Storytel Oy

Menestyskirjailija Camilla Läckbergin ja näyttelijä Alexander Karimin elokuvasta äänikirjaksi muuntunut Sydänjää on kesän odotetuin rakkaustarina

Jaa

Jännittävä pandemia-ajan rakkaustarina julkaistaan äänikirjana ja e-kirjana yksinoikeudella Storytelissä.

Sydänjään kirjoittajat Alexander Karim ja Camilla Läckberg. Kuva: Magnus Ragnvid
Sydänjään kirjoittajat Alexander Karim ja Camilla Läckberg. Kuva: Magnus Ragnvid

Viaplayn keväällä julkaisema alkuperäiselokuva Glacier on menestyskirjailija Camilla Läckbergin ensimmäinen elokuvakäsikirjoitus. Käsikirjoituksen pohjalta tehty Storytel Original -äänikirja Sydänjää julkaistaan Storytel-kirjapalveluissa maailmanlaajuisesti 15. kesäkuuta.

Camilla Läckbergin ja elokuvassa toista pääosaa näyttelevän Alexander Karimin yhdessä kirjoittama äänikirja seuraa kahta toisilleen tuntematonta ihmistä, jotka elävät eristyksissä luksushotellissa tappavan viruksen uhatessa ihmiskuntaa. Lähikontakti toisiin ihmisiin on hengenvaarallista, mutta päähenkilöt löytävät radiopuhelimien kautta yllättävän yhteyden toisiinsa ja elämää suurempi rakkaus syttyy. Jos ihminen pakotetaan valitsemaan rakkauden ja eloonjäämisen väliltä, kumman hän valitsee?

– Sydänjää on Storytelin käyttäjien keskuudessa kesän odotetuin uutuusjulkaisu. Meille on valtava ilo julkaista yksinoikeudella tämä poikkeuksellisen upea äänikirja, jonka järisyttävä rakkaustarina saa pohtimaan ihmiselämän tärkeimpiä kysymyksiä. Ihmisten välinen yhteys on aiheena universaali, mutta koronapandemian keskellä se on erityisen ajankohtainen. Uskon, että Sydänjää tarjoaa Storytelin käyttäjille jännittävän, koskettavan ja ajatuksia herättävän kuuntelu- tai lukuelämyksen, Storytelin kustannuspäällikkö Aleksi Pöyry sanoo.

Suomenkielisessä äänikirjassa päärooleja tulkitsevat suositut äänikirjojen lukijat ja näyttelijät Toni Kamula ja Karoliina Kudjoi.

Elokuvakäsikirjoituksen muokkaaminen äänikirjaksi on ollut tekijöille tavallisesta poikkeava prosessi. Vaikka tarina sisältääkin jännityselementtejä, on rakkaustarina myös genrenä uudenlainen aluevaltaus dekkareistaan tunnetulle Läckbergille.

– Tarinan työstäminen erilaisiin formaatteihin sopivaksi antaa sille fantastisia mahdollisuuksia. Äänikirjassa kuuntelijat pääsevät tutustumaan henkilöhahmoihin syvemmällä tasolla ja näkevät heistä erilaisia puolia; juonta voidaan kehittää ja tarina voi kulkea vaihtoehtoisia reittejä – ja lopputulos voi näin olla jotain aivan erilaista. Sydänjää on tarina joka rikkoo rajoja ja johon suhtaudumme Alexanderin kanssa suurella intohimolla. Emme malta odottaa, että tarina pääsee tavoittamaan yleisönsä eri kanavissa, Camilla Läckberg sanoo.

Camilla Läckberg 

Ruotsalainen Camilla Läckberg on maailman suosituimpia ja myydyimpiä dekkarikirjailijoita. Hänen läpimurtonsa, 10-osainen Erica Falckia ja poliisi Patrick Hedströmiä seuraava Fjällbacka-dekkarisarja on myyty yli 60 maahan ja siitä on tehty sekä TV-sarjoja että elokuvasovituksia. Hänen viimeisin julkaistu romaaninsa Naiset vailla armoa (2021) on itsenäinen, kahdesta pienoisromaanista koostuva psykologinen trilleri. Sitä edeltävät Kultahäkki (2019) ja Hopeasiivet (2020) ovat puolestaan osa Fayesta kertovaa jännityssarjaa. Läckberg on kirjoittanut lisäksi suosittuja Super-Charlie-lastenkirjoja. 

Alexander Karim

Alexander Karim on elokuva- ja TV-rooleistaan tunnettu ruotsalainen näyttelijä. Karim on julkaissut vuonna 2019 myös esikoisromaaninsa Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död. Vuonna 2019 hän julkaisi myös yhdessä vaimonsa Malin Karimin kanssa lastenkirjan Modigast i världen.Storytelin kesän 2021 odotetuimmat äänikirjat*

  1. Sydänjää (Camilla Läckberg & Alexander Karim)
  2. Panttivanki (Clare Mackintosh)
  3. Mustasukkainen mies (Jo Nesbø)
  4. Raikkaita tuulia ja lukemattomia kirjoja (Jenny Colgan)
  5. Rikospaikka (Anna-Leena Härkönen)

* Eniten ennakkoon tallennetut vielä ilmestymättömät äänikirjat, jotka julkaistaan Storytelissä ajalla 1.6.–31.8.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja lehdistökuuntelut:

Hanna Walldén
Marketing Manager, Content & Communication
hanna.wallden@storytel.com
+358 50 352 8622

Kuvat

Sydänjään kirjoittajat Alexander Karim ja Camilla Läckberg. Kuva: Magnus Ragnvid
Sydänjään kirjoittajat Alexander Karim ja Camilla Läckberg. Kuva: Magnus Ragnvid
Lataa
Sydänjää-äänikirjan kansikuva
Sydänjää-äänikirjan kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Aula & Co, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Storytel ja Conan Doyle Estate sopimukseen yksinoikeudesta – menestyskirjailija Anthony Horowitz luo uuden Sherlock Holmes -seikkailun Storytel Original -äänikirjaksi28.6.2021 09:31:00 EEST | Tiedote

Sherlock Holmes on valmiina uusiin kiehtoviin ja hämmästyttäviin seikkailuihin, jotka julkaistaan nyt audio edellä. Storytelin ja Conan Doyle Estaten välinen yksinoikeussopimus antaa Storytelille mahdollisuuden kehittää täysin uusia tarinoita maailman tunnetuimmasta ja nerokkaimmasta salapoliisista. Tarinat kirjoittaa useasta kirjailijasta koostuva tiimi, jonka luovana johtajana toimii palkittu kirjailija ja käsikirjoittaja Anthony Horowitz.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme