina, kertoo Itä-Suomen aluepäällikkö Jari Hiekkataipale.

- Suomen kesä on täynnä erilaisia hienoja tapahtumia, jotka näkyvät myös myymälöissämme. Varaudumme näihin tarpeisiin niin tuotteiden kuin sen osalta, että myymälässä on riittävästi henkilöstöä palvelemaan asiakkaitamme. Olemme tänä vuonna palkanneet noin 350 kesätyöntekijää varmistamaan omalta osaltaan erinomaisen asiakaskokemuksen, jatkaa Jari Hiekkataipale.

Lomakausi näkyy kesäpaikkakuntien myymälöissä

Lomakausi näkyy kesäpaikkakuntien Alkojen myymälöissä ja asiakasmäärät kasvavat erityisesti saaristossa ja rannikolla.

Paraisten Nauvon, Kustavin ja Kemiönsaaren myymälöiden kesä-elokuun myynti on noin puolet koko vuoden myynnistä. Lähes samaan pääsevät Sisä-Suomen mökkipaikkakunnat Puumala, Sulkava, Sysmä, Padasjoki ja Kuhmoinen.

Osassa kesäpaikkakuntien Alkoja on aukioloaikoja asiakastoiveiden pohjalta pidennetty. Tällöin myymälät ovat pääosin avoinna arkisin 9-21 ja lauantaisin 9-18, kun normaalisti osa Alkoista sulkeutuu arkisin kello 18 ja lauantaisin kello 16.

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös, p. 050 3413 053
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho, p. 040 544 3123

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Tarjoamme niin 360 myymälässämme kuin digitaalisissa kanavissamme erinomaista ja asiantuntevaa palvelua sekä kiinnostavia tuotteita Hangosta Nuorgamiin. Asiakkaitamme palvelee noin 2500 alkolaista. Vuosittain meillä asioi reilut 55 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2018 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme