Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Mediakutsu: Tervetuloa seuraamaan Suomen kyberosaamiskeskuksen julkistamistilaisuutta 30.3.

Jaa
Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu järjestävät Digiturvallisuus 2023 -messuilla Jyväskylän Paviljongissa Suomen kyberosaamiskeskuksen julkistustilaisuuden. Julkistustilaisuudessa ovat mukana molempien oppilaitosten rehtorit, Jyväskylän kaupunginjohtaja sekä maakuntajohtaja. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta ja esittämään kysymyksiä paikan päällä Jyväskylän Paviljongissa torstaina 30.3. klo 14.00 alkaen.
Kuva: Mostphotos. Vapaa käyttöoikeus.
Kuva: Mostphotos. Vapaa käyttöoikeus.

Jyväskylän yliopisto ja ammattikorkeakoulu osallistuvat Suomen merkittävimpään digitaalisen turvallisuuden yleisötapahtumaan julkistamalla tilaisuudessa yhteisen Suomen kyberosaamiskeskuksen (Finnish Center of Expertise for Cybersecurity).

Tilaisuudessa ovat paikalla Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulujen edustajat, molempien oppilaitosten rehtorit, Jyväskylän kaupunginjohtaja sekä maakuntajohtaja.

Kyberosaamiskeskuksen perustamissopimuksen allekirjoittavat tilaisuudessa Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Saarikoski klo 14.00 alkavassa tilaisuudessa Digiturvallisuus 2023 -messujen ohjelmalava Intralla.

Tilaisuudessa päästään kuulemaan puheenvuorot sekä yliopiston että ammattikorkeakoulun rehtoreilta sekä Jamkin teknologiayksikön johtajalta Mika Karjalaiselta, joka kertoo tilaisuudessa tarkemmin uuden kyberosaamiskeskuksen tarkoituksesta ja tulevaisuudesta.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta ja esittämään kysymyksiä paikan päällä Jyväskylän Paviljongissa torstaina 30.3. klo 14.00 alkaen.

– Osaamiskeskuksen yhtenä keskeisenä tavoitteena on kyberturvallisuuden huippututkimuksen ja -osaamisen vahvistaminen sekä alueellisen elinvoiman lisääminen erityisesti Jyväskylässä ja Keski-Suomessa sekä laajemmin valtakunnallisesti ja kansainvälisesti, Karjalainen kertoo.

Kyberosaamiskeskuksen julkistamistilaisuus järjestetään Digiturvallisuus 2023 -messuilla Jyväskylän Paviljongissa ohjelmalava Intralla torstaina 30.3. klo 14.00 alkaen.

Digiturvallisuus 2023 -messut ovat alan tärkein yleisötapahtuma, johon on kokoontuneena digitaalisen turvallisuuden asiantuntijoita, organisaatioiden tietoturvasta vastaavia sekä kyberturvallisuusalan opiskelijoita.

Ohjelma

Suomen kyberosaamiskeskuksen julkistamistilaisuus Digiturvallisuus 2023 -messuilla Jyväskylän Paviljongissa.

Aloitusajankohta: 14.00 alkaen
Sijainti messuilla: Digiturvallisuus 2023 -messujen ohjelmalava Intra

 

/ Aloituspuheenvuoro
Mika Karjalainen, Jamkin teknologiayksikön johtaja

/ Finnish Center of Expertise for Cybersecurity -visio

/ Yliopiston ja ammattikorkeakoulun rehtoreiden puheenvuorot
Keijo Hämäläinen, Jyväskylän yliopiston rehtori
Vesa Saarikoski, Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori

/ Perustamissopimuksen allekirjoittaminen

/ Finnish Center of Expertise for Cybersecurity tarkoitus
Mika Karjalainen, Jamkin teknologiayksikön johtaja

/ Median kysymykset
Paikalla Martti Lehto Jyväskylän yliopistosta, Mika Karjalainen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, molempien korkeakoulujen rehtorit, Jyväskylän kaupunginjohtaja sekä Keski-Suomen maakuntajohtaja.

Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun tilaisuuteen ei ole erillistä akkreditoitumista. Myös Digiturvallisuus 2023 -messuille on vapaa pääsy. Voit kuitenkin akkreditoitua Digiturvallisuus 2023 -messuille Paviljongin palvelussa.


Lisätietoja

Mika Karjalainen
Teknologiayksikön johtaja
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
mika.karjalainen@jamk.fi
040 574 8012

Martti Lehto
Kyberturvallisuuden työelämäprofessori
Jyväskylän yliopisto
martti.lehto@jyu.fi
040 024 8080

Digiturvallisuus 2023 -messut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Mostphotos. Vapaa käyttöoikeus.
Kuva: Mostphotos. Vapaa käyttöoikeus.
Lataa
Kyberturvallisuuden työelämäprofessori Martti Lehti. Kuva: Jyväskylän yliopisto / Petteri Kivimäki.
Kyberturvallisuuden työelämäprofessori Martti Lehti. Kuva: Jyväskylän yliopisto / Petteri Kivimäki.
Lataa
Jamkin teknologiayksikön johtaja Mika Karjalainen. Kuva: Jyväskylän ammattikorkeakoulu.
Jamkin teknologiayksikön johtaja Mika Karjalainen. Kuva: Jyväskylän ammattikorkeakoulu.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Opinnäytetyö: Uhkanarratiivit ovat toimineet keskeisinä perusteluina Venäjän ulko- ja sotilaspoliittiselle toiminnalle29.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Marko Ruokolainen kartoitti Jyväskylän yliopistossa ja Maanpuolustuskorkeakoulussa tekemässään kaksoisgradussa Venäjän uhkanarratiiveja ja niiden käyttämistä perusteluina Venäjän ulko- ja sotilaspoliittiselle toiminnalle. Gradun mukaan tutkimuskirjallisuudessa oli jo vuosituhannen vaihteessa nähtävissä suurvaltakilpailua korostavaa ajattelua ja vastakkainasettelua Venäjän ja lännen välillä. Vaikka pelkät narratiivit eivät riitä Venäjän toimien ennakoimiseen, niiden tulkitseminen on kuitenkin keskeisessä asemassa lännen Venäjän vastaisen strategien rakentamisessa Ukrainan sodassa.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu – mikä muuttui?26.5.2023 09:06:48 EEST | Tiedote

Elokuussa 2021 alkoi Opetus- ja kulttuuriministeriön toteuttama valtakunnallinen kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu, johon osallistuvat vuosina 2016 ja 2017 syntyneet lapset aloittavat esiopetuksen jo viisivuotiaina. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun koulutuspoliittisia päätöksiä tullaan tekemään tutkimusperustaisesti. Seurannan ja arvioinnin tuloksia on nyt julkaistu kokeilun ensimmäisen toimintakauden (2021–2022) osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme