Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Pormestarin itsenäisyysjuhla viides- ja kuudesluokkalaisille Helsingin Messukeskuksessa

Jaa

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan pormestari Juhana Vartiaisen itsenäisyysjuhlaa Helsingin peruskoulujen viides- ja kuudesluokkalaisille Helsingin Messukeskukseen torstaina 8. joulukuuta ja perjantaina 9. joulukuuta. Juhlimaan odotetaan yhteensä noin 13 000 helsinkiläistä viides- ja kuudesluokkalaista opettajineen.

Kahtena edellisenä vuonna pormestarin itsenäisyysjuhlat on järjestetty vain koulujen omien tilaisuuksien merkeissä koronatilanteen vuoksi. Tänä vuonna vieraiksi kutsutaan nykyisten neljäsluokkalaisten sijaan viides- ja kuudesluokkalaiset, jotta kaikki ikäluokat pääsevät juhlimaan ikimuistoiseen yhteistilaisuuteen pormestarin isännöimänä. Vuonna 2023 juhlimaan kutsutaan kyseisen vuoden neljäs- ja viidesluokkalaiset, jonka jälkeen vuonna 2024 palataan perinteiseen neljäsluokkalaisten vuotuiseen juhlaan.

Finlandia-talon perusparannustöiden vuoksi juhlatilaisuudet järjestetään tänä ja ensi vuonna Messukeskuksessa. Tänä vuonna itsenäisyyttä juhlitaan 8.–9. joulukuuta, molempina päivinä kahdessa samansisältöisessä tilaisuudessa, joista ensimmäinen järjestetään kello 9.30–11.45 ja jälkimmäinen kello 13.30–15.45.

Juhlaväkeä ilahdutetaan tarjoiluilla ja ohjelmalla, joka sisältää myös yllätysesiintyjän konsertin. Artisti on molempina päivinä eri. Artistit julkaistaan juhlapäivinä ensimmäisen juhlan alkaessa kaupungin sosiaalisen median pääkanavissa.

Juhlatilaisuudet lähetetään suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Kuvauslupakäytännöistä ja sopimusteknisistä syistä striimiä ei saa jakaa muiden medioiden kanaviin.

Tilaisuuksien ohjelma

Kaikissa neljässä tilaisuudessa on sama ohjelmarakenne. Kellonajat viittaavat aamupäivän ja iltapäivän tilaisuuksiin.

Kello 9.30 / 13.30
Oppilasryhmien saapuminen Messukeskukseen.

Kello 10 / 14
Vieraita tervehtimässä pormestari Juhana Vartiainen, apulaispormestari Nasima Razmyar sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas. Circus Helsingin ryhmä viihdyttää tervehtimisjonossa odottavia ja Kaartin soittokunta soittaa sisääntulomusiikkia. Tervehtimisen jälkeen seuraa alkumalja ja ruokailu. Lisäksi esiintymässä eri nuorisotaloilta koottu Queenz Dance Crew -katutanssiryhmä.

Kello 10.45 / 14.45
Ohjelma konserttisalin lämpiössä alkaa. Pormestari Juhana Vartiaisen puhe ja lasten kiitospuheet suomeksi ja ruotsiksi. Yhteislauluna Maamme-laulu Kaartin soittokunnan säestämänä. Yllätysesiintyjän konsertti.

Kello 11.15 / 15.15
Tanssiaiset käynnistyvät. Ohjelmassa muun muassa valssi, kikapoo, kulkuset, jiffy mixer, rokki, letkis ja happy.

Kello 11.45 / 15.45
Juhla päättyy.

Taustatietoa

Helsingin kaupunki on järjestänyt Finlandia-talossa itsenäisyysjuhlat helsinkiläisille neljäsluokkalaisille vuodesta 1997 lähtien. Koko 10-vuotiaiden ikäryhmän yhteen kokoavaa juhlaa isännöi Helsingin pormestari, aiemmin kaupunginjohtaja. Tänä vuonna juhlat järjestetään poikkeuksellisesti Messukeskuksessa ja koronatilanteen aiheuttamien välivuosien vuoksi juhlimassa ovat viides- ja kuudesluokkalaiset. Vuonna 2023 vieraina ovat kyseisen vuoden neljäs- ja viidesluokkalaiset, juhlapaikkana edelleen tuolloin Messukeskus.

Juhlien kokonaissuunnittelusta ja tuotannosta vastaa Helsingin tapahtumasäätiö.

Median ilmoittautuminen ja muut ohjeet

Ilmoittautuminen

Median ilmoittautuminen keskiviikkoon 7.12. kello 15 mennessä: viestintäasiantuntija Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 050 547 5706 tai s-posti: laura.itavaara@hel.fi. Huom! Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme ilmoittamaan, mihin juhlatilaisuuteen osallistutte.

Saapuminen

Median edustajia pyydetään saapumaan 15 minuuttia ennen juhlatilaisuuden alkua eli aamupäivän juhlaan viimeistään kello 9.15 mennessä ja iltapäivän juhlaan kello 13.15 mennessä.

Akkreditoituminen: Messukeskuksen pääovista (Messuaukio 1) sisääntullessa aulassa on molempina juhlapäivinä toimittajille mediapiste, josta ilmoittautuneet voivat noutaa osallistumiseen oikeuttavan kulkukortin. Kortti tulee pitää esillä koko vierailun ajan. Kortin saaminen edellyttää pressikortin tai vastaavan näyttämistä.

Mediaa palvelee Messukeskuksen Siipiparkki (Kongressiparkki) osoitteessa Ratamestarinkatu 13. Lisätietoja parkkialueesta Messukeskuksen sivuilla

Kuvaaminen ja haastattelut

Juhlan aikana saa kuvata yleiskuvaa, jossa lapset eivät ole tunnistettavissa.

Haastatteluihin ja lehtikuviin tai videokuvaan, josta lapsen tunnistaa, tulee erikseen varmistaa ryhmän mukana olevalta opettajalta, että oppilaiden huoltajilta on saatu kuvauslupa.

Helsinki-kanava lähettää juhlat suorana lähetyksenä, mutta kuvauslupakäytännöistä ja sopimusteknisistä syistä striimiä ei saa jakaa muiden medioiden kanaviin.

Pormestari Juhana Vartiaisen haastattelut, erityisavustaja Mira Keränen, puh. 09 310 34537 tai s-posti: mira.keranen@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki tarjoaa jälleen tuhansia kesätyöpaikkoja27.1.2023 11:19:07 EET | Tiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 6. helmikuuta ja päättyy 27. helmikuuta kello 16. Kesätyöntekijöitä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 3 500.

Generaattoreiden ja lämmityslaitteiden keräys Ukrainaan käynnistyy pääkaupunkiseudulla23.1.2023 13:00:00 EET | Tiedote

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit osallistuvat EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston käynnistämään ”Generators of hope” -kampanjaan, jonka aikana kerätään uusia ja käytettyjä sähkövirran tuotantoon ja lämmitykseen tarkoitettuja generaattoreita ja laitteita Ukrainaan. Keräysaika pääkaupunkiseudulla on 30.1.–10.2.2023. Kampanjan viestintää ja toteutusta tukee Helsingin seudun kauppakamari.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme