Lasten Keskus

Mytologiaa ja luonnonsuojelua – uusi fantasiasarja tarttuu ajankohtaisiin teemoihin

Jaa

Mustan Kuun majatalo aloittaa fantasiasarjan, jossa ajankohtaiset luonnonvaraisten eläinten ja ympäristön suojelun teemat nivoutuvat raikkaalla tavalla taruihin ja mytologiaan. Reetta Niemelän kirjoittama ja Katri Kirkkopellon kuvittama tarina vie Saimi Salaperin mystiseen majataloon, jonka suojissa on turvapaikka keijuille, hiisille, peikoille, ilkinakkeleille ja muille luonnonhengille. Voiko muuan salamieli pelastaa majatalon ja sen suojissa elävän salaväen suurelta vaaralta?

Uusi kotimainen fantasiasarja yhdistää ajankohtaiset teemat ja valloittavan fantasiamaailman. Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon luoma Mustan Kuun majatalon maailma käsittelee luonnonvaraisten eläinten ja ympäristön suojelun teemoja raikkaasti fantasian keinoin. Suosittu tekijäkaksikko yhdistää taitavasti jokaista koskettavat teemat taruihin ja mytologiaan.

Eläinrakas Saimi Salaper ja hänen eläinlääkäri-isänsä saapuvat Sinimäen kaupunkiin perustaakseen luonnonvaraisten eläinten sairaalan. Sattuman oikusta he ostavat vanhan majatalon, jossa mikään ei ole sitä, miltä aluksi näyttää.

Mustan Kuun majatalon käytävillä kohtaavat erilaiset tutut myyttiset olennot sekä Niemelän ja Kirkkopellon luomat uudet erikoiset fantasiahahmot, joihin tutustutaan, kun majatalo paljastaa riemastuttavia ja outoja salaisuuksiaan Saimille. Pian selviää, että Mustan Kuun majatalo on ikiaikainen turvapaikka salaväkeläisille: hiisille, räpeltäjille, keijuille, peikoille, ilkinakkeleille ja muille luonnonhengille. Ehtona kuitenkin on, että muuan salamieli haluaa auttaa. Koko salamaailma odottaa päätöstä henkeään pidätellen, eikä kukaan aavista uhkaa, joka väijyy oven takana.

Mustan Kuun majatalo aloittaa uuden Musta Kuu -fantasiatrilogian, jossa Saimi ja hänen ystävänsä hiisiprinsessa Anskariina, kyklooppi Tuffe Kloppi, painajainen Hilja Hahmoton, yksisarvinen Silkki, koirankuonolainen Ulvos Hukkanen, maahinen Pikkukorva ja jeti Kallanen tempautuvat uskomattomaan tapahtumien vyyhteen salaväen pelastamiseksi.

 

Tervetuloa Mustan Kuun majatalon julkistamistilaisuuteen Helsingin keskuskirjasto Oodiin tiistaina 9.11. klo 15!
Aloitamme kolmelta vapaalla juttelulla ja pienellä tarjoilulla Oodin lastenalueen vieressä olevassa kokoontumistilassa. Klo 15.30 alkaa kaikille avoin tilaisuus lastenalueella. Tekijät kertovat kirjasta, sen maailmasta ja synnystä.Reetta Niemelä on palkittu runoilija ja lastenkirjailija. Niemelä on toiminut useita vuosia koulukirjailijana ja tehnyt yhteistyötä kirjastojen kanssa esimerkiksi Lukulehmä-projektissa, jossa raisiolaiset ekaluokkalaiset pääsivät lukemaan lehmille.

Katri Kirkkopelto on kuvakirjailija ja kuvittaja. Hän on kuvittanut lukuisia suosittuja kuvakirjoja ja oppimateriaalisarjoja. Kirkkopelto on palkittu arvostetulla Kylli Koski -palkinnolla, ja hänen teoksensa Molli ja maan ääri oli vuoden 2020 ja Piki vuoden 2016 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

 

Reetta Niemelä ja Katri Kirkkopelto (kuvitus):
Mustan Kuun majatalo (Musta Kuu – I kirja)
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-507-6
317 s. | Kl L84.2

 

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Tutustu Mustan Kuun majatalon maailmaan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Mustan Kuun majatalo -kirjan etukansi. Kansi ja kuvitus Katri Kirkkopelto.
Mustan Kuun majatalo -kirjan etukansi. Kansi ja kuvitus Katri Kirkkopelto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Keskus
Lasten Keskus
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://lastenkeskus.fi

Lasten Keskus tarjoaa iloa ja elämyksiä nuorille lukijoille vauvasta varhaisnuoreen! Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaista lastenkirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Julkaisemme lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja tarinakirjoja, monipuolista ammattikirjallisuutta eri ikäkausien parissa työskenteleville kasvattajille sekä oppikirjoja esi- ja alkuopetukseen.

Yhdessä Edukustannuksen ja Kirjapajan kanssa olemme Publiva Oy.

Tervetuloa myös Mollin maailmaan!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme