Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Luokanopettajan aikuiskoulutus ja tietotekniikka kiinnostivat yhteishaussa

Jaa

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajan aikuiskoulutuksen kandi- ja maisteriohjelman sekä tietotekniikan maisteriohjelman hakijamäärät kasvoivat viime vuoteen verrattuna.

Luokanopettajien aikuiskoulutuksessa 45 opiskelijan aloituspaikkaa tavoittelee 162 hakijaa. Kun viime vuonna hakijoita oli 123, oli kasvu hakijamäärässä yli 30 %. Hakijamäärä kasvoi myös kahdesti vuodessa haettavaan tietotekniikan maisteriohjelmaan lähes 10 %, kun viime vuoden 44 hakijan määrä kasvoi tässä haussa 48:een.

- Molempien hakijaluvut ovat erinomaisella tasolla. Tietotekniikassa hakijamäärä on hyvä, kun huomioi, että tämä oli jo vuoden toinen haku, kommentoi tyytyväinen yliopistokeskuksen vt. johtaja ja tietotekniikan professori Ismo Hakala haun suosiota.

Hyvää hakutulosta kasvattaa myös ensisijaisten hakukohteiden määrä. Tämän vuoden hakijoista luokanopettajien aikuiskoulutuksen oli ensisijaiseksi hakukohteeksi laittanut 147 hakijaa. Tietotekniikan hakijoista ensisijaiseksi hakukohteeksi yliopistokeskuksen maisteriohjelman oli valinnut puolestaan 36 hakijaa.

- Ensisijaisten hakijoiden runsas määrä on tietysti erityisen ilahduttavaa ja se kertoo meidän vetovoimasta, toteaa Hakala.

Kokkolan yliopistokeskus tarjoaa maisteriopintoja työn ohessa opiskeltavina aikuisopintoina viidessä eri maisteriohjelmassa. Alueen merkittävä tuki mahdollistaa maisteriopintojen järjestämisen Kokkolassa. Hyvänä maisteriväylänä toimii avoin yliopisto, jossa opiskelijat voivat suorittaa tarvittavia opintoja.

Lisätietoja:

Vt. johtaja ja tietotekniikan professori Ismo Hakala 040 7518089
Kasvatustieteiden yksikönjohtaja Raine Valli 040 7216864

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 25.9.2020: Lukio tarjoaa kirjoittamisen oppimisen mahdollisuuksia, joita opiskelijat eivät osaa hyödyntää18.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Kirjoittaminen lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla on monipuolista, mutta opetussuunnitelman, ylioppilaskokeen ja lukiolaisten kirjoittamiskäsitykset eroavat toisistaan. Väitöstutkimus tarkastelee lukion kirjoittamista ekologisesta näkökulmasta eli pyrkii ymmärtämään kirjoittajan ja kirjoitusympäristön vuorovaikutussuhdetta.

JYUnity-tiedelehdessä: Enteroviruksen osaaja löysi luonnosta myös koronaviruksen päihittäviä molekyylejä17.9.2020 11:24:38 EESTTutkimus

Virustutkija Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta on tutkimuksissaan päässyt maailman yleisimmän ihmisiä infektoivan viruksen, enteroviruksen, niskan päälle. Humahtaen parikymmentä vuotta sitten alkanut innostus virukseen tuottaa nyt tuntuvia tuloksia: yksi patentti on jo rekisteröity ja työn alla on kaksi uutta patenttia molekyyleistä, jotka nitistävät enterovirusten ohella monia viruksia. Aihe on polttava, sillä tutkimusryhmä on havainnut molekyylien tepsivän myös koronaviruksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme