Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Mepit vahvistivat liikenne-, energia- ja televiestintäverkkojen rahoituksen painopisteet

Jaa

Mepit tukivat keskiviikon täysistuntoäänestyksessä neuvoston kanssa saavutettua osittaista sopua Verkkojen Eurooppa -välineen rahoituksesta vuosille 2021-2027.

Verkkojen Eurooppa -välineellä tuetaan Euroopan laajuisten liikenne-, energia- ja televiestintäverkkojen kehitystä. Keskiviikkona parlamentti hyväksyi neuvoston kanssa neuvotellun alustavan osittaisen yhteisymmärryksen Verkkojen Eurooppa -välineen rahoituksesta vuosille 2021-2027 äänin 430 puolesta, 146 vastaan ja 31 tyhjää.

Esittelijä Henna Virkkunen (EPP, Suomi) sanoi: ”Euroopan sisämarkkinoiden, kestävän kasvun ja kilpailukyvyn vauhdittaminen edellyttää nopeita nykyaikaisia yhteyksiä jäsenmaiden välillä.”

”Äänestyksellä vahvistettiin myös Suomen pääradan pääsy EU-rahoituksen piiriin. Aiemmin rahoitettaviin ydinverkkokäytäviin on Suomesta kuulunut vain Tukholma-Turku-Helsinki-Venäjän raja -käytävä. Suomen tulevan hallituksen täytyy pikaisesti laittaa vauhtia ratahankkeiden suunnitteluun, jotta olemme valmiina aloittamaan tarpeelliset investoinnit heti uuden rahoituskauden käynnistyessä,” jatkoi Virkkunen.

Seuraavaksi

Jäsenmaiden pitää nyt hyväksyä osittainen alustava sopu. Lopullisista rahoitussummista neuvotellaan seuraavalla lainsäädäntökaudella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme