Naantalin kaupunki

Merimaskun rantaa kunnostettiin: asukkaiden iloksi saatiin uusi rantapolku ja kalastuslaituri

Jaa

Merimaskun kirkonkylän ranta on uudistunut. Vierasvenelaiturin ja entisen lossilaiturin läheisyyteen on kunnostettu uusi rantapolku, joka kulkee rantapoukamaa pitkin. Sen varrelle on toteutettu uusi kalastuslaituri ja rantaan on tuotu pöytä-penkkiyhdistelmiä. Naantalin Energia toteuttaa rantaan vielä pollarivalaistuksen.

Työt alueella alkoivat Merimaskussa marraskuussa. Rantaa on pienimuotoisesti ruopattu, kaislikoita on poistettu ja rantapenkka kivitetty luonnonkivillä viihtyisämmäksi kulkijoille.

Kalastuslaituri asennettiin marraskuun puolessa välissä. Laituri on kahdeksan metriä pitkä massiivibetoniponttonilaituri. Vastaavanlaiset laiturit toteutettiin Raumakarille noin vuosi sitten.

– Pienillä parannuksilla on pyritty lisäämään rannan kuntoa, viihtyisyyttä ja käytettävyyttä. Rantapolku parantaa rantaan pääsyä saaristoalueilla sekä merenrannan virkistyskäyttöä, toteaa yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi.

Hirven mukaan Raumakarille toteutetut kalastuslaiturit ovat osoittaneet, että niille on ollut käyttöä ja kysyntää. Merimaskun ranta on myös suosittu kalastuspaikka, joten mahdollisuus kalastaa laiturilta on haluttu mahdollistaa myös täällä.

Naantalin kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää kertoo, että Merimaskun rantaa on kehitetty eri tahojen yhteistyöllä. Viime vuoden joulukuussa saaristolautakunta järjesti myös työpajan, jossa alueen asukkaat pääsivät ideoimaan ranta-alueen käyttöä.

– On ollut ilo huomata, että Merimaskun asukkaat, yhdistykset ja yrittäjät myös itse ryhtyivät sanoista tekoihin. Esimerkiksi kesällä Merimasku-seura järjesti rannan siivoustalkoot. Kiitos aktiiviselle seuralle, Rinne-Kylänpää toteaa ja jatkaa:

– Kaupunki on tuonut nyt oman panoksensa kehitystyöhön: vielä kun saamme rantaan valot, on jo mukava ottaa keväällä uusi kausi vastaan.

Uudistuneesta rannasta on tullut jo hyvää palautetta asukkailta.

Merimaskun kirkonkylän rannan kehittäminen on osa laajempaa suunnitelmaa Naantalin saaristoaleuiden ranta-alueiden kehittämiseksi. Vuonna 2019 Naantalin kaupunki uudisti Rymättylän Röölän rantaa. Röölässä parannettiin silloin muun muassa vanhoja puulaitureita, veneiden laskuliuskaa sekä valaistusta.

Ensi vuonna kaupunki uudistaa Teersalon rantaa. Suunnittelu aloitetaan alkuvuodesta 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Rinne-Kylänpää
viestintä- ja kehittämispäällikkö
040 900 0866
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Mika Hirvi
yhdyskuntatekniikan päällikkö
050 464 9902
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin kaupunginjohtajan valinta etenee – soveltuvuusarviointeihin lähetetään 4 hakijaa26.1.2021 09:17:06 EETTiedote

Naantalin kaupunginjohtajan virkaan haastateltiin kuutta hakijaa. Naantalin kaupunginhallituksen kokouksessa 25.1.2021 päätettiin soveltuvuusarviointeihin lähettää seuraavat henkilöt: Herpiö Mika Leppänen Laura Kattelus Lauri Rönnholm Riku Soveltuvuusarvioinnit järjestetään 1.–5.2. välisenä aikana. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan kokouksessaan 15.3.2021.

Naantalissa edistetään lukemista – 40 pisteen lukupolku avautui4.12.2020 14:35:26 EETTiedote

Naantalissa on avautunut viime viikolla lukupolku, joka tarjoaa lapsille pieniä lukutehtäviä eri puolilla kaupunkia. Lukutehtäviä löytyy kaikista Naantalin 39 leikkipuistosta sekä uudesta Toripuistosta kaupungintalon edustalla. Lasten lukutehtävän lisäksi lukupolku antaa vanhemmille tietoa varhaislapsuuden lukemisen tärkeydestä. Tietoa pääsee lukemaan QR-koodin kautta, jonka voi lukea puhelimella. Lukupolun rasteja voi kierrellä lasten kanssa omaan tahtiin ja haluamansa määrän. – Lukupolun ideana on sytyttää lukukipinä lapsissa. Nyt on mainio tilaisuus viettää yhdessä aikaa ulkona liikkuen ja tarinoista innostuen. Haluamme lisätä tietoa ja ymmärrystä varsinkin varhaisen lukemisen merkityksestä: kun luetaan lapselle, sen hyvät vaikutukset kantavat pitkälle, kertoo projektityöntekijä Viveka Raitanen, joka vastaa lukupolun toteutuksesta. Lukupolku on osa Lukemaan!-hanketta, joka käynnistyi Naantalissa tänä syksynä. Hankkeen tarkoituksena on jakaa tietoa varhaislapsuuden lukemisen tärkeyde

Nesteen Naantalin jalostustoiminnan lakkaaminen kova päätös Naantalin ja alueen kannalta30.11.2020 11:18:58 EETTiedote

Neste Oyj ilmoitti syyskuussa suunnittelevansa jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyjä Porvoossa ja Naantalissa Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn varmistamiseksi. Tänään julkaistussa tiedotteessaan Neste ilmoittaa, että yhteistoimintaneuvottelujen päätyttyä yhtiö on tehnyt päätöksen lakkauttaa Naantalin jalostustoiminnot maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Yhtiö keskittää Naantalin toiminnan terminaali- ja satamatoimintoihin sekä uudistaa Öljytuotteiden operatiivista toimintamallia. Muutoksen toisessa vaiheessa Porvoon jalostamoa kehitetään kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia. Tiedotteen mukaan toimenpiteillä tavoitellaan noin 50 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteissä kustannuksissa. Naantalin jalostustoiminnan lopettamisen sekä Öljytuotteiden operatiivisen toimintamallin uudistamisen myötä yhtiössä päättyy yhteensä noin 370 työtehtävää. Nesteen ensimmäisessä tiedotteessa ei kerrottu Nesteen Naantalin toimipaikasta päättyvien työtehtävien määrä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme