Naantalin kaupunkiNaantalin kaupunki

Lux Gratiae -tapahtuma 10 vuotta - Musiikin, taiteen ja elämysten iloa Naantalissa ja saaristossa 22.-31.10.2021

Jaa

Jo kymmenen vuoden ajan järjestetty tapahtumakokonaisuus viettää juhlavuotta. Lux Gratiae käynnistyy jo 22.10., jolloin Naantalin kirkon julkisivu syttyy juhlavalaistukseen. Varsinainen juhlaviikonloppu on 29.–31.10., jolloin tarjolla on monipuolisia elämyksiä.

Lux Gratiae -tapahtumasarja järjestetään jo kymmenennen kerran tuomaan kulttuurin valoa ja hyvää mieltä. Juhlavuoden tapahtumasarja käynnistyy jo 22.10., jolloin Naantalin kirkon julkisivu syttyy juhlavalaistukseen. Valaistus syttyy joka päivä illan hämärtyessä 10 päivän ajaksi aina Lux Gratiae -tapahtuman loppuun 31.10. asti.

Perjantaina 22.10. klo 18 samaan aikaan kirkon valaistuksen syttyessä loistoonsa, Kirkkopuiston paviljongissa musisoivat Jari Koivisto ja Jarkko Salmi esittäen tunnelmaan sopivia sävelmiä.

Torstaista 28.10. alkaen on Naantalin Taidehuoneella esillä pukusuunnittelijana mainetta niittäneen Marjo Haapasalon näyttely nimeltään Polku. Siinä hän yhdistää jännittävällä tavalla tekstiili- ja videoteoksia. Näyttely on avoinna koko viikonlopun ajan klo 13–17.

Varsinainen tapahtumaviikonloppu käynnistyy perjantaina 29.10 klo 19 Naantalin kirkossa, jossa Naantalin musiikkijuhlilta tuttu kansainvälisesti kiitetty, upea sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Kevin Greenlaw esiintyvät pianisti Salla Pynssin säestämänä. Konsertti kantaa nimeä Lauluja ilosta ja elämästä ja luvassa onkin ooppera-, operetti- ja musikaalisävelmien tahdittamana ilta täynnä iloa, elämää ja tunteita.

Lauantain 30.10. ohjelma käynnistyy klo 10, jolloin starttaa perinteinen Jaakobin kävely Naantalin luostarikirkolta. Tämä 25 km:n mittainen reitti Naantalista Rymättylään on osa Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreittiä, joka polveilee syrjässä valtaväylältä. Perillä Rymättylässä on seurakunta järjestänyt kahvitusta. Kävelijöille on järjestetty paluukuljetus takaisin Naantalin n. klo 16.30.

Café Amandiksen tunnelmallisessa tilassa esiintyy lauantai-iltapäivällä klo 17 Barbora Xu, joka tuo musiikillaan tuulahduksen idästä. Barbora on laulaja-lauluntekijä, joka hyödyntää ainutlaatuisessa sävelmaailmassaan suomalaista ja kiinalaista runoutta ja perinnesoittimia, kanteletta ja guzheng-soitinta. Musiikin ohella ohjelmaan kuuluu lasillinen kuohuvaa.

Lauantai-ilta jatkuu vielä klo 19 Naantalin kirkossa, jossa siirrytään aivan toisenlaiseen maailmaan, kun lavalle astuvat saksofonisti Esa Pietilä ja urkuri Petúr Sakari. Tämä duo esittää musiikkia ilman raja-aitoja ja genrelokeroita: luvassa on J.S. Bachin ja Astor Piazollan musiikkia sekä Bach-improvisaatioita, Pietilän omia sävellyksiä sekä suuria muotokaaria virtuoosisesti improvisoiden tenorisaksofonilla ja uruilla.

Sunnuntaina 31.10. kulttuuritarjonnan aloittaa tavanomaisesta poikkeava, vaikuttava ja palkittu opastuskierros Naantalin historiaan. Kello 15 alkava Sisarten laulu -kierros vie kuulijan luostariaikaan laulun ja historiantutkimukseen perustuvan tarinan siivittämänä. Tilaisuuteen kuuluu myös FM Ilari Aallon esittämä kuvaelma birgittalaisveljien hetkipalveluksesta.

Lux Gratiae päättyy Rymättylän kirkossa sunnuntaina klo 18 alkavaan konserttiin, jossa tänä vuonna esiintyy lauluyhtye Vala. Se on nuorten naisäänten muodostama sopraano- ja alttokvartetti, jossa laulavat Venla Niemi, Aino Kärnä, Lotta Peltola ja Aino Mustonen. Ohjelmassa on kattaus ruotsalaisia kansansävelmiä, atonaalista Rautavaaraa, virsisovituksia ja kotoisaa Sibeliusta. Kokonaisuuden sitoo yhteen Edith Södergranin runous, josta kuullaan myös ajatuksia herättäviä otteita.

Lux Gratiae -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut, Naantalin Musiikkijuhlat, Visit Naantali, Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry, Vallis Gratiae -yhdistys ry, Armonlaakson vaeltajat ry ja Rymättylän ja Naantalin seurakunnat.

Ohjelma

Perjantai 22.10.

klo 18 Naantalin kirkon julkisivu syttyy valoloistoon. Kirkko on valaistuna joka päivä hämärän tullen 31.10. asti.

klo 18 Kun hämärtää -tunnelmamusiikkia, Jari Koivisto ja Jarkko Salmi esiintyvät Kirkkopuiston paviljongissa. Vapaa pääsy.

Torstai 28.–31.10.

klo 13–17 Polku – Marjo Haapasalon tekstiili- ja videoteoksia Naantalin Taidehuoneella, Mannerheiminkatu 5. Vapaa pääsy.

Perjantai 29.10.

klo 19 Lauluja ilosta ja elämästä -konsertti Naantalin kirkossa. Sopraano Marjukka Tepponen, baritoni Kevin Greenlaw, pianisti Salla Pynssi. Liput 38 €, lippu.fi. Seniorikortti 65+ -liput (-20 %) Visit Naantalista, info@visitnaantali.com tai puh. 02 435 9800.

Lauantai 30.10.

klo 10 Jaakobin kävely. Lähtö Naantalin kirkolta Rymättylän kirkolle. Ilmoittautumiset 25.10. mennessä sähköpostilla: armonlaaksonvaeltajat@gmail.com. Osallistumismaksu 10 €.

klo 17 Barbora Xu -konsertti Café Amandiksessa, Nunnakatu 6. Liput 20 € (sis. lasillinen kuohuvaa), lippu.fi.

klo 19 Duo Esa Pietilä & Petúr Sakari Naantalin kirkossa. Saksofonisti Esa Pietilä ja urkuri Petúr Sakari. Liput 25 €, lippu.fi. Seniorikortti 65+ -liput (- 20 %) Visit Naantalista, info@visitnaantali.com tai puh. 02 435 9800.

Sunnuntai 31.10.

klo 15 Sisarten laulu -opastus ja kuvaelma Naantalin kirkossa. Liput 20 €, lippujen lunastus visitnaantali.com-verkkokaupasta tai toimistosta.  

klo 18 Lauluyhtye Vala Rymättylän kirkossa. Liput 15 €, lippu.fi. Seniorikortti 65+ -liput (- 20 %) Visit Naantalista, info@visitnaantali.com tai puh. 02 435 9800.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anu Anttila, kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija 044 7334566, Naantalin kulttuuripalvelut

Tarja Rautiainen, toimitusjohtaja, 040 7478847, Visit Naantali

Kuvat

Lataa
Lataa
Marjukka Tepponen, kuva: Ville Paasimaa
Marjukka Tepponen, kuva: Ville Paasimaa
Lataa
Duo Esa Pietilä & Petúr Sakari
Duo Esa Pietilä & Petúr Sakari
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin Luonnonmaan perhetalon rakentaminen alkaa – urakkasopimukset allekirjoitettiin25.11.2021 10:20:00 EET | Tiedote

Luonnonmaan perhetalon urakkasopimukset allekirjoitettiin maanantaina 22.11. Naantalin kaupungintalolla. Kohde rakennetaan jaettuna urakkana: pääurakoitsijana toimii Arjasmaa Yhtiöt Oy, putkitöistä vastaa Isokouvola Oy, sähkötöistä Saipu Oy ja automaatiotöistä Schneider Electric Finland Oy. Ilmanvaihtourakan kilpailutus valmistui viimeisenä, ja sen urakkasopimus allekirjoitetaan myöhemmin. Urakoitsijaksi valikoitui Saipu Oy. Luonnonmaan perhetalo rakennetaan Rymättyläntien eteläpuolelle, uudelle Aurinkotuulen alueelle. Työt ovat jo alueella käynnissä, ja perhetalo on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2023. Luonnonmaan perhetalon budjetti on 14,5 miljoonaa euroa. Kyseessä on Naantalin kaupungin suurin kiinteistöinvestointi 25 vuoteen, kertoo Naantalin kaupungin rakennuttajainsinööri Ilmari Penttilä. Viimeisen vastaavan kokoluokan hanke oli Suopellon yläasteen rakentaminen 1990-luvulla. – Luonnonmaan perhetalon hanke on ollut jo tähän saakka iso ponnistus. On hienoa nähdä, kun rakennus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme