Naantalin kaupunkiNaantalin kaupunki

Naantalin asuntomessualueesta Lounatuuli

Jaa

Naantalin tuleva asuntomessualue nimettiin Lounatuuleksi kaupungin nimistötoimikunnan kokouksessa 14.3.2019. Nimistötoimikunnan päätös oli yksimielinen.

Asuntomessujen projektipäällikkö Timo Tirri on erittäin tyytyväinen valittuun nimeen.

- Lounatuuli on kaunis nimi, ja se sopii erinomaisesti sekä Naantalin saaristoon, että Luonnonmaan nimistöön. Merellinen Lounatuuli herättää mukavan positiivisia mielikuvia, lounatuulen suhinan voi melkein jo aistia pelkästä nimestä, Timo Tirri lisää.

Lounatuuli oli selkeästi suosituin nimivaihtoehto myös naantalilaisille järjestetyssä nimikilpailussa, jossa he pääsivät valitsemaan suosikkinsa valmiista alueen nimistöstä nousseista ehdotuksista. Lounatuuli-nimi herätti paljon ihastusta ja sitä perusteltiin muun muassa ”kaikkein kauneimpana”, sointuvana ja runollisena, ja ihanan raikkaana nimenä, jolla on oma laulukin.

Nimikilpailuun osallistuneilla oli mahdollisuus ehdottaa alueelle myös omaa nimeä. Naantalilaiset ammensivat omiin ehdotuksiinsa inspiraatiota nimiin luonnollisesti auringosta, saaristosta, merestä, luonnosta ja kesästä sekä myös historiasta, lauluista ja runoista. Saatuja nimiehdotuksia olivat esimerkiksi Aurinkolaakso, Poutapilvi, Myötätuuli, Haartmanin puisto ja Tuuletar.

Asuntomessut järjestetään Naantalissa vuonna 2022. Tontit tulevat myyntiin tänä keväänä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme