Suomen ympäristökeskus

MEDIAKUTSU: Eväät reiluun ruokamurrokseen -tapahtuma 11.10. klo 9–10.30. Ilmoittaudu mukaan!

Jaa

Reilu ruokamurros, eli siirtymä ilmastoviisaaseen ja kaikille reiluun ruokajärjestelmään, onnistuu kaikkien ruokajärjestelmän toimijoiden yhteistyöllä ja jämäkällä julkisella ohjauksella.

Tervetuloa joko paikan päälle Helsinkiin tai virtuaalisesti mukaan tapahtumaan, jossa julkaistaan Just food -tutkimuksen uusin raportti ja politiikkasuositukset, joissa tutkijat antavat eväitä siihen, miten reilu ruokamurros voidaan Suomessa toteuttaa. Pääset myös kuulemaan ruokajärjestelmän toimijoita, jotka keskustelevat paneelissa siitä, miten murros voidaan käytännössä toteuttaa.

Aika: Tiistaina 11.10.2022 klo 9.00–10.30

Paikka: Tilaisuus järjestetään livenä Lyhtysalissa, Sofia Helsingissä (Sofiankatu 4 C, Helsinki) tai voit osallistua myös verkossa. Livestriimin linkki ilmoitetaan osoitteessa https://www.justfood.fi/fi-FI/Tapahtumat.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset 5.10.2022 mennessä tämän Webropol-linkin kautta. 

Ohjelmassa

  • Reilun ruokamurroksen periaatteet ja kriteerit auttavat arvioimaan ilmastotoimia, Teea Kortetmäki, tutkijatohtori, Jyväskylän yliopisto
  • Ruokajärjestelmän kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää maankäytön ja ruokavalion muutoksilla, Jyrki Niemi, tutkimusprofessori, Luonnonvarakeskus
  • Reilu ruokamurros vaatii tavoitteellista murrospolitiikkaa, Minna Kaljonen, tutkimusprofessori, Suomen ympäristökeskus
  • Paneelikeskustelu: Miten siirtymä kestävään ja oikeudenmukaiseen ruokajärjestelmään toteutetaan käytännössä. Panelisteina on ruokajärjestelmän eri toimijoita.

Osallistujat voivat esittää kysymyksiä esiintyjille sekä paikan päällä että virtuaalisesti chatin kautta.

Lisätietoa tilaisuudesta antaa Just food -tutkimuskonsortion vuorovaikutusvastaava Marjatta Selänniemi, marjatta.selanniemi@e2.fi, puh. 050 365 1481.

Tilaisuus lähetetään myös suorana verkkolähetyksenä ja tallenne jaetaan ilmoittautuneille jälkikäteen.

Osallistujamäärä paikan päällä on rajoitettu. Aamupalaa on tarjolla klo 8.30 alkaen.

Reilu ruokamurros (JUST FOOD) -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti. Hanke saa rahoitusta strategisen tutkimuksen neuvostolta (STN), joka toimii Suomen Akatemian yhteydessä.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen ympäristökeskus
Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 HELSINKI

0295 251 000https://www.syke.fi/fi-FI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

Consumption-based emissions for all Finnish municipalities and regions calculated for the first time31.1.2023 09:00:00 EET | Press release

For the first time, the Finnish Environment Institute (Syke) has published consumption-based greenhouse gas emissions data for all Finnish municipalities and regions. The emissions per capita vary considerably between different municipalities and regions. As a result of the consumption of imported goods, a significant portion of emissions is also directed abroad.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme