Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Myllypuro onnistunut esimerkki kaupunginosan uudistumisesta

Jaa

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Myllypuro on saanut nauttia asukasmäärän kasvusta. Myllypuron kehittyminen asuntokannaltaan monipuoliseksi ja palveluiltaan kattavaksi kaupunginosaksi on ollut johdonmukaisen työn tulosta.

Eteläiseen Myllypuroon vesitornin alueelle ja liikuntapuiston tuntumaan on rakennettu tiivis, kylämäinen kaupunginosa puutaloista. Kuva: Sofie Jokinen
Eteläiseen Myllypuroon vesitornin alueelle ja liikuntapuiston tuntumaan on rakennettu tiivis, kylämäinen kaupunginosa puutaloista. Kuva: Sofie Jokinen

”Täydennysrakentamisella on saatu monipuolistettua asuntokantaa, ja lisättyä perheitä houkuttelevia vaihtoehtoja. Tästä Puu-Myllypuro on hyvänä esimerkkinä, joka myös puurakentamisensa vuoksi laajentaa mielikuvaa Myllypurosta”, sanoo Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Ennusteen mukaan Myllypuron väestö kasvaa noin neljänneksellä seuraavan kymmenen vuoden aikana eli nykyisestä noin 11 000 asukkaasta noin 14 500 asukkaaseen vuoden 2026 loppuun mennessä.

Vuosina 2018 ja 2019 valmistuva Metropolia ammattikorkeakoulun Myllypuron kampus tuo mukanaan lisäksi 6 000 opiskelijaa. Metropolian kampuksen yhteyteen tullaan tekemään kansainvälisesti kiinnostava rakennusalan kampus, jossa koulutetaan ammattikorkeakoulutason ja toisen asteen ammattilaisia.

”Toivomme tietysti, että kampus vaikuttaisi suotuisasti laajemminkin alueen elinkeinoihin ja yksityisten investointeihin”, Sinnemäki jatkaa.

Esimerkiksi Verkkokauppa.com on jättänyt kaupungille suunnitteluvarauksen uutta liikerakennusta varten. Uusi liikekeskus voisi sijoittua Myllypurossa aivan Kehä I:n ja metroaseman tuntumaan.

Myllypurossa on palveluita, joita tullaan käyttämään myös muualta. Liikuntamylly ja muut urheiluhallit ja -kentät palvelevat kaikkia kaupunkilaisia. Muutama vuosi sitten kokonaan uudeksi rakennettu ostari sekä uusi terveyskeskus palvelevat naapurikaupunginosienkin asukkaita.

Kaupunginosien tasavertaisuus ja hyvinvointi myös strategiassa

Helsinki on sitoutunut mahdollistamaan kaupunginosien tasavertaisuuden ja hyvinvoinnin.

”Tavoitteenamme on, että Helsinki on kaupunki, jossa kaikki kaupunginosat ovat eläviä ja viihtyisiä, ja että asukkaat tuntevat kaupunginosansa omakseen. Helsinki satsaa ihmisiin, palveluihin ja kaupunginosien kehittämiseen tasapuolisesti eri puolilla kaupunkia. Strategian mukaisesti Helsingin kaikissa kaupunginosissa on edellytykset hyvälle arjelle, toimivalle liikenteelle, monipuolisille lähipalveluille ja elinkeinoille”, Sinnemäki kertoo.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki puhuu Myllypuro-päivässä lauantaina 23. syyskuuta. 51. kertaa järjestettävän Myllypuro-päivän toteuttavat yhteistyössä Myllypuro-seura, Helsingin kaupunki, Metropolia-amk, Sodexo, Citycon sekä myllypurolaiset järjestöt ja yhteisöt.

Tiedote: Vastaava tiedottaja Mari-Anne Aronen 
09 310 36684, mari-anne.aronen (@) hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anni Sinnemäki, apulaispormestari, puh. 050 511 3166, anni.sinnemaki (@) hel.fi

Julianna Kentala, apulaispormestarin erityisavustaja, puh. 040 519 5700, julianna.kentala (@) hel.fi

Kuvat

Eteläiseen Myllypuroon vesitornin alueelle ja liikuntapuiston tuntumaan on rakennettu tiivis, kylämäinen kaupunginosa puutaloista. Kuva: Sofie Jokinen
Eteläiseen Myllypuroon vesitornin alueelle ja liikuntapuiston tuntumaan on rakennettu tiivis, kylämäinen kaupunginosa puutaloista. Kuva: Sofie Jokinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Korjaus tiedotteeseen Valtuusto hyväksyi Jätkäsaaren liikuntapuiston hankesuunnitelman11.10.2017 21:35Tiedote

Jätkäsaareen aletaan rakentaa uutta liikuntapuistoa. Helsingin kaupunginvaltuuston tänään hyväksymän hankesuunnitelman mukaan liikuntapuisto parantaa Jätkäsaaren alueen asukkaiden liikunta- ja virkistysaluetarjontaa ja toimii myös lähiympäristön koulujen liikuntapaikkana. Puiston pohjoisosia voidaan hyödyntää jopa koulujen välituntikäytössä. (Korjattu kohta tiedotteen 2. kappaleessa)

Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi10.10.2017 11:32Tiedote

Pormestari Jan Vapaavuori Helsingin vuoden 2018 talousarvioehdotuksesta: Vahva panostus investointeihin sekä kasvatuksen ja koulutuksen määrärahoihin – Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi Talouden kasvu yhdistettynä kaupungin vastuullisen taloudenpidon perinteeseen mahdollistavat uusia panostuksia niin investointeihin kuin käyttötalouspuolelle. Erityisesti lisäykset näkyvät kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla kaupunkistrategiassa linjatun mukaisesti. Helsingin talouden hyvä kokonaistilanne mahdollistaa kohoavien asumiskustannusten kompensoimisen maltillisella, puolen prosenttiyksikön tuloveron kevennyksellä. Jatkossa Helsinki soveltaisi 18 % kunnallisverokantaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme