Vihdin kunta

Menestyjille oma puisto Vihtiin

Jaa

Vihdin kunta perustaa Etelä-Nummelaan ”Menestyjien puiston”. Puistoon saavat oman puun Vihtiä maailmankartalle vievät menestyjät. Puisto avataan syksyllä 2019.

”Meillä oli suuri tarve kehittää muistamiskäytäntöämme, sillä vihtiläisten menestyksen taso eri aloilla kovenee vuosi vuodelta ja nämä menestystarinat ovat meille suuri ilon ja ylpeyden aihe. Menestyjien puiston avulla nämä tarinat tulevat pysyväksi osaksi kuntaa”, kertoo Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Puun saavat korkean tason menestyjät vuodesta 2019 lähtien. Käytännössä tämä tarkoittaa urheilussa esimerkiksi EM- tai MM-tasoa ja taiteissa esimerkiksi Finlandia-palkintoa. Myös aikaisemmilta vuosilta menestyneitä voidaan muistaa erityispäätöksellä. Valitut menestyneet ovat joko syntyneet Vihdissä tai asuvat Vihdissä ja tuovat täten Vihdille suurta valtakunnallista julkisuutta. Jatkossa järjestöiltä ja kuntalaisilta pyydetään aktiivisuutta menestyjien ilmoittamisessa.

Ensimmäiset puut istutetaan Pajuniityn puistosta valitulle omalle alueelle syksyllä 2019, jolloin puun saavat mm. Henri Marttinen (kulta, golf, Special Olympic Games 2019) ja Suomen naisten cheerleading-joukkueen jäsenet Joanna Remes, Vilja Veikkolainen ja Vanessa Sohlberg (kulta, cheerleading MM 2019).

Puut ovat alueelle sopivia puita ja valikoima on monimuotoisuuden ja kiinnostavuuden lisäämiseksi laajempi kuin muussa osassa puistoa. Kunnialaatta jokaisen puun kohdalla kertoo kyseisen menestyjän saavutuksesta.

Lisätietoja Vihdin kunnan menestyjien muistamiskäytännöstä: Erkki Eerola, kunnanjohtaja, Vihdin kunta, 044-4675231, erkki.eerola(at)vihti.fi

Lisätietoja puiston käytännöntoteutuksesta: Teuvo Vessman, Johtava puutarhuri, Vihdin kunta, 044-7674664, teuvo.vessman(at)vihti.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Vihdin uudella Campuksella liikkuu kaikki modernia pedagogiaa tukien23.8.2019 13:51:01 EESTTiedote

8.8.2019 Vihdin kirkonkylällä, Hiidenveden rannalla, otettiin käyttöön uusi koulu- sekä kulttuuri- ja vapaa-ajankeskus Campus. Rakennus tukee nykyistä opetussuunnitelmaa ja taipuu yksilön tai ryhmän tarpeisiin. Seinät ja tuolit ovat liikuteltavia ja myös nuoret saavat liikkua koulutunneillakin. Naapuriin on avautumassa monipuolinen liikuntahalli. Marraskuussa avautuvassa kirjastossa on moderneja ratkaisuja eri-ikäisille. Vihdissä puhutaan myös siitä, onko uudella koululla ehkä Suomen kaunein sijainti.

Wuosisatamarkkinat tuovat Vihtiin yli 10 000 kävijää yhden päivän aikana – Tontinmetsästys vetää kävijöitä kunnan teltalle13.8.2019 16:52:21 EESTTiedote

Vihdissä järjestetään lauantaina 24.8.2019 klo 10.00 - 16.30 jo 13:tta kertaa perinteiset Wuosisatamarkkinat. Tämä Vihdin suurin yleisötapahtuma houkuttelee vuosittain yli 10 000 kävijää nauttimaan lämminhenkisestä ja iloisesta markkinatunnelmasta idylliseen Vihdin kirkonkylään. Markkinapäivän ytimen muodostavat perinteisesti markkinakojut, jotka tarjoavat ostettavaksi laajan valikoiman käsitöitä, vanhoja tuotteita, vanhan ajan tyyliin ja tekniikoilla valmistettuja tuotteita sekä luomu- ja lähituotannon herkkuja. Tänä vuonna markkinoille on tulossa yli 200 myyjää eri puolilta Suomea. Wuosisatamarkkinat järjestää SuurVihdin Kilta ry yhteistyössä Vihdin kunnan kanssa. Tontinmetsästystä tosissaan, mutta ei vakavissaan Vihdin kunta järjestää Wuosisatamarkkinoilla jälleen suuren suosion saaneen Tontinmetsästyksen. Leikkimielinen kisa alkaa Vihdin kunnan teltalla Niuhalanraitin päässä (kirkon alapuolella) klo 10 ja kisasta on suoriuduttava klo 12 mennessä. Kisan menestyksekkäästi suorittanei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme