Oulun yliopisto

Martti Ahtisaari Instituutin Talousfoorumi – asiaa taloudesta ja yhteiskunnasta

Jaa
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Martti Ahtisaari Instituutti järjestää kevään 2023 Talousfoorumin Oulun yliopiston Saalastinsalissa maanantaina 27.2.2023 kello 14–16.15. Ajankohtaisista talouden ja yhteiskunnan teemoista foorumissa puhuvat eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Aki Kangasharju ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun kansantalouden professori Mikko Puhakka.
Toimitusjohtaja Aki Kangasharju, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen sekä professori Mikko Puhakka puhuvat Talousfoorumissa 27.2. Oulun yliopistossa.
Toimitusjohtaja Aki Kangasharju, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen sekä professori Mikko Puhakka puhuvat Talousfoorumissa 27.2. Oulun yliopistossa.

Suomessa ja Euroopassa elämme haastavia vuosia niin taloudessa kuin koko yhteiskunnassa. Missä olemme onnistuneet? Mikä on taloudessamme ja yhteiskunnassamme sellaista hyvää, joka on tärkeää säilyttää? Missä voimme ja missä meidän tulisi kehittyä vielä paremmiksi? Muun muassa näihin kysymyksiin asiantuntijat antavat oman näkemyksensä.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan asiantuntijoiden näkemyksiä yhteiskunnan ja talouden tilasta sekä osallistumaan keskusteluun!

Ohjelma:

14.15 tilaisuuden avaus, dekaani Janne Järvinen, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Pääpuheenvuorot:

Tytti Tuppurainen, eurooppa- ja omistajaohjausministeri

Aki Kangasharju, toimitusjohtaja, Elinkeinoelämän tutkimuslaitos

Mikko Puhakka, professori, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Yleisökeskustelua

Päätössanat, johtaja Petri Ahokangas, Martti Ahtisaari Instituutti

Tilaisuuden juontaa Sauli Sohlo, Martti Ahtisaari Instituutti

Tilaisuus Martti Ahtisaari Instituutin verkkosivuilla.

Puhujien esittelyt:

Tytti Tuppurainen valittiin eduskuntaan Oulun vaalipiiristä ensimmäisen kerran vuonna 2011. Valiokuntatyötä hän teki kahdeksan vuotta maa- ja metsätalousvaliokunnassa sekä suuressa valiokunnassa, jonka varapuheenjohtaja hän oli 2015–2019. Eurooppa-politiikkaa, eurooppalaista yhteistyötä hän on edistänyt myös puolueensa EU-työryhmän puheenjohtajana ja Euroopan sosialidemokraattisen puolueen (PES) puheenjohtajistossa.

Aki Kangasharju on toiminut Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtajana vuodesta 2019. Kangasharju siirtyi ETLAan Nordeasta, jossa hän työskenteli tutkimusjohtajana ja pääekonomistina vuodesta 2012. Ennen Nordeaa hän toimi Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajana, tutkimusjohtajana ja -professorina vuodesta 2001. Hän on dosentti Jyväskylän yliopistossa ja Oulun yliopiston sijoitusvaliokunnan jäsen.

Mikko Puhakka on kansantalouden professori Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänellä on tohtorin tutkinto Pennsylvanian yliopistosta (Philadelphia, PA). Hän on opettanut mm. Cornellin yliopistossa (Ithaca, NY) ja Kalifornian yliopistossa (Los Angeles, CA). Hän on ollut vierailevana tutkijana Suomen Pankissa. Hän on Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen. Puhakka oli Talouspolitiikan arviointineuvoston varapuheenjohtaja 2014–2019. Hän on tällä hetkellä riippumattoman Yritystukien tutkimusjaoston jäsen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sauli Sohlo, varajohtaja, Martti Ahtisaari Instituutti, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu, p. 040 5155745, sauli.sohlo@oulu.fi

Anna-Maria Hietapelto, viestintäasiantuntija, p. 040 7650015, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Kuvat

Toimitusjohtaja Aki Kangasharju, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen sekä professori Mikko Puhakka puhuvat Talousfoorumissa 27.2. Oulun yliopistossa.
Toimitusjohtaja Aki Kangasharju, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen sekä professori Mikko Puhakka puhuvat Talousfoorumissa 27.2. Oulun yliopistossa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Laaja tutkimus tuo uutta tietoa endometrioosin geneettisestä taustasta29.3.2023 08:53:55 EEST | Tiedote

Oxfordin yliopiston tutkijat ovat yhteistyössä Oulun yliopiston, suomalaisen FinnGen-hankkeen ja 24 muun tutkimusryhmän kanssa eri puolilta maailmaa julkaisseet tähän mennessä laajimman tutkimuksen endometrioosin geneettisestä perustasta. Tutkittavana oli 60 600:n endometrioosia sairastavan naisen ja 701 900 kontrollihenkilön DNA:ta. Tutkimus julkaistiin erittäin korkeatasoisessa Nature Genetics -lehdessä.

Oulun yliopisto kouluttaa erityisopettajia ja varhaiskasvatuksen opettajia Kajaanissa28.3.2023 11:33:35 EEST | Tiedote

Oulun yliopisto vastaa Kainuun ja Ylä-Savon alueiden opetus- ja kasvatusalan opettajapulaan uudella koulutushankkeella. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Oulun yliopiston, Kajaanin ja Iisalmen yhteiselle hankkeelle 840 000 euroa. Oulun yliopisto järjestää myönnetyllä rahoituksella erityisopettajan kelpoisuuden tuottavia opintoja sekä tutkintoon johtavaa varhaiskasvatuksen koulutusta.

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymää sairastavat naiset kamppailevat kehonkuvansa kanssa – laihduttaminen ja tyytymättömyys omaan kehoon yleistä myös normaalipainoisilla28.3.2023 07:10:00 EEST | Tiedote

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymää eli PCOS:ää (polycystic ovary syndrome) sairastavat naiset yrittävät muita naisia useammin laihduttaa elämänsä aikana. Monet PCOS:ää sairastavat naiset myös kokevat itsensä ylipainoisiksi, vaikka olisivatkin todellisuudessa normaalipainoisia. Havainnot käyvät ilmi Oulun yliopiston ja ODL Liikuntaklinikan tuoreesta tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme