Aviador Kustannus

Mikko Vehviläisen Palloluotsien kivinen tie päästää suomalaisen jalkapallon taustavoimat ääneen

Jaa

Jalkapallotoimittaja Mikko Vehviläisen teos suomalaisen jalkapallovalmentamisen onnistumisista, epäonnistumisista ja suomalaisen edustusjalkapallon nykyhetken nosteesta osoittaa pelaajien ja valmentajien rakkauden viheriöiden kuningaslajiin.

Palloluotsien kivinen tie -kirjan kansi.
Palloluotsien kivinen tie -kirjan kansi.

Onko Suomi jalkapallokulttuuri? Jos on, niin miksi emme menesty? Toimittaja Mikko Vehviläisen uusi, huhtikuussa 2019 ilmestyvä teos Palloluotsien kivinen tie (Aviador) vastaa näihin kysymyksiin ensi kertaa perusteellisesti. Se luo katsauksen suomalaisen edustusjalkapallon historiaan ja sen kasvavan menestyksen juuriin antamalla äänen suomalaisille valmentajille.

Suomalainen jalkapallo on tuottanut erinomaisia pelaajia ja näkemyksellisiä valmentajia. Viime mainitut ovat siirtyneet tuulisilta paikoiltaan myös ulkomaille ja tehneet siellä vähälle julkiselle huomiolle jäänyttä työtään. Matkan varrella näille asialleen omistautuneille raatajille on kertynyt valtava määrä hiljaista tietoa, jonka hyödyntäminen on jäänyt liian vähiin uusia pelaajasukupolvia kasvatettaessa.

Nuoruudessaan vihreitä verkoja edustustasolla itsekin kolunnut Mikko Vehviläinen on haastatellut Palloluotsien kivien tie -kirjaa varten suomalaisia huippuvalmentajia Martti Kuuselasta Markku Kanervaan. Nyt kun suomalainen edustusjalkapallo on parhaassa nosteessa aikoihin, kirja antaa perspektiiviä kuvaamalla kokeneiden, ulkomailla edustusjalkapalloa valmentajien tarinoiden kautta esteitä menestyksen tiellä ja ajoittaisia onnistumisia kuningaslajissa, jota kaikki kirjan henkilöt rakastavat.

Kirjajulkkarit ja futispuhetta Töölön kirjastossa 24.4.

Palloluotsien kivisen tien julkistamistilaisuus pidetään Töölön kirjastossa 24.4. klo 17 – kivenheiton päästä Stadin kentistä. Kirjan tekijä Mikko Vehviläinen kertoo tilaisuudessa haastattelussa kirjan tekoprosessista sekä futisvalmentajuudesta, jonka salat hän tuntee perinpohjin. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viivi ÄngesleväTiedottaja

LOMALLA 23.–31.3.2019 Kaikki yhteydenotot Vesa Tompurille (vesa@aviador.fi, +358505916059).

+358504951431viivi@aviador.fi

Kuvat

Palloluotsien kivinen tie -kirjan kansi.
Palloluotsien kivinen tie -kirjan kansi.
Lataa
Mikko Vehviläinen.
Mikko Vehviläinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme