Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Maaseudun elinvoimaisuus ja paikallinen kehittäminen: Kasvun karavaani Urjalassa 5.4.

Jaa

Kasvun karavaani pysähtyy seuraavalle keitaalleen Urjalaan torstaina 5.4. Päivän aikana keskustellaan maaseudun elinvoimaisuudesta ja paikallisen kehittämisen toimintaedellytyksistä EU:n tulevalla rahoituskaudella.

Kasvun karavaani -kiertueella keskustellaan alueellisella tasolla investoinneista, kasvu-, työllisyys- ja kilpailukykypolitiikasta sekä maaseutu-, alue- ja rakennepolitiikasta. Kasvun karavaanin aikana halutaan edistää EU-asioista käytävää keskustelua ja EU-asioiden näkyvyyttä. Kiertueella etsitään vastausta kysymykseen siitä, miten parantaa ihmisten jokapäiväistä elämää ja edistää kunkin alueen kansainvälistä kilpailukykyä. Urjalassa teemana ovat maaseudun elinvoimaisuuden säilyttäminen ja paikallisen kehittämisen toimintaedellytykset.

Tapahtumapäivässä mukana ovat Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö Risto Artjoki, Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (rkp., ALDE) sekä kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.).

Päivä alkaa vierailulla Urjalan yhtenäiskouluun klo 10.00–11.00. Artjoki, Torvalds ja Anttila ovat opiskelijoiden tentattavana muun muassa EU:n tulevaisuudesta ja tulevista Euroopan parlamentin vaaleista.

Tapahtumapäivä jatkuu yritysvierailuilla kahteen paikalliseen EU-tukea saaneeseen yritykseen. Ensimmäisenä klo 12.30-13.30 on vuorossa Finn Recycling Oy (Metallitie 11), joka kierrättää ja jatkojalostaa romua, kierrätysmetalleja ja valimoraaka-aineita sekä purkaa rakennuksia, rakennelmia ja metallirakenteita. Vuonna 2013 perustettu perheyritys on saanut Leader-yritystukea materiaalikäsittelykoneen hankintaan. Toinen vierailukohde klo 13.45-14.45 on Airanteen Energia Oy (Lähdintie 1), joka tuottaa ja jakaa kaukolämpöä Urjalan keskustassa. Yhtiön omistavat pääosin paikalliset metsänomistajat ja maanviljelijät. Polttoaineena käytetään pääosin puuta, josta suurin osa hankitaan Urjalasta. Yhtiö on saanut EU:n maaseuturahaston yritystukea Uusiutuvan energian jatkoinvestointi II -hankkeelle. Hankkeen tavoitteena on uusiutuvan energian maksimaalinen hyödyntäminen kehittyneellä teknologialla ja polttoöljyn käytön lopettaminen kesäajan seisokkien ja talven huippukuormien aikana. Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan vierailuille 4.4. klo 12 mennessä Nina Hotille (yhteystiedot tiedotteen lopussa).

Päivän päätteeksi palataan Urjalan yhtenäiskouluun (Urjalantie 37) seminaariin klo 15.30–17.00 (kahvitarjoilu klo 15.00 alkaen). Kunnanjohtaja Hannu Maijalan tervehdyksen jälkeen Risto Artjoki alustaa aiheesta "Miten maaseutu säilytetään elinvoimaisena vuodesta 2020 eteenpäin?". Nils Torvalds, Sirkka-Liisa Anttila sekä Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne esittävät kommenttipuheenvuorot, joiden jälkeen kuullaan paikallisten nuorten terveiset. Lopuksi on paneelikeskustelu ja myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tarkemmat tiedot seminaarista ja ilmoittautumiset täällä.

Päivän kulkua ja seminaaria voi seurata ja keskusteluun voi osallistua Twitterissä tunnisteella #kasvunkaravaani.

Urjalan tapahtuman järjestävät Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Europe Direct Eteläinen Pirkanmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Nina Hotti, Euroopan komission Suomen-edustusto, p. 050 384 7857, nina.hotti@ec.europa.eu

Tiedottaja Niina Saloranta, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, p. 040 720 5025, niina.saloranta@europarl.europa.eu

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme