Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Malmin entisen lentokentän alueen avaaminen virkistyskäyttöön viivästyy

Jaa

Helsingin kaupungin oli tarkoitus avata Malmin entisen lentokentän aluetta alkukesän aikana samalla, kun kaupunki valmistautuu alueen rakentamiseen. Alueen avaaminen kaupunkilaisten virkistyskäyttöön kuitenkin viivästyy mahdollisten turvallisuusriskien selvittämisen ajaksi.

Entisellä lentokentällä ja sen lähialueilla on tehty havaintoja lentotoiminnasta, joka on tapahtunut ilman maanomistajan eli Helsingin kaupungin lupaa tai ennakkotietoa. Tästä johtuen kaupunki selvittää ratkaisuvaihtoehtoja alueen käytön turvallisuuden varmistamiseksi. Tämä pyritään tekemään siten, että avaaminen viivästyisi mahdollisimman vähän.

Kaupunki haluaa varmistaa, että alueen virkistyskäyttöön kuuluva rajoittamaton liikkuminen alueella on turvallista kaikille kaupunkilaisille.

Kesän aikana rakennetaan uusia jalankulun ja pyöräilyn reittiyhteyksiä

Malmille on tulossa kaksi uutta reittiyhteyttä aiemmin suljetun lentokenttäalueen poikki. Ensimmäinen reitti sijoittuu alueen keskivaiheille ja yhdistää jatkossa Tattarisuontien ja Vasaratien. Toinen reiteistä sijoittuu eteläosaan ja yhdistää ulkoilureitin Sunnuntaipalstojen kohdalta poikittaisen kiitotien päähän. Reitit ovat kivituhkapintaisia ja tarkoitettu jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Reiteille tulee valaistus.

Toisen reittiyhteyden läheisyyteen on suunnitelmissa rakentaa ulkokuntoilualue ja pieni leikkipaikka, joiden toteutustavoite on myöhemmin tämän ja ensi vuoden aikana.

Kaupunki on myös rakentanut pelastuslaitokselle ajoportit hälytysajoa varten. Hälytysajoreitit kentän poikki avataan kesäkuun aikana. Uudet hälytysajoreitit lyhentävät vasteaikoja ja parantavat henkilöturvallisuutta Pohjois-Helsingissä. Stadin ammattiopiston logistiikka-alan koulutuksen työ- ja ajoharjoittelutiloja suunnitellaan alueen eteläosaan.

Entisen lentokentän aluetta käytetään myös erilaisiin tapahtumiin, minkä lisäksi alueella on vuokrattuja tiloja ja alueita erilaisille toiminnoille. Alueen ulkoilureitistö ja muut väliaikaiset viheralueiden palvelut kehittyvät ja muuttuvat rakentamisen ja alueen muun käytön tahdissa. Alueen virkistyskäyttö mahdollistetaan rakentamisen rinnalla koko rakentamisen ajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo Kuisma, projektinjohtaja
Kaupunginkanslia, aluerakentaminen
Puh. (09) 310 25808

Viestinnän yhteyshenkilö
Nina Talmén
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
nina.talmen@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Tukkutori ja Helsingin Leijona Oy yhteen – Uusi yhtiö vahvistaa Helsinkiä kaupunki- ja ruokakulttuurin kehittäjänä17.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsinki haluaa vahvistaa profiiliaan vetovoimaisena ja kilpailukykyisenä kaupunkina, johon kuuluvat elävä kaupunki- ja ruokakulttuuri. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Helsinki on päättänyt yhdistää Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n toiminnot uuteen perustettavaan yhtiöön. Toimintojen yhdistäminen mahdollistaa nykyistä vaikuttavamman ja kaupungin tavoitteita paremmin edistävän kokonaisuuden muodostamisen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman17.6.2021 00:44:29 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 16. kesäkuuta Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Kampin metroaseman läntisen lippuhallirakennuksen paikalle, Sähkötalon ja Autotalon väliin, toteutettavaa uudisrakennusta, joka sisältää sosiaali- ja terveystoimen palvelutilojen lisäksi myös metroaseman tiloja ja liiketiloja.

Korkeasti koulutetuilla työikäisillä Helsinkiin muuttaminen on todennäköisempää15.6.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Korkea osaaminen koulutuksella tai työtuloilla mitattuna lisää Helsinkiin muuton todennäköisyyttä. Myös nuorempi ikä ja viimeaikainen opiskelu ovat yhteydessä päätökseen muuttaa Helsinkiin. Sen sijaan lasten kuuluminen perheeseen ja omistusasuminen vähentävät Helsinkiin muuttamisen todennäköisyyttä. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta tutkimuksesta Helsinkiin muuttavien valikoituminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme