Lounatuulen Tiiran laadukkaat ja kestävät materiaalit korostavat saaristoluontoa – kohteen kodinomaisuuteen on helppo ihastua

Jaa

Lounatuulen Tiira on yksi Naantalin asuntomessujen upeista kohteista, jossa korostuu saaristoluonto. Kohteen suunnittelun lähtökohtana on ollut ekologisuus, joka näkyy niin valituissa materiaaleissa kuin kohteen lämmitysratkaisuissakin. Parasta kohteessa on kuitenkin kodikas tunnelma.

Lounatuulen Tiira kohde 21 julkisivu
Lounatuulen Tiira kohde 21 julkisivu

– Toisinaan asuntomessukohteissa käytetään erikoisia materiaaleja, jotka ovat näyttäviä, mutta eivät välttämättä omaan kotiin sopivia. Lounatuulen Tiirassa on sen sijaan panostettu ekologisuuteen, laadukkuuteen ja kodinomaisuuteen, kertoo Stark Suomen yksikönpäällikkö Ville Ylitalo Turusta.

Ekologisuus korostuu kohteen useissa ratkaisuissa, kuten materiaaleissa. Materiaalivalinnoissa yksi tärkeimmistä kriteereistä on ollut kestävyys: tuotteiden on oltava fyysisiltä ominaisuuksiltaan kestäviä ja samalla niiden on myös kestettävä aikaa. Siksi kohteessa on käytetty paljon puuta muun muassa sisäkatossa ja tehosteseinässä.

– Lisäksi kohteeseen on tuotu paljon pitkälle jalostettuja tuotteita. Esimerkiksi ulkoverhouspaneelit ovat valmiiksi maalattuja. Paneelit kiinnitetään piilokiinnityksellä, joten kaunis maalipinta säilyy täysin ehjänä. Sen ansiosta materiaaleissa on lähtökohtaisesti pidempi huoltomaalausväli.

Kohteen värimaailmassa painottuu saaristoluonto ja kaikki pinnat sopivat messukohdetta ympäröivään kallioiseen luontoon. Ylitalon henkilökohtainen suosikki on kohteen sauna, joka sopii erinomaisesti ympäristöönsä.

– Saunassa on käytetty laadukkaita materiaaleja, kuten lämpökäsiteltyä radiatamäntyä. Lämpökäsittely parantaa puun lahonkesto-, säänkesto- ja lämmöneristävyysominaisuuksia sekä pienentää puun kosteuselämistä. Lämpöpuu on kestävä, ympäristöystävällinen ja luonnonmukainen tuote, sillä valmistusprosessissa käytetään ainoastaan lämpöä ja vesihöyryä. Radiatamännyn tummanruskean värin ansiosta sauna sopii kohteen teemaan loistavasti, ja siitä tuli todella hieno kokonaisuus!

Laadukkaat materiaalit toimitetaan läheltä

Naantalin asuntomessualue sijaitsee lähellä Starkin Artukaisten toimipistettä, joten materiaalien ja tuotteiden toimittaminen messukohteeseen on ollut poikkeuksellisen helppoa ja sujuvaa.

– Tavaraa on voitu kuljettaa täsmätoimituksina juuri haluttuun aikaan. Tästä on ollut iso etu keskellä hektistä messurakentamista, kohteen rakentaneen Treeva Rakennuksen Mika Vesterinen kertoo.

 – Lähes kaikki messukohteen tuotteet on toimitettu Starkin Turun Artukaisten toimipisteestä. Avasimme hiljattain Turussakin 24/7-palvelun, joten toiminta on ollut todella tehokasta. Tarvittaessa tuotteita on voitu noutaa yksiköstä vaikka keskellä yötä, Ville Ylitalo kertoo.

Kestävien materiaali- ja tuotevalintojen lisäksi ekologisuus ja kestävyys on huomioitu myös kohteen eristeissä ja energiaratkaisuissa. Ekovillan eristemateriaalien ansiosta kohteessa on paksut seinät ja paljon eristeitä, mikä vaikuttaa positiivisesti kohteen sisäilmaan. Ekovilla on hiilineutraali eriste, se sitoo enemmän hiiltä kuin sen valmistaminen tuottaa. Lämmitysratkaisuna on hybridilämmitys eli käytössä on poistoilmapumppu ja aurinkokeräimet.

– Ekologisuus ja saaristoluonnon säilyttäminen on huomioitu useissa ratkaisuissa, Ylitalo korostaa.

Tervetuloa tutustumaan, hakemaan ideoita ja inspiraatiota 

Messujen mediapäivänä 14.7. kohteessa toimittajien käytössä ovat mm. yksikönpäällikkö Ville Ylitalo ja sisustussuunnittelija Tuuli Merla. Yleisölle Naantalin Asuntomessut ovat avoinna 15.7.–14.8.   

Lounatuulen Tiira - kohdetiedot  

Kohdenumero 21 asunto 2
Huoneistoala 98 m2 

STARK ja Treeva Rakennus yhdessä, sisustus Maricken Shop

Laadukkaasta ja korkean profiilin rakentamisesta tunnettu Treeva Rakennus Oy rakentaa ekologista kohdetta Stark pääyhteistyökumppaninaan. Stark toimittaa Lounatuulen Tiiraan rakennustarvikkeet sekä sisustus- ja pintamateriaalit. Sisustussuunnittelu on tehty yhteistyössä Maricken Shopin sisustussuunnittelija Tuuli Merlan kanssa. Yhteistyökumppaneina kohteessa ovat mukana myös mm. Ekovilla, Finnfoam, FM Mattsson, Gyproc, Harvia, Kaskipuu, Kährs, Profin, Siparila, Villeroy&Boch ja Vieser. 

 

Yhteydenotot ja lisätietoja:

Ville Ylitalo, yksikönpäällikkö, Stark Turku Artukainen, puh. 044 475 4411 

Satu Otala, viestintäjohtaja, Stark Suomi, puh. 044 475 7483 

Avainsanat

Kuvat

Lounatuulen Tiira kohde 21 julkisivu
Lounatuulen Tiira kohde 21 julkisivu
Lataa
Lounatuulen Tiira kohde 21 sauna
Lounatuulen Tiira kohde 21 sauna
Lataa
Lounatuulen Tiira kohde 21 sisustus
Lounatuulen Tiira kohde 21 sisustus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Olarinluoma 15
02200 ESPOO

09 3541 0000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 27 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Suomalaiset luottavat omiin remonttitaitoihinsa – silti oman osaamisen, ajan ja työkalujen puute saavat suosimaan ammattilaisten apua5.7.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Monien suomalaisten kesälomaan kuuluu erilaisia rakennusprojekteja kotona tai kesämökillä. Lähes 40 prosenttia suomalaisista kertoo remontoivansa itse tai perheen, sukulaisten ja kavereiden avustuksella. Kaikki eivät kuitenkaan luota omiin remonttitaitoihinsa, vaan turvautuvat mieluummin ammattilaisten apuun. Tämä selviää Starkin toukokuussa 2022 teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta*.

Kuluuko lomasi remontoidessa? Puolet suomalaisista mökinomistajista remontoi mökillään vuosittain28.6.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Suomalaisten rakastama mökkikausi on taas alkanut, mikä näkyy paitsi liikenteen lisääntymisenä pienemmillä paikkakunnilla myös rakennustarvikekaupassa, kun mökkien pieniä ja isompia kohteita uudistetaan. Suomalaisista jopa puolet remontoi mökeillään vuosittain, selviää Starkin toukokuussa 2022 teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta*.

Työvaatteesta rakennuseristeeksi – tekstiilien kierrätyksellä pilotoidaan tuotekehitystä ja otetaan askel kohti vastuullisuustavoitteita21.6.2022 08:30:05 EEST | Tiedote

Stark pilotoi työvaatteiden kierrättämistä raaka-aineeksi Encore Ympäristöpalveluiden ja tekstiilien kierrätykseen erikoistuneen Resterin kanssa. Kokeilu toteuttaa kiertotalouden periaatteita, säästää luonnonvaroja, edistää tekstiilikuidun hyödyntämisen tuotekehitystä ja vie osaltaan Starkia kohti yrityksen vastuullisuustavoitteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme